Sejlduo med VM-succes: Nu tæller kun medaljerne for os


Sejlduo med VM-succes: Nu tæller kun medaljerne for os

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I vinter fik Christian Peter Lübeck skåret lægmusklen over. Søndag kan han vinde VM-titel med Lin Ea Cenholt.

Sejlduoen Christian Peter Lübeck og Lin Ea Cenholt skal på søndag kæmpe om VM-titlen på vandet ud for Aarhus.

De to danskere indtager en fjerdeplads i katamaran-klassen Nacra 17 før det afgørende medalrace med kun seks point op til førerpositionen. Medaljeskamlen er kun tre point væk.

- Vi har ikke noget at tabe. Vi føler kun, at vi kan vinde i det her medalrace.

- Om vi bliver nummer fire eller syv i den samlede stilling, er ligegyldigt. Det er sekundære placeringer, siger Christian Peter Lübeck.

- Hvis vi går ud og vinder medalrace, så er vi sikret en medalje.

Makkeren Lin Ea Cenholt påpeger også, at det kun er fem af de ti både, der skal deltage i medalrace, som har mulighed for at blande sig i medaljekampen.

- Inde i mit hoved tænker jeg, at vi er helt lige med dem, der er på førstepladsen, selv om vi ikke er det. Jeg føler, at vi lige så godt kan vinde, som vi kan blive nummer fem, siger hun.

Det er nogle særdeles rutinerede sejlere, der er placeret foran danskerne.

Besætningen på den argentinske båd, der indtager tredjepladsen, vandt OL-guld i Rio for to år siden, mens den australske båd på andenpladsen sejles af søskendeparret Outteridge. Nathan Outteridge har tidligere vundet OL- og VM-titler i 49er.

De imponerende resultatlister er dog ikke noget, der skræmmer de to danskere.

- Vi slår dem i lige så mange sejladser, som de slår os. Så jeg har det bare sådan, at det er både som alle andre.

- Vi ved, at de vil præstere i et medalrace. De har vundet OL-guld og lader sig ikke ryste. Så på det punkt er det os, der har en opgave, siger Christian Peter Lübeck, der dog også fremhæver, at danskerne sejler på hjemmebane.

Set i det lidt større perspektiv var det måske ikke ventet, at den danske Nacra 17-duo ville have VM-titlen inde for rækkevidde før den sidste konkurrencedag i Aarhus.

For blot et halvt år siden fik Christian Peter Lübeck skåret sin lægmuskel over at et ror, og derfor kunne de ikke træne sammen i hele foråret.

- Vi har nok selv haft høje forventninger til VM, men vi ville ikke gå ud og sige fra start, at vi gik efter guldet, siger han.

- Vi var ikke et favorit-team, da VM begyndte, men et ungt team, der er på vej. Flere og flere regner med os, tilføjer Lin Ea Cenholt.

Som en sidegevinst har de to danskere med deres gode VM-præstationer allerede sikret Danmark en nationsplads i Nacra 17 til OL i Tokyo. Det var en af målsætningerne med VM i Aarhus.

- Det er fedt. Men vi har ligget så godt placeret gennem hele stævnet, at vi ikke har fokusret på det. Nu er den hjemme, og vi kan sætte flueben ved den, og det er dejligt, siger Lin Ea Cenholt.

Ud over Nacra 17 er der også muligheder for en dansk medalje i kvindernes 49erFX. Her er både Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen samt Ida Marie Baad og Marie Thusgaard klar til medalrace, der bliver sejlet lørdag eftermiddag.

Fredag sørgede Anne-Marie Rindom for den første danske medalje i Aarhus, da hun vandt bronze i Laser Radial.

Sejlduo med VM-succes: Nu tæller kun medaljerne for os

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Trods flot Sana-mål kæmpede OB sig tilbage og fik uafgjort
OB kom bagud med 2-0, da Jakob Ankersen og Tobias Sana scorede for AGF. OB kom dog tilbage i opgøret, da Jacob Barrett og til slut Nicklas Helenius skaffede fynboerne et point.
Afspil video
Et år med AGF og David Nielsen: Man skal kunne absorbere en masse smerte
David Nielsen har allerede rundet sit første år som AGF-træner. I Interviewet giver han et indblik i de op og nedture, der har været på det første år.
Afspil video
Ankersen: Det føles som om, at i Århus for tiden skal man brække et ben for at få straffe
Jakob Ankersen var mildest talt utilfreds med dommeren efter det uafgjorte resultat mod Ankersen?s gamle klub fra Esbjerg.
Afspil video
Kanstrup: Vi kunne have fået tre point hvis han havde set straffesparket
Pierre Kanstrup var ganske utilfreds med, at AGF ikke fik sat deres spil, som de ville, men også med dommeren, som måske skulle have tildelt dem et straffespark.
Afspil video
Highlights: AGF fik sin syvende uafgjort i sæsonen mod Esbjerg
De to overraskende hold i top 6 mødtes i dag i Esbjerg i en kamp, der på ingen måde var noget nær sindsoprivende.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Fra Robert Skovs kanon til Onuachus eminente hovedstød: Se alle målene fra denne Superliga-runde
Der har været rigtig mange flotte mål i den 12. runde af Superligaen, og vi har samlet dem alle i én målpakke. Blandt andet Tobias Sanas lækre ?chip?, endnu en Wilczek-kasse og Robert Skovs skønne langskudsdrøn.
Afspil video
Bo Henriksen bortvist: Det er så pisseringe, mand!
Bo Henriksen blev i Horsens kamp mod Esbjerg bortvist til tribunerne. Efter kampen fortæller han om sin egen oplevelse af situationen.
Afspil video
Bundærlig Solbakken i interview: Overrasker sig selv ved, at han ikke kan give slip
En meget ærlig Ståle Solbakken fortæller om sin trænerkarriere, de afkast, som er i forbindelse med et managerjob, og hvad tiden i FC København betyder for ham.
Afspil video
Marxen efter nederlaget til FCK: Vi er ikke rutinerede og kyniske nok
Erik Marxen var ærgerlig efter nedelaget til FC København, men kunne ikke svarer på, hvorfor det er så svært at præstere på udebane for Randers.
Afspil video
Morten Bruun og Esben Hansen om Solbakken: Han er nådesløs
Eksperterne skulle i studiet vælge fem adjektiver som passer på FCK-træneren Ståle Solbakken.