Sejr, smil og syv sikre point til slutspilsstregen

Aarhus United havde krammet på TTH i søndagens opgør. Foto: Ole Nielsen

Sejr, smil og syv sikre point til slutspilsstregen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aarhus United lagde presset væk, spillede klogt og tog i sikker stil den sejr over TTH Holstebro de jagtede.

HÅNDBOLD: Heine Eriksen, træner i Aarhus United, havde inden søndagens opgør mod TTH Holstebro gjort det klart, at Aarhus United skulle vise, at de ville i slutspillet, for med en sejr over Holstebro ville de sikre sig et 'fantastisk udgangspunkt' som han udtrykte det.

Århusianerne virkede til at have lyttet til Heine Eriksens dessiner. Særligt Ditte Vind og Simone Petersen viste det i kampens indledning. De gik raskt til værks, ikke så mange nerver, bare derudaf. I målet reddede Ditte Vind de første skud, mens Simone Petersen selv scorede i det første angreb, og leverede en assist i det andet.

I det hele taget var Aarhus United det bedste hold i første halvleg. TTH Holstebro havde svært ved at bryde gennem århusianernes defensiv, og på trods af, at gæsterne ellers prøvede et hav af forskellige konstellationer i deres forsvar, kunne de ikke holde Aarhus Uniteds skytter nede. Det var da også en svær opgave, for det var ikke bare en enkelt århusianer, der gjorde livet surt for gæsterne. Nej, målscoringen blev særdeles godt spredt ud, og seks spillere var noteret for mindst to mål før pausen.

Første halvleg blev dog sluttet skidt af. Hvad der lignede en syv-måls føring blev reduceret til en på fire på få minutter. Det sløje spil blev taget med videre ind til anden halvlegs start, hvor århusianerne brændte flere store chancer. Midtvejs i anden halvleg kom de tilbage på det spor, der virkede så godt for dem før pausen, og pludseligt var de igen foran komfortabelt og da Anne Sofie Ernstrøm reddede sit femte straffekast i træk, var der ikke en spiller fra Aarhus United, der ikke smilte bredt.

Fakta
AARHUS UNITED - TTH HOLSTEBRO 25-20 (14-10)Aarhus: June Bøttger 5, Charlotte Mikkelsen 5, Helena Elver 4, Julie Pontoppidan 4, Simone Petersen 2, Sofie Flader 2, Edita Nukovic 2, Majbritt Toft-Hansen 1.

Redninger: Ditte Vind 14, Anne-Sofie Ernstrøm 5.

TTH: Inger Smits 6, Lærke Christensen 4, Mathilde Neesgaard 3, Mathilde Hylleberg 2, Kaja Kamp Nielsen 2, Sarah Stougaard 1, Caroline Svarre 1, Ilda Kepic 1.

Redninger: Sara Kececi 14.

Udvisninger: Aarhus 0 - TTH 2.

Stillingen undervejs: 2-0, 3-3, 8-6, 12-8, 14-8, 14-10, 15-13, 20-14, 23-19, 25-20.

Tilskuere: 793 i Stadionhallen.

Kloge favoritter

Da der resterede et par minutter af kampen, blev smilene om muligt endnu bredere. Det var tydeligt for enhver, at århusianerne ikke kunne smide sejren, og det varmede nok at tænke på, at de med sejren på 25-20 har syv point til slutspilsstregen.

Heine Eriksen smilte da også, da han gav interview efter kampen, han var specielt glad for den måde århusianerne håndterede kampen.

- Jeg synes, virkelig vi spiller klogt i dag. Hele ugen havde vi talt om, hvordan vi fik kampen afviklet på vores præmisser, og det synes jeg, med undtagelse af slutningen på første halvleg, at vi gjorde rigtig godt, sagde Heine Eriksen.

Aarhus United har tidligere på sæsonen haft det svært, når de har indtaget favoritrollen. De har været bedst, når de kunne indtage den jagtende rolle. Søndag leverede de dog en helstøbt præstation, selvom de var favoritter til kampen. Ifølge Helena Elver var det fordi de ikke ville forsvare deres placering i ligaen, men i stedet bare angribe.

