Skadesramt Århus-hold sled sig til sejr

Anders Kragh Martinusen blev topscorer i sejren over KIF Kolding onsdag aften. Arkivfoto: Ole Nielsen

Skadesramt Århus-hold sled sig til sejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ligaholdet fik styr på KIF Koldings syv mod seks spil i anden halvleg og vandt 31-25 på udebane.

Håndbold: Det kan være en udfordring at skulle undvære sine to mest toneangivende folk i offensiven. Det var den situation, som Århus Håndbold befandt sig i onsdag aften, da de skulle forsøge at få point med hjem fra KIF Kolding. To uheld til træning havde sendt Torben Petersen og Sebastian Henneberg ud på sidelinjen og århusianerne var derfor nødt til at klare sig uden deres normale dirigenter.

En opgave, de klarede og sikrede sig sæsonens anden sejr.

Det var dog hjemmeholdets offensiv, der voldte Vejes tropper store problemer i begyndelsen.

Fra kampens start valgte Kolding at spille syv mod seks i angrebet og skabte så meget bredde, at deres skytter kunne komme til skud ind over midten. Det gav indtil flere mål, og da Århus Håndbold samtidig havde svært ved at gøre dem kunsten efter i den anden ende, så fik hjemmeholdet skabt et hul, de egentlig ikke burde have haft, hvis man tog de århusianske chancer i betragtning.

Bolden skal imidlertid i mål før den tæller og først mod slutningen af halvlegen fik gæsterne gang i målscoringen, da Koldings koncentration begyndte at dale i offensiven, hvilket gav et par gode kontraer til Erik Vejes tropper.

Ved pausen stod der 12-12 mellem de to klubber.

Erik Veje Rasmussen forsøgte fra andens halvlegs begyndelse at gøre Kolding kunsten efter og spille syv mod seks i angrebet. Det var dog uden den store succes for århusianerne, der ofte kom til at være for stillestående i deres spil og ikke fik skabt det overtal, som de burde gøre.

Da hjemmeholdet også fastholdt deres taktik, blev det ofte udslagsgørende, når koncentrationen dalede en smule i angrebet og modstanderen kunne slå en hurtig kontra. Det skabte kortvarige overtag for de to mandskaber, der ikke brillerede denne aften i Kolding.

Århus Håndbold kom dog i front med 20-18 med 12 minutter tilbage af kampen. Men da først Besard Hakaj blev ramt af en tynd udvisning og en batalje mellem Kasper Irming og Anders Kragh Martinusen førte til en udvisning til begge parter, så var udeholdet pludselig i undertal.

Men netop som presset var størst på århusianerne udviste de noget af den disciplin, man havde savnet tidligere i opgøret. Specielt Nikolaj Læsø tog taktstokken og viste sammen med Anders Kragh Martinusen vejen for deres holdkammerater.

Og selvom gæsterne blev ramt af endnu en udvisning kort efter, så havde tempoet fået et hak op i de afgørende situationer, ligesom Jens Fredsgaard havde et par afgørende redninger i Århus målet.

Hjemmeholdet kunne ikke følge trop og kampen knækkede endelig fem minutter før tid, hvor Århus holdt niveau og spillede med stor træfsikkerhed.

Et lige opgør endte pludselig i komfortable 31-25 til udeholdet og dermed kunne Århus Håndbold og Erik Veje Rasmussen køre nord på med sæsonens anden sejr i bagagen.

Håndboldliga, herrer
KIF Kolding - Århus Håndbold 25-31 (12-12)KIF: Olafur Gustafsson 8, Mattias Thynell 5, Andreas Væver 4, Cyril Viudes 3, Andreas Flodman 2, Kasper Irming 2, Alexander Morsten 1

Århus Håndbold: Anders Kragh Martinusen 8, Nikolaj Læsø 7, Fredrik Schilling 6, Besard Hakaj 4, Mads Peter Lønborg 3, Anton Laursen 2, Kristian Rammel 1

Udvisninger: KIF 4, Århus Håndbold 4

Skadesramt Århus-hold sled sig til sejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: AGF sejrede dybt inde i overtiden mod Hobro
AGF vandt årets sidste Superliga-kamp dybt inde i overtiden, da Pierre Kanstrup omsatte en dødbold til et målt.
Afspil video
Lars Jacobsen om David Nielsen: Han var én, jeg aldrig troede ville blive Superliga-træner
Der var fest og farver over David Nielsen som spiller. Hør hvad Lars Jacobsen har at sige om David Nielsens transformation fra spiller til træner.
Afspil video
Highlights: FC Nordsjælland sejrede efter sent AGF-selvmål
FC Nordsjælland vandt mandag aften 1-0 hjemme mod AGF på et sent selvmål.
Afspil video
Highlights: Højers to sublime langskudsmål sikrede AGF sejren
Casper Højer Nielsen scorede to flotte mål i AGF's 2-1-sejr hjemme over Vejle.
Afspil video
Highlights: AC Horsens forlængede AGFs nederlagsstime til tre kampe trods Spelmann-genialitet
AGF er blot tre point fra bunden i Superligaen efter endnu et nederlag, og denne gang var det mod Bo Henriksens tropper fra Horsens.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Vild, vildere, Wilczek: Den polske goalgetter slog rekorden for flest scorede mål i et kalenderår
Med Kamil Wilczeks udligning mod Vejle i næstsidste spillerunde af efteråret slog han rekorden for flest scorede mål på et år. Hele 25 af slagsen leverede den stille og sympatiske polak for Brøndby.
Afspil video
Skov-hattrick sender Superligaen på vinterpause: Se alle rundens mål her
Der blev scoret hele 21 mål i Superligaens runde 20, og vi har samlet alle 21 mål i en stor målpakke.
Afspil video
Jesper Hansen bedømmer: De Gea vs. Alisson
FC Midtjyllands målmand Jesper Hansen har hjulpet os med at vurdere, hvem af de to målmænd der er bedst i øjeblikket.
Afspil video
Transfersnak med Solbakken: Planen har hele tiden været, at Ankersen skal sælges til sommer
Ståle Solbakken og Kasper Marker gennemgår FCK?s trup med et helt særligt transferfokus. Hvordan står det til med kontraktudløb? Hvem bliver muligvis solgt? Hvor skal FCK forstærke sig?
Afspil video
Kenneth Andersen sætter ord på sin første tid som cheftræner i FC Midtjylland: Det har været hektisk
I starten af oktober blev Kenneth Andersen udpeget som Jess Thorups afløser som FC Midtjyllands cheftræner. Andersen fortæller om, hvordan han har oplevet den første periode som værende cheftræner i en af Danmarks største klubber.