Plus på kontoen: Århus Håndbold var markant bedre end Ringsted

Erik Veje kunne trække på smilebåndet tirsdag aften i Ringsted, hvor hans hold fik den første sejr siden 29. september. Foto: Ole Nielsen

Plus på kontoen: Århus Håndbold var markant bedre end Ringsted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Århus Håndbold fik styr på sine afslutninger og lukkede tidligt opgøret mod bundproppen fra Sjælland, TMS Ringsted, der blev slået 29-23.

HÅNDBOLD: Det er ikke et ukendt emne i Ceres Arena, hvor Århus Håndbold har hjemme. Ligaholdet kan spille med mod de allerbedste, men kan ligeså let ende som sin egen største fjende. Det har kunne ses med al tydelighed i de seneste seks runder, hvor det blot er blevet til to uafgjorte og fire nederlag.

En af forklaringerne skal findes i de orangeklædte angrebsspil, hvor udnyttelsesprocenten har været alt for ringe. For selvom Århus Håndbold er det sjette mest scorende hold i rækken, så er det også mandskabet med en af ligaens ringeste udnyttelsesprocenter. Her er man nede som nummer 10 ud af de 14 hold i herrernes håndboldliga.

Det har topklubberne udnyttet brutalt i deres kontrafase.

En problematik, der også kom til syne i første halvleg af tirsdagens udekamp mod bundholdet TMS Ringsted. Her burde, og kunne, gæsterne have etableret et solidt forspring på de første 20 minutter, men i stedet for at udnytte de mange muligheder i angrebet, så forspildte holdet den ene store chance efter den anden. Derfor viste måltavlen blot 6-6, selvom Erik Vejes hold uden tvivl var det markant bedste hold på banen og havde godt styr på sin modstander, når man kom ned og stå i det etablerede forsvarsspil.

Det var også forsvaret, der for alvor åbnede op for det forspring, som gæsterne fik etableret inden pausen. I de sidste ti minutter af første halvleg blev der lukket helt for Ringsted, ligesom kynisme og koldblodighed blev langt bedre i den anden ende og så kom det forspring, der burde have været fra første fløjt mod en modstander, der ikke havde det store at byde på i det etablerede angreb.

Håndboldliga, herrer
TMS Ringsted - Århus Håndbold 23-29 (8-14)TMS Ringsted: Michael Riis 5, Nicolai Nørager 5, Anders Møller 3, Benjamin Pedersen 2, Sebastian Thor 2, Mads Dudek 2, Morten Nyberg 2, Andreas Maagaard 1, Jakob Jessen 1

Århus Håndbold: Nikolaj Læsø 8, Anders Kragh Martinusen 6, Tobias Torpegaard Møller 5, Torben Petersen 3, Sebastian Henneberg 3, Fredrik Schilling 1, Jonas Langerhuus 1, Kristian Rammel 1, Besard Hakaj 1

Stillingen undervejs: 3-2, 4-5, 6-6, 8-14, 10-17, 14-21, 15-25, 20-27, 23-29

Udvisninger: TMS Ringsted 3, Århus Håndbold 2

Koncentrationen blev fastholdt

Deres hovedkompetence er evnen til at løbe og slå kontra. Dog uden den samme styrke som de tophold, Århus Håndbold har stødt ind i på det seneste. Derfor endte de også som et let bytte for Erik Veje Rasmussens tropper, da gæsterne fik styr på deres afslutninger og ikke gav de mange dumme og lette mål væk.

Med 14-8 til gæsterne ved pausen var det største spørgsmål for den afsluttende del af kampen om århusianerne kunne fastholde koncentrationen i deres offensiv. Ringsted og den tidligere Århus-skytte Michael Riis har nemlig tidligere vist, at de er klar til at kæmpe til det sidste og stå parat, hvis muligheden byder sig.

Det gjorde den bare ikke.

Venstrebackens fine input kunne ikke ændre på magtbalancen på det grønne gulv. Århus Håndbold var klart bedst i Ringsted tirsdag aften, vandt 29-23 og kunne helt fortjent hente sin første sejr siden 29. september, hvor Ribe/Esbjerg blev besejret.

Dermed er forspringet til holdene uden for top otte på seks point.

