På med masken, Batman: AGF-krumtap på vej tilbage

Niklas Backman har misset de seneste fire kampe i Superligaen, men satser på et snarligt comeback. Arkivfoto: Axel Schütt.

På med masken, Batman: AGF-krumtap på vej tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

AGF-forsvarsspiller Niklas Backman sigter efter et snarligt comeback. For lidt mere end tre uger siden brækkede han kindbenet - nu venter den svenske superhelt på en maske, der kan give ham grønt lys til igen at rydde op foran eget mål.

Fodbold: Det gjorde i den grad nas.

I slutminutterne af forårets anden kamp, hjemme mod Sønderjyske, blev AGF-stopper Niklas Backman i en luftduel ramt af sin egen målmand, Aleksandar Jovanovic, svenskeren tog sig til hovedet, blev liggende i græsset, og for en mand, der kort efter sin entré i klubben spillede næsten en hel kamp med en brækket næse, var det ikke gode tegn:

Han havde brækket kindbenet. Derfor rejste han sig ikke lige med det samme.

Det betød operation og udsigten til en længere pause.

Her mindre end en måned efter sit kedelige uheld øjner den 29-årige svensker så efterhånden et snarligt comeback. Lige nu venter han på, at der fra lægeligt hold findes frem til en maske, han kan spille med, så det igen bliver forsvarligt at kaste sig ind i duellerne.

"Batman", som han blev kaldt i sin tid i svenske AIK, er i venteposition.

Han har faktisk deltaget i træningerne de seneste ti dage, men er gået ud, når øvelserne har budt på nærkontakt med holdkammeraterne. Hovedet først.

- Kroppen har det godt, jeg er i super form, men der er bare det ved det, at får jeg et slag eller en bold i hovedet, skal jeg jo opereres igen, og det er jeg ikke så interesseret i. Bruddet er ikke helet nok, så vi skal have fundet frem til en eller anden form for maske, jeg kan spille med, som beskytter og gør det sikkert for mig at spille sammen med de andre, lyder det fra Niklas Backman efter tirsdagens træning på kunstgræsbanen på Fredensvang.

Og han håber, det går hurtigt med den maske. Et par dage, siger han. Og så måske træning for fuldt blus efter den kommende landskampspause. Måske.

- Det er det, jeg håber. Vi må se, hvad det bliver for en maske, og hvor meget den beskytter. Det tager normalt en seks uger, inden man kan spille helt uden maske, men det er op til holdlægen at bedømme. Jeg mangler at kunne træne fuldt ud med, det er vigtigt for at komme i betragtning til kampene, men jeg vil ikke forcere noget, lyder det fra Backman.

Frustrerende tid

Han var med til at holde nullet i de to første kampe mod Hobro og Sønderjyske, og var efter et noget trægt efterår med røde tal på spilletidskontoen endelig på vej tilbage som et fast anker på holdet. Den rolle, han var tiltænkt, da han blev hentet til Aarhus fra kinesisk fodbold for to år siden.

- Det har været rigtig frustrerende. Jeg synes, at jeg sluttede efteråret godt af og fik også en god start på foråret, så det har været tungt at have været hovedskadet, når nu resten af kroppen har været klar til at spille. Men sådan er fodbold. Jeg er ikke en spiller, der skåner mig selv, og så hører den her slags skader med, smiler han.

Han har ikke tænkt sig at læne sig tilbage og lade holdkammeraterne redde kastanjerne ud af ilden i den resterende del af foråret.

- Jeg satser bestemt på at få kampe inden foråret er omme. Det tror jeg også på. Så snart, at der er grønt lys fra lægerne, kan jeg i grunden spille for jeg er i fysisk god forfatning og har også trænet med bold. Det er bare hovedet den er gal med, griner svenskeren.

Er du bange for, at det er en oplevelse, der kan komme til at hæmme dig i dit spil i den første tid?

- Nej, når det er kamp, er det kamp, og så tænker man ikke så meget over konsekvenserne. Det gør jeg i hvert fald ikke. Jeg har fået rigtig mange slag gennem årene, og det vil jeg fortsætte med at få. Det er min spillestil. Som forsvarsspiller kan man ikke rende rundt og skåne sig selv. Sådan fungerer det ikke.

Niklas Backman håber altså på at kunne sætte sit aftryk på kampene i det kommende gruppespil, og han føler, at holdet står godt rustet efter forårets præstationer, hvor man kun har tabt én ud af seks kampe.

Det har givet tro på egne evner.

- Vi skal blive ved. Vi går ind i de kommende kampe med stor selvtillid, men vi må ikke geare ned. Selvom vi har en god følelse, kan vi ikke slappe af. Vi kommer umiddelbart til at kæmpe med Silkeborg om at undgå playoff, og mister vi koncentrationen, kan vi sagtens ende dernede igen. Vi skal holde fokus. Det har ikke været perfekt i foråret, men det går den rigtige vej, og det skal vi holde fast i, kommer det fra Backman.

På med masken, Batman: AGF-krumtap på vej tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: AGF sejrede dybt inde i overtiden mod Hobro
AGF vandt årets sidste Superliga-kamp dybt inde i overtiden, da Pierre Kanstrup omsatte en dødbold til et målt.
Afspil video
Lars Jacobsen om David Nielsen: Han var én, jeg aldrig troede ville blive Superliga-træner
Der var fest og farver over David Nielsen som spiller. Hør hvad Lars Jacobsen har at sige om David Nielsens transformation fra spiller til træner.
Afspil video
Highlights: FC Nordsjælland sejrede efter sent AGF-selvmål
FC Nordsjælland vandt mandag aften 1-0 hjemme mod AGF på et sent selvmål.
Afspil video
Highlights: Højers to sublime langskudsmål sikrede AGF sejren
Casper Højer Nielsen scorede to flotte mål i AGF's 2-1-sejr hjemme over Vejle.
Afspil video
Highlights: AC Horsens forlængede AGFs nederlagsstime til tre kampe trods Spelmann-genialitet
AGF er blot tre point fra bunden i Superligaen efter endnu et nederlag, og denne gang var det mod Bo Henriksens tropper fra Horsens.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Transfersnak med Solbakken: Planen har hele tiden været, at Ankersen skal sælges til sommer
Ståle Solbakken og Kasper Marker gennemgår FCK?s trup med et helt særligt transferfokus. Hvordan står det til med kontraktudløb? Hvem bliver muligvis solgt? Hvor skal FCK forstærke sig?
Afspil video
Kenneth Andersen sætter ord på sin første tid som cheftræner i FC Midtjylland: Det har været hektisk
I starten af oktober blev Kenneth Andersen udpeget som Jess Thorups afløser som FC Midtjyllands cheftræner. Andersen fortæller om, hvordan han har oplevet den første periode som værende cheftræner i en af Danmarks største klubber.
Afspil video
For Superliga-nørderne: Eksperterne sætter efterårets hold
Esben Hansen og Flemming Povlsen udpeger 11 spillere og en træner, som udgør efterårets hold i Superligaen.
Afspil video
Highlights: AGF sejrede dybt inde i overtiden mod Hobro
AGF vandt årets sidste Superliga-kamp dybt inde i overtiden, da Pierre Kanstrup omsatte en dødbold til et målt.
Afspil video
Marc Dal Hende om sin mentale udvikling: Vi sparkede hindanden fuldstændig ned til træning
Marc Dal Hende har fået meget hjælp af den mentale træner Kim Boye. I indslaget snakker de om Dal Hendes udvikling.