Norsk verdensstjerne: Jeg følte mig som en dværg

Veronica Kristiansen og Norge får meget svært ved at forsvare EM-guldet efter øretæven mod Rumænien. De norske jenter har haft store defensive udfordringer ved den igangværende slutrunde. Foto: Fred Tanneau / Scanpix Ritzau

Norsk verdensstjerne: Jeg følte mig som en dværg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er et tronskifte på vej, når det handler om at vinde EM-guld. Norge får i hvert fald meget svært at komme videre til de afgørende kampe i Paris.

Norge, Norge og så lige Norge en gang til.

Men denne gang ser det unægtelig ud til at gå anderledes, for de norske jenters EM-slutrunde ser ud til at slutte allerede efter mellemrunden.

Norge fik "rundjuling" (prygl, red.) af Rumænien i deres sidste kamp i den indledende pulje og står på et stort rundt i pointregnskabet inden kampene mod Ungarn, Holland og Spanien

Rumænien vandt hele 31-23, og sådan en øretæve gør bare ekstra ondt, når man er vant til at vinde. Sidst Norge blev ydmyget på den måde, var helt tilbage i 1997, hvor de blev klædt fuldstændig af i VM-finalen i Berlin af Danmark med 33-20.

Norge har vundet EM-guld ved seks af de seneste syv slutrunder, men det kommer med stor sandsynlighed ikke til at ske denne gang.

- Det giver ingen mening at tale om semifinale lige nu. Vi skal have fokus på os selv og have holdet til at fungere - og så skal vi selvfølgelig til at vinde, konstaterede Veronica Kristiansen til VG Sporten efter ydmygelsen.

De fysisk ekstremt stærke rumænske spillere med en storspillende Cristina Neagu som den altoverskyggende profil, kvaste ganske enkelt Norge.

- Jeg følte mig som en dværg. Det gjorde jeg virkelig.

Uden flere profiler

Følelsen var heller ikke god hos anfører Stine Brede Oftedal.

- Min følelse var, at vi egentlig var forberedt på alt, men ude på banen fik vi det i hvert fald ikke til at fungere. Det var tydeligt, og nu bliver det selvfølgelig svært at nå en semifinale. Det kan enhver se. Vi skal vinde resten af kampene og også have hjælp af andre hold.

Norge er uden flere af deres største profiler ved EM-slutrunden. Nora Mørk og Amanda Kurtovic er ude med skader, mens Stine Skogrand er gravid.

Første kamp for Norge i mellemrunden spilles fredag kl. 21.00, hvor modstanderen er danske Kim Rasmussen og Ungarn, der i deres sidste puljekamp spillede en rigtig god gang håndbold og vandt 32-26 over Spanien.

Norge har ikke misset en plads i EM-semifinalen i de seneste 18 år.

Norsk verdensstjerne: Jeg følte mig som en dværg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Mirakuløst Mortensen-mål ødelagde Riddersholms hjemmedebut
Sønderjyske havde flere store chancer til at udligne Jens Stages tidlige føringsmål, men AGFs nye angriber skulle lukke affæren med et drømmemål.
Afspil video
Highlights: Kæmpe koks af Højbjerg grundlagde sejren for AGF i forårspremieren mod Esbjerg
AGF vandt fredag aften forårspremieren i Superligaen, da de på hjemmebane slog Esbjerg med 2-0. Tobias Sana stod for begge AGF?s scoringer, hvor den første kom efter en kæmpe foræring fra Esbjergs målmand Jeppe Højbjerg.
Afspil video
Highlights: AGF sejrede dybt inde i overtiden mod Hobro
AGF vandt årets sidste Superliga-kamp dybt inde i overtiden, da Pierre Kanstrup omsatte en dødbold til et målt.
Afspil video
Lars Jacobsen om David Nielsen: Han var én, jeg aldrig troede ville blive Superliga-træner
Der var fest og farver over David Nielsen som spiller. Hør hvad Lars Jacobsen har at sige om David Nielsens transformation fra spiller til træner.
Afspil video
Highlights: FC Nordsjælland sejrede efter sent AGF-selvmål
FC Nordsjælland vandt mandag aften 1-0 hjemme mod AGF på et sent selvmål.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Tibbling om Zorniger-fyring: Jeg har intet ondt at sige om ham
Simon Tibbling sætter ord på sine tanker om fyringen af Zorniger, og hvordan Brøndby sikrer sig top 6-placeringen.
Afspil video
Mukhtar ser fremad efter Zorniger-fyring: Vi skal spille vores spil og nyde fodbolden igen
Hany Mukhtar prøver at forholde sig positivt til hele Alexander Zorniger-episoden og fokusere på den kommende Randers-kamp.
Afspil video
Direkte rødt til Randers-spiller efter voldsom forseelse: Gense episode med Vavro her
Denis Vavro modtog en hård tackling i søndags, da FC København og Randers tørnede sammen. Tacklingen endte med et direkte rødt kort til Emil Riis.
Afspil video
Retov om første træningsdag som cheftræner: ?Vi skulle have humør på efter et par hårde dage?
I dag var Martin Retovs første som midlertidig cheftræner i Brøndby, og hans primære fokus var, at få humøret op i truppen.
Afspil video
Anfører Röcker: Vi har manglet vores Brøndby-stil
Benedikt Röcker var både chokeret og rystet, da Alexander Zorniger blev fyret i mandags. Han mener, at Brøndby har manglet sin aggressive spillestil i foråret.