Schouby: Verdens dårligste tillidsmand


Schouby: Verdens dårligste tillidsmand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LEDER: Så blev skandalen fuldbyrdet:

Kvindelandskampen mellem Danmark og Sverige er nu endegyldigt aflyst.

Et gigantisk nederlag for kvindefodbolden og en konflikt uden nogen former for vindere.

Samtidig er det en opvisning i dårlig ledelse og forkerte beslutninger, og noget som kun kan betegnes som en skamplet på både DBU og Spillerforeningen.

I skrivende stund kendes konsekvenserne af afbuddet endnu ikke i fuldt omfang. Men der er ingen tvivl om, at det kommer til at koste DBU dyrt. Nogle taler om helt op til 60 millioner kroner.

Det er svært at afgøre præcis, hvem der er årsag til skandalen. Men fra begge sider bliver der alene peget på modparten som den ansvarlige. Og det er måske lige præcis problemet. I et sølle og meget grimt forløb, der er en amerikansk præsidentvalgkamp værdig, har parterne brugt mere tid på at svine hinanden til end på at nå en løsning. Og meget tyder på, at det ekstremt dårlige personlige forhold mellem DBU-Direktør Claus Bretton-Meyer og spillerforeningens direktør Mads Øland er en væsentlig del af forklaringen på, at det er gået så galt.

Mads Øland og Spillerforeningen har lavet historiens dårligste tillidsmandsarbejde, og derfor står kvinderne nu tilbage som de store tabere. De risikerer at miste al deres nyvundne popularitet og i stedet ryge tilbage i glemslen uden opmærksomhed fra presse eller tilskuere.

Men når alt kommer til alt, så er aflysningen af kampen et resultat af en meget stor og ubegribelig dumstædighed fra kvindernes side. Som sagt, så taber DBU naturligvis på sagen, men det er for intet at regne med, hvad kvinderne taber. For det er bestemt muligt, at DBU har optrådt uretfærdigt, og at kvinderne har "retten" på deres side. Det er sikkert også det, Mads Øland har fået overbevist spillerne om. Men hvad hjælper det at have retten på sin side, når man alligevel bagefter står tilbage som taber?

Hvad var der sket ved, at kvinderne havde accepteret at spille endnu to kampe på den midlertidige ordning for så efterfølgende at lave en permanent aftale?

Absolut intet. Tværtimod ville de have fremstået som "heltene", der bøjede sig endnu en gang mod den onde Union med øget folkelig opbakning til følge. Nu risikerer kvinderne ikke alene at miste al deres nuvundne popularitet, de risikerer også at gå glip af både VM, OL og EM.

De risikerer fire år uden landsholdsfodbold af betydning, og dermed risikerer de at ryge tilbage i glemslen. Tilbage til de 237 tilskuere i den hjemlige liga. Og hvad der er endnu værre, så mister de også det udstillingsvindue, som landsholdsfodbolden er. For det er naturligvis sværere for Barcelona og Manchester City at få øje på talenterne, hvis landsholdet ikke er med i betydende kampe.

Så alt i alt må man sige, at Mads Øland og Spillerforeningen har lavet noget af det dårligste "tillidsmandsarbejde" i historien, og det er ufatteligt, hvis spillerne fortsat har tillid til deres direktør.

Det her er konflikten kun med tabere - desværre står kvinderne tilbage som de største tabere, og dansk kvindefodbold er bombet mange år tilbage i tiden.

Schouby: Verdens dårligste tillidsmand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Amini så rødt og Kasper Junker-kasse i 5-måls drama
AC Horsens spillede søndag mod AGF i årets Superliga. Det blev en hårdt spillet kamp som begge hold havde chancerne for at vinde. Horsens endte dog med at trække sig sejrsrigt ud af kampen, som endte 3-2.
Afspil video
Optakt til Horsens - AGF: Kasper Junker kan sagtens true AGF
AC Horsens tager i dag imod AGF, et opgør der sagtens kan blive en underholdene affære. Den tidligere AGF-angriber, Kasper Junker, har tager skiftet til Horsens og skal nu møde sin tidligere klub.
Afspil video
Bo Henriksen inden Horsens - AGF: Kasper Junker ser fremragende ud
Vi snakkede med Bo Henriksen inden opgøret mod AGF. Bo Henriksen gav en status på hvor god form deres nye angriber er i.
Afspil video
Highlights: AGF måtte dele da de tog imod Vendsyssel i en chancerig kamp
Det blev en uafgjort, da AGF tog imod Vandsyssel, i Århus. Det blev et intenst opgør, som begge mandskaber kunne have vundet.
Afspil video
Highlights: Ubesejrede AGF hentede tre point i Hobro
Kampen endte 0-2 til gæsterne, hvor Mustafa Amini og Jens Stage blev aftenens målscorere.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Forløsende Vejle-sejr mod formstærke Esbjerg
Gustaf Nilsson fik endelig sparket sig selv på måltavlen og scorede kampens eneste, i starten af anden halvleg. Kampen bølgede frem og tilbage i anden halvleg og var spændende lige til det sidste.
Afspil video
Brøndbys Sportsdirektør-kanditater: Her er fire bud på Troels Bechs afløser
Flemming Povlsen og Lars Jacobsen diskuterer fire bud, på en eventuel afløser af Brøndbys sportsdirektør.
Afspil video
Troels Bech om hans Brøndby-stop: Brøndby står nu et stabilt og sundt sted
Troels Bech stopper i Brøndby og han fortæller her i indslaget, hvorfor han har taget beslutningen.
Afspil video
Highlights: AaB og Vejle gik til stålet i intenst remis
Der var krig på kniven mellem AaB og Vejle i en kamp, der var præget af hårde dueller og to hold, der begge kom tæt på at stjæle sejren i slutminutterne.
Afspil video
Nikolai Laursen om sin tilbagekomst til Brøndby: Det er et skridt på vejen i min videre karriere
20-årige Nikolai Laursen er vendt tilbage til Brøndby på en lejekontrakt. Laursen ser dog kun sin tilbagekomst som et skridt på vejen mod igen at komme til udlandet.