Plus på kontoen: Århus Håndbold var markant bedre end Ringsted

Erik Veje kunne trække på smilebåndet tirsdag aften i Ringsted, hvor hans hold fik den første sejr siden 29. september. Foto: Ole Nielsen

Plus på kontoen: Århus Håndbold var markant bedre end Ringsted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Århus Håndbold fik styr på sine afslutninger og lukkede tidligt opgøret mod bundproppen fra Sjælland, TMS Ringsted, der blev slået 29-23.

HÅNDBOLD: Det er ikke et ukendt emne i Ceres Arena, hvor Århus Håndbold har hjemme. Ligaholdet kan spille med mod de allerbedste, men kan ligeså let ende som sin egen største fjende. Det har kunne ses med al tydelighed i de seneste seks runder, hvor det blot er blevet til to uafgjorte og fire nederlag.

En af forklaringerne skal findes i de orangeklædte angrebsspil, hvor udnyttelsesprocenten har været alt for ringe. For selvom Århus Håndbold er det sjette mest scorende hold i rækken, så er det også mandskabet med en af ligaens ringeste udnyttelsesprocenter. Her er man nede som nummer 10 ud af de 14 hold i herrernes håndboldliga.

Det har topklubberne udnyttet brutalt i deres kontrafase.

En problematik, der også kom til syne i første halvleg af tirsdagens udekamp mod bundholdet TMS Ringsted. Her burde, og kunne, gæsterne have etableret et solidt forspring på de første 20 minutter, men i stedet for at udnytte de mange muligheder i angrebet, så forspildte holdet den ene store chance efter den anden. Derfor viste måltavlen blot 6-6, selvom Erik Vejes hold uden tvivl var det markant bedste hold på banen og havde godt styr på sin modstander, når man kom ned og stå i det etablerede forsvarsspil.

Det var også forsvaret, der for alvor åbnede op for det forspring, som gæsterne fik etableret inden pausen. I de sidste ti minutter af første halvleg blev der lukket helt for Ringsted, ligesom kynisme og koldblodighed blev langt bedre i den anden ende og så kom det forspring, der burde have været fra første fløjt mod en modstander, der ikke havde det store at byde på i det etablerede angreb.

Håndboldliga, herrer
TMS Ringsted - Århus Håndbold 23-29 (8-14)TMS Ringsted: Michael Riis 5, Nicolai Nørager 5, Anders Møller 3, Benjamin Pedersen 2, Sebastian Thor 2, Mads Dudek 2, Morten Nyberg 2, Andreas Maagaard 1, Jakob Jessen 1

Århus Håndbold: Nikolaj Læsø 8, Anders Kragh Martinusen 6, Tobias Torpegaard Møller 5, Torben Petersen 3, Sebastian Henneberg 3, Fredrik Schilling 1, Jonas Langerhuus 1, Kristian Rammel 1, Besard Hakaj 1

Stillingen undervejs: 3-2, 4-5, 6-6, 8-14, 10-17, 14-21, 15-25, 20-27, 23-29

Udvisninger: TMS Ringsted 3, Århus Håndbold 2

Koncentrationen blev fastholdt

Deres hovedkompetence er evnen til at løbe og slå kontra. Dog uden den samme styrke som de tophold, Århus Håndbold har stødt ind i på det seneste. Derfor endte de også som et let bytte for Erik Veje Rasmussens tropper, da gæsterne fik styr på deres afslutninger og ikke gav de mange dumme og lette mål væk.

Med 14-8 til gæsterne ved pausen var det største spørgsmål for den afsluttende del af kampen om århusianerne kunne fastholde koncentrationen i deres offensiv. Ringsted og den tidligere Århus-skytte Michael Riis har nemlig tidligere vist, at de er klar til at kæmpe til det sidste og stå parat, hvis muligheden byder sig.

Det gjorde den bare ikke.

Venstrebackens fine input kunne ikke ændre på magtbalancen på det grønne gulv. Århus Håndbold var klart bedst i Ringsted tirsdag aften, vandt 29-23 og kunne helt fortjent hente sin første sejr siden 29. september, hvor Ribe/Esbjerg blev besejret.

Dermed er forspringet til holdene uden for top otte på seks point.

