Schouby: Verdens dårligste tillidsmand


Schouby: Verdens dårligste tillidsmand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LEDER: Så blev skandalen fuldbyrdet:

Kvindelandskampen mellem Danmark og Sverige er nu endegyldigt aflyst.

Et gigantisk nederlag for kvindefodbolden og en konflikt uden nogen former for vindere.

Samtidig er det en opvisning i dårlig ledelse og forkerte beslutninger, og noget som kun kan betegnes som en skamplet på både DBU og Spillerforeningen.

I skrivende stund kendes konsekvenserne af afbuddet endnu ikke i fuldt omfang. Men der er ingen tvivl om, at det kommer til at koste DBU dyrt. Nogle taler om helt op til 60 millioner kroner.

Det er svært at afgøre præcis, hvem der er årsag til skandalen. Men fra begge sider bliver der alene peget på modparten som den ansvarlige. Og det er måske lige præcis problemet. I et sølle og meget grimt forløb, der er en amerikansk præsidentvalgkamp værdig, har parterne brugt mere tid på at svine hinanden til end på at nå en løsning. Og meget tyder på, at det ekstremt dårlige personlige forhold mellem DBU-Direktør Claus Bretton-Meyer og spillerforeningens direktør Mads Øland er en væsentlig del af forklaringen på, at det er gået så galt.

Mads Øland og Spillerforeningen har lavet historiens dårligste tillidsmandsarbejde, og derfor står kvinderne nu tilbage som de store tabere. De risikerer at miste al deres nyvundne popularitet og i stedet ryge tilbage i glemslen uden opmærksomhed fra presse eller tilskuere.

Men når alt kommer til alt, så er aflysningen af kampen et resultat af en meget stor og ubegribelig dumstædighed fra kvindernes side. Som sagt, så taber DBU naturligvis på sagen, men det er for intet at regne med, hvad kvinderne taber. For det er bestemt muligt, at DBU har optrådt uretfærdigt, og at kvinderne har "retten" på deres side. Det er sikkert også det, Mads Øland har fået overbevist spillerne om. Men hvad hjælper det at have retten på sin side, når man alligevel bagefter står tilbage som taber?

Hvad var der sket ved, at kvinderne havde accepteret at spille endnu to kampe på den midlertidige ordning for så efterfølgende at lave en permanent aftale?

Absolut intet. Tværtimod ville de have fremstået som "heltene", der bøjede sig endnu en gang mod den onde Union med øget folkelig opbakning til følge. Nu risikerer kvinderne ikke alene at miste al deres nuvundne popularitet, de risikerer også at gå glip af både VM, OL og EM.

De risikerer fire år uden landsholdsfodbold af betydning, og dermed risikerer de at ryge tilbage i glemslen. Tilbage til de 237 tilskuere i den hjemlige liga. Og hvad der er endnu værre, så mister de også det udstillingsvindue, som landsholdsfodbolden er. For det er naturligvis sværere for Barcelona og Manchester City at få øje på talenterne, hvis landsholdet ikke er med i betydende kampe.

Så alt i alt må man sige, at Mads Øland og Spillerforeningen har lavet noget af det dårligste "tillidsmandsarbejde" i historien, og det er ufatteligt, hvis spillerne fortsat har tillid til deres direktør.

Det her er konflikten kun med tabere - desværre står kvinderne tilbage som de største tabere, og dansk kvindefodbold er bombet mange år tilbage i tiden.

Schouby: Verdens dårligste tillidsmand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: AGF sejrede dybt inde i overtiden mod Hobro
AGF vandt årets sidste Superliga-kamp dybt inde i overtiden, da Pierre Kanstrup omsatte en dødbold til et målt.
Afspil video
Lars Jacobsen om David Nielsen: Han var én, jeg aldrig troede ville blive Superliga-træner
Der var fest og farver over David Nielsen som spiller. Hør hvad Lars Jacobsen har at sige om David Nielsens transformation fra spiller til træner.
Afspil video
Highlights: FC Nordsjælland sejrede efter sent AGF-selvmål
FC Nordsjælland vandt mandag aften 1-0 hjemme mod AGF på et sent selvmål.
Afspil video
Highlights: Højers to sublime langskudsmål sikrede AGF sejren
Casper Højer Nielsen scorede to flotte mål i AGF's 2-1-sejr hjemme over Vejle.
Afspil video
Highlights: AC Horsens forlængede AGFs nederlagsstime til tre kampe trods Spelmann-genialitet
AGF er blot tre point fra bunden i Superligaen efter endnu et nederlag, og denne gang var det mod Bo Henriksens tropper fra Horsens.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Transfersnak med Solbakken: Planen har hele tiden været, at Ankersen skal sælges til sommer
Ståle Solbakken og Kasper Marker gennemgår FCK?s trup med et helt særligt transferfokus. Hvordan står det til med kontraktudløb? Hvem bliver muligvis solgt? Hvor skal FCK forstærke sig?
Afspil video
Kenneth Andersen sætter ord på sin første tid som cheftræner i FC Midtjylland: Det har været hektisk
I starten af oktober blev Kenneth Andersen udpeget som Jess Thorups afløser som FC Midtjyllands cheftræner. Andersen fortæller om, hvordan han har oplevet den første periode som værende cheftræner i en af Danmarks største klubber.
Afspil video
For Superliga-nørderne: Eksperterne sætter efterårets hold
Esben Hansen og Flemming Povlsen udpeger 11 spillere og en træner, som udgør efterårets hold i Superligaen.
Afspil video
Highlights: AGF sejrede dybt inde i overtiden mod Hobro
AGF vandt årets sidste Superliga-kamp dybt inde i overtiden, da Pierre Kanstrup omsatte en dødbold til et målt.
Afspil video
Marc Dal Hende om sin mentale udvikling: Vi sparkede hindanden fuldstændig ned til træning
Marc Dal Hende har fået meget hjælp af den mentale træner Kim Boye. I indslaget snakker de om Dal Hendes udvikling.