Skadesramt Århus-hold sled sig til sejr

Anders Kragh Martinusen blev topscorer i sejren over KIF Kolding onsdag aften. Arkivfoto: Ole Nielsen

Skadesramt Århus-hold sled sig til sejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ligaholdet fik styr på KIF Koldings syv mod seks spil i anden halvleg og vandt 31-25 på udebane.

Håndbold: Det kan være en udfordring at skulle undvære sine to mest toneangivende folk i offensiven. Det var den situation, som Århus Håndbold befandt sig i onsdag aften, da de skulle forsøge at få point med hjem fra KIF Kolding. To uheld til træning havde sendt Torben Petersen og Sebastian Henneberg ud på sidelinjen og århusianerne var derfor nødt til at klare sig uden deres normale dirigenter.

En opgave, de klarede og sikrede sig sæsonens anden sejr.

Det var dog hjemmeholdets offensiv, der voldte Vejes tropper store problemer i begyndelsen.

Fra kampens start valgte Kolding at spille syv mod seks i angrebet og skabte så meget bredde, at deres skytter kunne komme til skud ind over midten. Det gav indtil flere mål, og da Århus Håndbold samtidig havde svært ved at gøre dem kunsten efter i den anden ende, så fik hjemmeholdet skabt et hul, de egentlig ikke burde have haft, hvis man tog de århusianske chancer i betragtning.

Bolden skal imidlertid i mål før den tæller og først mod slutningen af halvlegen fik gæsterne gang i målscoringen, da Koldings koncentration begyndte at dale i offensiven, hvilket gav et par gode kontraer til Erik Vejes tropper.

Ved pausen stod der 12-12 mellem de to klubber.

Erik Veje Rasmussen forsøgte fra andens halvlegs begyndelse at gøre Kolding kunsten efter og spille syv mod seks i angrebet. Det var dog uden den store succes for århusianerne, der ofte kom til at være for stillestående i deres spil og ikke fik skabt det overtal, som de burde gøre.

Da hjemmeholdet også fastholdt deres taktik, blev det ofte udslagsgørende, når koncentrationen dalede en smule i angrebet og modstanderen kunne slå en hurtig kontra. Det skabte kortvarige overtag for de to mandskaber, der ikke brillerede denne aften i Kolding.

Århus Håndbold kom dog i front med 20-18 med 12 minutter tilbage af kampen. Men da først Besard Hakaj blev ramt af en tynd udvisning og en batalje mellem Kasper Irming og Anders Kragh Martinusen førte til en udvisning til begge parter, så var udeholdet pludselig i undertal.

Men netop som presset var størst på århusianerne udviste de noget af den disciplin, man havde savnet tidligere i opgøret. Specielt Nikolaj Læsø tog taktstokken og viste sammen med Anders Kragh Martinusen vejen for deres holdkammerater.

Og selvom gæsterne blev ramt af endnu en udvisning kort efter, så havde tempoet fået et hak op i de afgørende situationer, ligesom Jens Fredsgaard havde et par afgørende redninger i Århus målet.

Hjemmeholdet kunne ikke følge trop og kampen knækkede endelig fem minutter før tid, hvor Århus holdt niveau og spillede med stor træfsikkerhed.

Et lige opgør endte pludselig i komfortable 31-25 til udeholdet og dermed kunne Århus Håndbold og Erik Veje Rasmussen køre nord på med sæsonens anden sejr i bagagen.

Håndboldliga, herrer
KIF Kolding - Århus Håndbold 25-31 (12-12)KIF: Olafur Gustafsson 8, Mattias Thynell 5, Andreas Væver 4, Cyril Viudes 3, Andreas Flodman 2, Kasper Irming 2, Alexander Morsten 1

Århus Håndbold: Anders Kragh Martinusen 8, Nikolaj Læsø 7, Fredrik Schilling 6, Besard Hakaj 4, Mads Peter Lønborg 3, Anton Laursen 2, Kristian Rammel 1

Udvisninger: KIF 4, Århus Håndbold 4

Skadesramt Århus-hold sled sig til sejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Amini så rødt og Kasper Junker-kasse i 5-måls drama
AC Horsens spillede søndag mod AGF i årets Superliga. Det blev en hårdt spillet kamp som begge hold havde chancerne for at vinde. Horsens endte dog med at trække sig sejrsrigt ud af kampen, som endte 3-2.
Afspil video
Optakt til Horsens - AGF: Kasper Junker kan sagtens true AGF
AC Horsens tager i dag imod AGF, et opgør der sagtens kan blive en underholdene affære. Den tidligere AGF-angriber, Kasper Junker, har tager skiftet til Horsens og skal nu møde sin tidligere klub.
Afspil video
Bo Henriksen inden Horsens - AGF: Kasper Junker ser fremragende ud
Vi snakkede med Bo Henriksen inden opgøret mod AGF. Bo Henriksen gav en status på hvor god form deres nye angriber er i.
Afspil video
Highlights: AGF måtte dele da de tog imod Vendsyssel i en chancerig kamp
Det blev en uafgjort, da AGF tog imod Vandsyssel, i Århus. Det blev et intenst opgør, som begge mandskaber kunne have vundet.
Afspil video
Highlights: Ubesejrede AGF hentede tre point i Hobro
Kampen endte 0-2 til gæsterne, hvor Mustafa Amini og Jens Stage blev aftenens målscorere.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Randers slog Vendsyssel sikkert med to flotte mål
Det var på baggrund af et direkte frispark og et mål bag støttebenet, at Randers slog Vendyssel hjemme i Kronjylland.
Afspil video
Highlights: Forløsende Vejle-sejr mod formstærke Esbjerg
Gustaf Nilsson fik endelig sparket sig selv på måltavlen og scorede kampens eneste, i starten af anden halvleg. Kampen bølgede frem og tilbage i anden halvleg og var spændende lige til det sidste.
Afspil video
Brøndbys Sportsdirektør-kanditater: Her er fire bud på Troels Bechs afløser
Flemming Povlsen og Lars Jacobsen diskuterer fire bud, på en eventuel afløser af Brøndbys sportsdirektør.
Afspil video
Troels Bech om hans Brøndby-stop: Brøndby står nu et stabilt og sundt sted
Troels Bech stopper i Brøndby og han fortæller her i indslaget, hvorfor han har taget beslutningen.
Afspil video
Highlights: AaB og Vejle gik til stålet i intenst remis
Der var krig på kniven mellem AaB og Vejle i en kamp, der var præget af hårde dueller og to hold, der begge kom tæt på at stjæle sejren i slutminutterne.