Tonsvis af chancer

- Vi havde tonsvis af chancer, som vi brændte i begyndelsen og det begyndte lidt at minde om vores kampe mod top fem holdene. Vores forsvar stod dog rigtig godt og gjorde den store forskel. Det der glædede mig allermest, var også at se, hvordan vi stod imod, da de gik over til at spille syv mod seks i angrebet. Det var noget af det, som vi havde frygtet, men der fik Peter Lund og Nikolaj Læsø lagt det helt rigtige pres inde i vores midterforsvar, sagde cheftræner Erik Veje Rasmussen og fortsatte:

- Psykologisk tror jeg ikke, at det har den store betydning at vinde igen. Det havde selvfølgelig været et emne, hvis vi havde tabt til Ringsted. Jeg synes dog, at vi er kommet godt igennem den seneste periode, selvom vi ikke har hentet så mange point. Det var dog vigtigt, at vi fik de to point til tabellen, sagde træneren.

Men det var vel vigtigt at få en god start på en periode, hvor I kan lægge et fundament for en slutspilsplads?

- Frem til jul handler det om at få skabt så godt et udgangspunkt som muligt. Jeg synes dog, at vi står godt i forhold til de andre hold. Vi har et plus på ni mål til Ribe/Esbjerg og er fem mål bedre end KIF Kolding i det interne spil, hvilket også kan komme til at spille en rolle til sidst. Så det ser godt ud, men på den anden side, ved vi også, hvor hurtigt tingene kan vende i håndbold, sagde Veje.

Næste opgaver for Århus Håndbold bliver på hjemmebane mod Lemvig/Thyborøn og KIF Kolding, hvor man med to sejre for alvor kan skabe fundamentet for en slutspilsbillet.

Plus på kontoen: Århus Håndbold var markant bedre end Ringsted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Mirakuløst Mortensen-mål ødelagde Riddersholms hjemmedebut
Sønderjyske havde flere store chancer til at udligne Jens Stages tidlige føringsmål, men AGFs nye angriber skulle lukke affæren med et drømmemål.
Afspil video
Highlights: Kæmpe koks af Højbjerg grundlagde sejren for AGF i forårspremieren mod Esbjerg
AGF vandt fredag aften forårspremieren i Superligaen, da de på hjemmebane slog Esbjerg med 2-0. Tobias Sana stod for begge AGF?s scoringer, hvor den første kom efter en kæmpe foræring fra Esbjergs målmand Jeppe Højbjerg.
Afspil video
Highlights: AGF sejrede dybt inde i overtiden mod Hobro
AGF vandt årets sidste Superliga-kamp dybt inde i overtiden, da Pierre Kanstrup omsatte en dødbold til et målt.
Afspil video
Lars Jacobsen om David Nielsen: Han var én, jeg aldrig troede ville blive Superliga-træner
Der var fest og farver over David Nielsen som spiller. Hør hvad Lars Jacobsen har at sige om David Nielsens transformation fra spiller til træner.
Afspil video
Highlights: FC Nordsjælland sejrede efter sent AGF-selvmål
FC Nordsjælland vandt mandag aften 1-0 hjemme mod AGF på et sent selvmål.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Mirakuløst Mortensen-mål ødelagde Riddersholms hjemmedebut
Sønderjyske havde flere store chancer til at udligne Jens Stages tidlige føringsmål, men AGFs nye angriber skulle lukke affæren med et drømmemål.
Afspil video
Miraklet i Madrid: Og så kan du sgu da bare komme an
Signe Vadgaard har mødtes med den tidligere OB-keeper, Lars Høgh, som netop stod på mål for 25 år siden, da OB besejrede Real Madrid med 2-0.
Afspil video
Sand: Vi tillader alt for mange chancer
Efter kampen mod Nordsjælland gav Ebbe Sand svar på tiltale om Brøndbys udfordringer i defensive. På trods af de defensive problemer, så var Sand imponeret over nyankomne Simon Hedlund.
Afspil video
Mine forældre har stået og sagt: ?Det er godt skyde udefra, og det er godt at træne frispark?
Robert Skov har gang i en rekordgod Superliga-sæson, hvor han leverer det ene frisparksmål efter det andet. Vi har taget en snak med FCK?eren om blandt andet frispark, og hvordan han er blevet så god til netop den disciplin.
Afspil video
Sand: Jeg har fokus på at få flere danskere i truppen
Ebbe Sand var i studiet efter kampen mod FC Nordsjælland, hvor han gjorde det klart, at flere danskere i truppen var en klar prioritet fra hans side.