På med masken, Batman: AGF-krumtap på vej tilbage

Niklas Backman har misset de seneste fire kampe i Superligaen, men satser på et snarligt comeback. Arkivfoto: Axel Schütt.

På med masken, Batman: AGF-krumtap på vej tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

AGF-forsvarsspiller Niklas Backman sigter efter et snarligt comeback. For lidt mere end tre uger siden brækkede han kindbenet - nu venter den svenske superhelt på en maske, der kan give ham grønt lys til igen at rydde op foran eget mål.

Fodbold: Det gjorde i den grad nas.

I slutminutterne af forårets anden kamp, hjemme mod Sønderjyske, blev AGF-stopper Niklas Backman i en luftduel ramt af sin egen målmand, Aleksandar Jovanovic, svenskeren tog sig til hovedet, blev liggende i græsset, og for en mand, der kort efter sin entré i klubben spillede næsten en hel kamp med en brækket næse, var det ikke gode tegn:

Han havde brækket kindbenet. Derfor rejste han sig ikke lige med det samme.

Det betød operation og udsigten til en længere pause.

Her mindre end en måned efter sit kedelige uheld øjner den 29-årige svensker så efterhånden et snarligt comeback. Lige nu venter han på, at der fra lægeligt hold findes frem til en maske, han kan spille med, så det igen bliver forsvarligt at kaste sig ind i duellerne.

"Batman", som han blev kaldt i sin tid i svenske AIK, er i venteposition.

Han har faktisk deltaget i træningerne de seneste ti dage, men er gået ud, når øvelserne har budt på nærkontakt med holdkammeraterne. Hovedet først.

- Kroppen har det godt, jeg er i super form, men der er bare det ved det, at får jeg et slag eller en bold i hovedet, skal jeg jo opereres igen, og det er jeg ikke så interesseret i. Bruddet er ikke helet nok, så vi skal have fundet frem til en eller anden form for maske, jeg kan spille med, som beskytter og gør det sikkert for mig at spille sammen med de andre, lyder det fra Niklas Backman efter tirsdagens træning på kunstgræsbanen på Fredensvang.

Og han håber, det går hurtigt med den maske. Et par dage, siger han. Og så måske træning for fuldt blus efter den kommende landskampspause. Måske.

- Det er det, jeg håber. Vi må se, hvad det bliver for en maske, og hvor meget den beskytter. Det tager normalt en seks uger, inden man kan spille helt uden maske, men det er op til holdlægen at bedømme. Jeg mangler at kunne træne fuldt ud med, det er vigtigt for at komme i betragtning til kampene, men jeg vil ikke forcere noget, lyder det fra Backman.

Frustrerende tid

Han var med til at holde nullet i de to første kampe mod Hobro og Sønderjyske, og var efter et noget trægt efterår med røde tal på spilletidskontoen endelig på vej tilbage som et fast anker på holdet. Den rolle, han var tiltænkt, da han blev hentet til Aarhus fra kinesisk fodbold for to år siden.

- Det har været rigtig frustrerende. Jeg synes, at jeg sluttede efteråret godt af og fik også en god start på foråret, så det har været tungt at have været hovedskadet, når nu resten af kroppen har været klar til at spille. Men sådan er fodbold. Jeg er ikke en spiller, der skåner mig selv, og så hører den her slags skader med, smiler han.

Han har ikke tænkt sig at læne sig tilbage og lade holdkammeraterne redde kastanjerne ud af ilden i den resterende del af foråret.

- Jeg satser bestemt på at få kampe inden foråret er omme. Det tror jeg også på. Så snart, at der er grønt lys fra lægerne, kan jeg i grunden spille for jeg er i fysisk god forfatning og har også trænet med bold. Det er bare hovedet den er gal med, griner svenskeren.

Er du bange for, at det er en oplevelse, der kan komme til at hæmme dig i dit spil i den første tid?

- Nej, når det er kamp, er det kamp, og så tænker man ikke så meget over konsekvenserne. Det gør jeg i hvert fald ikke. Jeg har fået rigtig mange slag gennem årene, og det vil jeg fortsætte med at få. Det er min spillestil. Som forsvarsspiller kan man ikke rende rundt og skåne sig selv. Sådan fungerer det ikke.

Niklas Backman håber altså på at kunne sætte sit aftryk på kampene i det kommende gruppespil, og han føler, at holdet står godt rustet efter forårets præstationer, hvor man kun har tabt én ud af seks kampe.

Det har givet tro på egne evner.

- Vi skal blive ved. Vi går ind i de kommende kampe med stor selvtillid, men vi må ikke geare ned. Selvom vi har en god følelse, kan vi ikke slappe af. Vi kommer umiddelbart til at kæmpe med Silkeborg om at undgå playoff, og mister vi koncentrationen, kan vi sagtens ende dernede igen. Vi skal holde fokus. Det har ikke været perfekt i foråret, men det går den rigtige vej, og det skal vi holde fast i, kommer det fra Backman.

På med masken, Batman: AGF-krumtap på vej tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: AGF nedlagde Brøndby i målrig affære
AGF vandt søndag aften en 3-2-sejr hjemme over Brøndby i Superligaen.
Afspil video
Highlights: Amini så rødt og Kasper Junker-kasse i 5-måls drama
AC Horsens spillede søndag mod AGF i årets Superliga. Det blev en hårdt spillet kamp som begge hold havde chancerne for at vinde. Horsens endte dog med at trække sig sejrsrigt ud af kampen, som endte 3-2.
Afspil video
Optakt til Horsens - AGF: Kasper Junker kan sagtens true AGF
AC Horsens tager i dag imod AGF, et opgør der sagtens kan blive en underholdene affære. Den tidligere AGF-angriber, Kasper Junker, har tager skiftet til Horsens og skal nu møde sin tidligere klub.
Afspil video
Bo Henriksen inden Horsens - AGF: Kasper Junker ser fremragende ud
Vi snakkede med Bo Henriksen inden opgøret mod AGF. Bo Henriksen gav en status på hvor god form deres nye angriber er i.
Afspil video
Highlights: AGF måtte dele da de tog imod Vendsyssel i en chancerig kamp
Det blev en uafgjort, da AGF tog imod Vandsyssel, i Århus. Det blev et intenst opgør, som begge mandskaber kunne have vundet.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Bo Henriksen om dødbolde i Superligaen: Det er en tendens der er kommet for at blive
Der bliver scoret flere og flere mål på dødbolde i Superligaen. Bo Henriksen er rigtig glad for den udvikling dødbolde har fået i den danske Superliga.
Afspil video
Solbakken om dødbolde i Superligaen: Du kommer ikke langt med det uden for landets grænser
Superligaen er ved at blive en dødbold-liga. Ståle Solbakken giver sin mening, om den tendens der er kommet de seneste år med flere og flere mål på dødbolde.
Afspil video
Kasper Risgård efter kontraktforlængelse: Når du først har sagt stop, så er det slut
Kasper Risgård har forlænget sin kontrakt med AAB indtil sommeren 2019. Hans kontrakt sluttede ellers til vinter, men nye overvejelser har fået ham til at fortsætte i AAB.
Afspil video
Solbakken langer ud efter DBU: i er for slappe
Ståle Solbakken og Kasper Hjulmand var i studiet, til en snak om deres fremtid i deres nuværende klubber.
Afspil video
Highlights: AGF nedlagde Brøndby i målrig affære
AGF vandt søndag aften en 3-2-sejr hjemme over Brøndby i Superligaen.