Sisto stadig uden snørede snørebånd

Pione Sisto føler sig fuldstændig skadesfri nu. Her er han i det første kvarter af den lukkede træning inden afrejsen til kampbyen Saransk. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Sisto stadig uden snørede snørebånd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmarks dribler Pione Sisto forsikrer smerterne i akillessenen er væk og det har hjulpet at gå meget rundt i bare fødder.

ANAPA: I førkrigstidens sportsjournalistik kunne man slippe af med hvad som helst. De færreste rejste sig op i biografsæderne, da den elskede reporter Gunnar "Nu" Hansen berettede fra nazisternes olympiske lege i Berlin i 1936, da den farvede amerikaner Jesse Owens vandt sprinter-distancerne.

Gunnar var altid rede til at dele ud af noget bonus-info, som kun de færreste havde kendskab til og afslørede knastørt, da Owens kom ind i svinget i sprinterfinalen:

..... oooogggg, det er negeren i de hvide sko.....

82 år efter kommer Pione Sisto spankulerende i sine hvide joggingsko ud til pressen, der stønner i den tiltagende varme langs Sortehavet.

Netop Sistos hvide fodbold støvler har vakt en del postyr omkring dribleren, der har haft enorme problemer med sine akillessener, siden han vendte tilbage til sin klub Celta Vigo fra venskabskampene mod Chile og Panama tidligere på foråret. Derfor kunne han heller ikke spille de to sidste turneringskampe for Celta.

- Jeg er begyndt at spille uden at snøre mine snørebånd. Det giver mig meget, når jeg skal cutte bolden, men det har også belastet læggen og mine akillessener, sagde han i maj til DR-reporter Josefine Høgh, der besøgte ham i Vigo.

Nu et par dage før kampen mod Peru forsikrer Sisto, at smerterne er pist væk.

- Det har været irriterende. Det har plaget mig i kampene mod Sverige og Mexico, og det har været ærgerligt at skulle gå rundt her og passe på i stedet for at kunne give den gas til træning, men jeg er glad for, at det er gået helt væk. Det har hjulpet, at jeg har gået en del rundt på bare fødder, fortæller Pione Sisto, der nu bagatelliserer eftervirkningerne af at spille uden bundne snørebånd.

- Nogen siger, det påvirker læggen, men smerterne er gået væk, selv om jeg har spillet uden bundne snørebånd, og fortsat vil gøre det. Det har drejet sig om simpel overbelastning. Det er lidt nørdet. Jeg spiller meget med at cutte bolden, og det har betydning for knæets stilling, når jeg spiller uden stramme snørebånd. Jeg studerer en del anatomi og lægger mærke til nogen ting, tilføjer Celta Vigo-spilleren overbevisende.

Pione Sisto  har haft smerter i flere uger, siden han vendte tilbage til Spanien efter forårets tidlige testkampe mod Panama og Chile. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2018)
Pione Sisto har haft smerter i flere uger, siden han vendte tilbage til Spanien efter forårets tidlige testkampe mod Panama og Chile. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2018)

Jeg har været ræd

- Det er ingen tvivl om, at det ikke har været godt. Jeg har knapt kunne løbe i landsholdslejren i Helsingør, og jeg har været ræd, fordi jeg kun har kunnet præstere på 70 procent. Jeg har forsøgt at tackle det, selv om tiden har været knap. Jeg fik et slag på læggen efter ti minutter mod Mexico og det gjorde pisseondt. Men dagen efter reagerede læggen fint og derfra er det bare gået fremad.

Åge Hareide har talt med Pione Sisto om at gøre sig spillet mere enkelt, når det ikke lige kører og måske lige droppe den sidste dribling og i stedet spille den enkle aflevering for at få selvtilliden tilbage.

- Jeg har talt både med Åge og Jon Dahl om det. Jeg ved det godt selv, hvordan det har set ud i de to kampe mod Sverige og Mexico, men det påvirker ikke min selvtillid. Men jeg ved præcis, hvor jeg er på det her hold. Der er stor konkurrence fra Braithwaite men også fra Viktor Fischer, men jeg er vant til at blive presset ikke mindst i Celta Vigo. Dernede er der altid nogen, der skubber til min plads på holdet.

- Pione Sisto er ikke i tvivl om, hvad der sker på lørdag. Min fornemmelse er, at det er mig, der starter inde. Jeg er klar. Smerterne er væk.

De her to legekammerater, Christian Eriksen og Pione Sisto, skal skabe pladsen for Danmark mod Peru lørdag aften. Her laver de lidt fis og ballade den sidste træning i Anapa før turen til Saransk. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
De her to legekammerater, Christian Eriksen og Pione Sisto, skal skabe pladsen for Danmark mod Peru lørdag aften. Her laver de lidt fis og ballade den sidste træning i Anapa før turen til Saransk. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Sisto stadig uden snørede snørebånd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Trods flot Sana-mål kæmpede OB sig tilbage og fik uafgjort
OB kom bagud med 2-0, da Jakob Ankersen og Tobias Sana scorede for AGF. OB kom dog tilbage i opgøret, da Jacob Barrett og til slut Nicklas Helenius skaffede fynboerne et point.
Afspil video
Et år med AGF og David Nielsen: Man skal kunne absorbere en masse smerte
David Nielsen har allerede rundet sit første år som AGF-træner. I Interviewet giver han et indblik i de op og nedture, der har været på det første år.
Afspil video
Ankersen: Det føles som om, at i Århus for tiden skal man brække et ben for at få straffe
Jakob Ankersen var mildest talt utilfreds med dommeren efter det uafgjorte resultat mod Ankersen?s gamle klub fra Esbjerg.
Afspil video
Kanstrup: Vi kunne have fået tre point hvis han havde set straffesparket
Pierre Kanstrup var ganske utilfreds med, at AGF ikke fik sat deres spil, som de ville, men også med dommeren, som måske skulle have tildelt dem et straffespark.
Afspil video
Highlights: AGF fik sin syvende uafgjort i sæsonen mod Esbjerg
De to overraskende hold i top 6 mødtes i dag i Esbjerg i en kamp, der på ingen måde var noget nær sindsoprivende.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Onuachu-hattrick i FCM's storsejr over FCN
FC Midtjylland vandt lørdag 1-4 ude over FC Nordsjælland på tre mål af Paul Onuachu.
Afspil video
Highlights: Esbjerg nedlagde Hobro efter stærk anden halvleg
Efter en lige første halvleg var det hjemmeholdet Esbjerg fB, der trådte i karakter og med to mål i anden halvleg sikrede sig sejren over Hobro.
Afspil video
Fra Robert Skovs kanon til Onuachus eminente hovedstød: Se alle målene fra denne Superliga-runde
Der har været rigtig mange flotte mål i den 12. runde af Superligaen, og vi har samlet dem alle i én målpakke. Blandt andet Tobias Sanas lækre ?chip?, endnu en Wilczek-kasse og Robert Skovs skønne langskudsdrøn.
Afspil video
Bo Henriksen bortvist: Det er så pisseringe, mand!
Bo Henriksen blev i Horsens kamp mod Esbjerg bortvist til tribunerne. Efter kampen fortæller han om sin egen oplevelse af situationen.
Afspil video
Bundærlig Solbakken i interview: Overrasker sig selv ved, at han ikke kan give slip
En meget ærlig Ståle Solbakken fortæller om sin trænerkarriere, de afkast, som er i forbindelse med et managerjob, og hvad tiden i FC København betyder for ham.