Der er blæst til jagt

- Jeg tror, vi gik indtil kampen med en mentalitet om, at vi skulle spille for at vinde kampen. Selvfølgelig var der pres på os, men presset var endnu større på TTH, fordi de ligger udenfor slutspillet. Vi skulle bare koncentrere os om at spille håndbold, og ikke for at undgå at tabe, sagde Helena Elver.

- Vi har valgt at lægge noget af presset væk fra os, fordi vi har fundet ud af, at vi ikke er rigtig gode under pres. Vi er bedre til bare at spille frit og være det jagtende hold. Det er også, det vi har sat vores mindset på. Vi skal ikke forsvare vores sjetteplads, vi skal jagte sejre, fortsatte Helena Elver.

Heine Eriksen har i den seneste tid været påpasselig med ikke at få sendt Aarhus United i slutspillet førend det er helt sikkert. Han blødte dog en smule op efter sejren over TTH.

- Nu har vi syv point at give af til Holstebro og syv point til Viborg, og så kan jeg da godt sige de første bogstaver i ordet slutspil, sluttede en grinende Heine Eriksen, der sammen med Aarhus United nærmer sig det fine selskab med hastige skridt.

Sejr, smil og syv sikre point til slutspilsstregen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Mirakuløst Mortensen-mål ødelagde Riddersholms hjemmedebut
Sønderjyske havde flere store chancer til at udligne Jens Stages tidlige føringsmål, men AGFs nye angriber skulle lukke affæren med et drømmemål.
Afspil video
Highlights: Kæmpe koks af Højbjerg grundlagde sejren for AGF i forårspremieren mod Esbjerg
AGF vandt fredag aften forårspremieren i Superligaen, da de på hjemmebane slog Esbjerg med 2-0. Tobias Sana stod for begge AGF?s scoringer, hvor den første kom efter en kæmpe foræring fra Esbjergs målmand Jeppe Højbjerg.
Afspil video
Highlights: AGF sejrede dybt inde i overtiden mod Hobro
AGF vandt årets sidste Superliga-kamp dybt inde i overtiden, da Pierre Kanstrup omsatte en dødbold til et målt.
Afspil video
Lars Jacobsen om David Nielsen: Han var én, jeg aldrig troede ville blive Superliga-træner
Der var fest og farver over David Nielsen som spiller. Hør hvad Lars Jacobsen har at sige om David Nielsens transformation fra spiller til træner.
Afspil video
Highlights: FC Nordsjælland sejrede efter sent AGF-selvmål
FC Nordsjælland vandt mandag aften 1-0 hjemme mod AGF på et sent selvmål.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Dribletur, hælscoring og langskud: Se alle de suveræne Superliga-mål
Se alle målene fra 22. runde i Superligaen
Afspil video
Miraklet i Madrid: Høgh fortæller anekdoter fra dengang, de smed Laudrup og Madrid ud af UEFA Cuppen
Det er 25 år siden, at målmandsikonet Lars Høgh og resten af OB-holdet besejrede Real Madrid 0-2 på Bernabéu, og derfor har vi fanget Lars Høgh til en snak om de gode, gamle dage.
Afspil video
Highlights: FCM tog deres tiende hjemmesejr i træk med kontroversiel Evander-scoring
FC Midtjylland holder snor i deres københavnske rivaler med en flot sejr over AaB, hvor der dog var tvivl om, hvorvidt der var offside på 2-0 målet.
Afspil video
Zorniger viste format: Tog afsked med håndtryk til alle
Den nu tidligere cheftræner mødte op til pressemødet efter sin fyring, og sagde farvel til alle fremmødte med smil og håndtryk.
Afspil video
Ebbe Sand om fyringen: For få point i forhold til spillermaterialet
Sportsdirektør Ebbe Sand uddyber årsagerne til dagens fyring af cheftræner Alexander Zorniger.