Tonsvis af chancer

- Vi havde tonsvis af chancer, som vi brændte i begyndelsen og det begyndte lidt at minde om vores kampe mod top fem holdene. Vores forsvar stod dog rigtig godt og gjorde den store forskel. Det der glædede mig allermest, var også at se, hvordan vi stod imod, da de gik over til at spille syv mod seks i angrebet. Det var noget af det, som vi havde frygtet, men der fik Peter Lund og Nikolaj Læsø lagt det helt rigtige pres inde i vores midterforsvar, sagde cheftræner Erik Veje Rasmussen og fortsatte:

- Psykologisk tror jeg ikke, at det har den store betydning at vinde igen. Det havde selvfølgelig været et emne, hvis vi havde tabt til Ringsted. Jeg synes dog, at vi er kommet godt igennem den seneste periode, selvom vi ikke har hentet så mange point. Det var dog vigtigt, at vi fik de to point til tabellen, sagde træneren.

Men det var vel vigtigt at få en god start på en periode, hvor I kan lægge et fundament for en slutspilsplads?

- Frem til jul handler det om at få skabt så godt et udgangspunkt som muligt. Jeg synes dog, at vi står godt i forhold til de andre hold. Vi har et plus på ni mål til Ribe/Esbjerg og er fem mål bedre end KIF Kolding i det interne spil, hvilket også kan komme til at spille en rolle til sidst. Så det ser godt ud, men på den anden side, ved vi også, hvor hurtigt tingene kan vende i håndbold, sagde Veje.

Næste opgaver for Århus Håndbold bliver på hjemmebane mod Lemvig/Thyborøn og KIF Kolding, hvor man med to sejre for alvor kan skabe fundamentet for en slutspilsbillet.

Plus på kontoen: Århus Håndbold var markant bedre end Ringsted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Lars Jacobsen om David Nielsen: Han var én, jeg aldrig troede ville blive Superliga-træner
Der var fest og farver over David Nielsen som spiller. Hør hvad Lars Jacobsen har at sige om David Nielsens transformation fra spiller til træner.
Afspil video
Highlights: FC Nordsjælland sejrede efter sent AGF-selvmål
FC Nordsjælland vandt mandag aften 1-0 hjemme mod AGF på et sent selvmål.
Afspil video
Highlights: Højers to sublime langskudsmål sikrede AGF sejren
Casper Højer Nielsen scorede to flotte mål i AGF's 2-1-sejr hjemme over Vejle.
Afspil video
Highlights: AC Horsens forlængede AGFs nederlagsstime til tre kampe trods Spelmann-genialitet
AGF er blot tre point fra bunden i Superligaen efter endnu et nederlag, og denne gang var det mod Bo Henriksens tropper fra Horsens.
Afspil video
Highlights: Majestætisk Kaiser-kasse i Brøndby-sejr over AGF
Brøndby og AGF mødtes fredag aften i Superligaen i et opgør, der længe stod 0-0. Et mål af Dominik Kaiser i anden halvleg sendte dog Brøndby på sejrskurs i et opgør, hjemmeholdet vandt 2-0.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Er Robert Skov ved at blive for god til Superligaen? Selv er han iskold
Robert Skov tænker ikke på mulig interesse fra andre klubber. Han har fokus på den interesse, som FC København og hans medspillere giver ham.
Afspil video
Dommen er hård: Vinteren kan ikke komme hurtigt nok for Esbjerg
Casper Høygård kommer her med sin dom over Esbjerg, inden vi med hastige skridt nærmer os juleferien.
Afspil video
John Lammers: Hvis man tror, at det hele er godt, så bliver det værre
For Esbjerg-træner John Lammers er det vigtigt, at man arbejder hårdt hver eneste dag. Se indslaget med John Lammers her, og bliv lidt klogere på ham som træner.
Afspil video
Jacob Friis om sin måde at være træner på: Jeg har altid været tilhænger af tydelighed
Bliv i indslaget her lidt klogere på AaB?s nye cheftræner, Jacob Friis, som i første omgang har fået en kontrakt frem til sommeren 2019.
Afspil video
Lars Jacobsen om David Nielsen: Han var én, jeg aldrig troede ville blive Superliga-træner
Der var fest og farver over David Nielsen som spiller. Hør hvad Lars Jacobsen har at sige om David Nielsens transformation fra spiller til træner.