Skanderborg mister "Danmarks bedste målmandstalent": Ligaens topscorer og 18-årig målvogter skifter klub

Her er Viborg HK's to nye spillere. 18-årige Anna Kristensen er et kæmpe målmandstalent, mens 22-årige Laura Damgaard aktuelt er topscorer i ligaen. Foto: Ole Nielsen.

Skanderborg mister "Danmarks bedste målmandstalent": Ligaens topscorer og 18-årig målvogter skifter klub

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To spændende nye spillere blev præsenteret i pausen af kampen mellem Viborg HK og Larvik. Ligatopscorer Laura Damgaard og Danmarks måske største målmandstalent, Anna Kristensen, skifter til VHK i næste sæson.

Viborg: De fremmødte tilskuere i Vibocold Arena fik sig lidt af en overraskelse, da det i pausen mellem Viborg HK og Larvik blev offentliggjort, at Viborg HK har hentet to markante profiler til den kommende sæson.

Laura Damgaard, 22-årig playmaker fra Aalborg og aktuel topscorer i ligaen med 115 mål i 19 kampe var det ene navn, som blev præsenteret.

- Vi er stolte over at kunne hente ligaens topscorer. Vi får en spiller, som kan noget på egen hånd og er dygtig til at sætte spillet op. Hun er stærk i duelspillet, og det er vigtigt at have spillere, der er gode til den del. Samtidig passer hun godt ind i vores forsvarsspil, hvor hun kan dække en fin to'er, siger Jakob Vestergaard, der dermed fremhæver nogle af de samme egenskaber, som den afgående spiller Line Uno har blandt sine spidskompetencer.

- Det er ikke en copy-paste af Uno. Sådan ser vi slet ikke på det. Vi ser på, hvad vi kan gøre for at optimere holdet bedst muligt, og her har vi fået en dygtig spiller, som har bevist, at hun kan lave mål. Samtidig mener vi, at vi kan være med til at gøre hende endnu bedre her i klubben.

Laura Damgaard har siden sommeren 2017 spillet i det nordjyske, hvor hun i sidste sæson blev nummer fire på topscorerlisten i landets næstbedste række. Inden da spillede hun i Skanderborg.

Men det er ikke bare via præstationerne som senior på klubhold, at Jakob Vestergaard har lagt mærke til Laura Damsgaard.

- Jeg har kendt til Laura gennem de sidste 10 år, da jeg selv har haft hende som spiller gennem mit virke som talenttræner i DHF. Derfor har jeg også fulgt hende længe, og da det kom frem, at det var en mulighed, vi kunne forfølge, så var det oplagt at slå til, siger Jakob Vestergaard.

- Hun har potentialet til ikke bare at blive Danmarks bedste keeper, men også en af de bedste i verden. Selvom hun allerede nu er dygtig, kan hun stadig lægge masser af lag på. Hun har kvaliteten og mentaliteten til at nå rigtig langt.
VHK-træner Jakob Vestergaard om målvogter Anna Kristensen.

Potentiel verdensklasse

Den anden spiller, som Viborg HK kunne præsentere, er ifølge Jakob Vestergaard "Danmarks største målmandstalent".

Anna Kristensen er trods sin beskedne alder på bare 18 år førstevalg i Skanderborg, og fremtiden tegner lys for det unge talent.

- Vi har været i konkurrence med samtlige danske klubber om at gafle hende, så jeg er meget til tilfreds med, at det var os, der endte med Anna, siger Jakob Vestergaard.

Trods sin unge alder er Anna Kristensen tiltænkt en afgørende rolle på målmandsposten i Viborg HK allerede fra næste sæson.

- Hun er klar til at være førsteholdsspiller. Ingen tvivl om det. Vi forventer, at hun kommer ind og leverer redninger fra dag ét af. Hun har en god størrelse, en god balance og generelt bare næse for at stå på mål, roser træneren og fortsætter:

- Hun har potentialet til ikke bare at blive Danmarks bedste keeper, men også en af de bedste i verden. Selvom hun allerede nu er dygtig, kan hun stadig bygge en masse lag på. Hun har kvaliteten og mentaliteten til at nå rigtig langt, siger Jakob Vestergaard.

Aktuelt har Viborg HK tre målvogtere i truppen, og når en ny kommer til, må en eller to helt naturligt ud.

- Vi kommer ikke til at have fire målvogtere i truppen. Vi er i øjeblikket ved at lægge den målmandskabale, som vi skal arbejde videre med i næste sæson, konstaterer træneren.

Skanderborg mister "Danmarks bedste målmandstalent": Ligaens topscorer og 18-årig målvogter skifter klub

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Mirakuløst Mortensen-mål ødelagde Riddersholms hjemmedebut
Sønderjyske havde flere store chancer til at udligne Jens Stages tidlige føringsmål, men AGFs nye angriber skulle lukke affæren med et drømmemål.
Afspil video
Highlights: Kæmpe koks af Højbjerg grundlagde sejren for AGF i forårspremieren mod Esbjerg
AGF vandt fredag aften forårspremieren i Superligaen, da de på hjemmebane slog Esbjerg med 2-0. Tobias Sana stod for begge AGF?s scoringer, hvor den første kom efter en kæmpe foræring fra Esbjergs målmand Jeppe Højbjerg.
Afspil video
Highlights: AGF sejrede dybt inde i overtiden mod Hobro
AGF vandt årets sidste Superliga-kamp dybt inde i overtiden, da Pierre Kanstrup omsatte en dødbold til et målt.
Afspil video
Lars Jacobsen om David Nielsen: Han var én, jeg aldrig troede ville blive Superliga-træner
Der var fest og farver over David Nielsen som spiller. Hør hvad Lars Jacobsen har at sige om David Nielsens transformation fra spiller til træner.
Afspil video
Highlights: FC Nordsjælland sejrede efter sent AGF-selvmål
FC Nordsjælland vandt mandag aften 1-0 hjemme mod AGF på et sent selvmål.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Zorniger viste format: Tog afsked med håndtryk til alle
Den nu tidligere cheftræner mødte op til pressemødet efter sin fyring, og sagde farvel til alle fremmødte med smil og håndtryk.
Afspil video
Ebbe Sand om fyringen: For få point i forhold til spillermaterialet
Sportsdirektør Ebbe Sand uddyber årsagerne til dagens fyring af cheftræner Alexander Zorniger.
Afspil video
Lars Jacobsen om Randers-brok: Der er ingenting at komme efter
Thomas Thomasberg var højst utilfreds med dommernes beslutning om, at smide angriber Emil Riis ud i søndagens kamp mod FCK.
Afspil video
Highlights: Esbjergenserne tog sejren, trods intensivt Brøndby-pres i de døende minutter
Søndagens sene kamp bød på top-opgør mellem Esbjerg FB og Brøndby IF, hvor oprykkerne fra det vestlige Jylland vandt en kneben 2-1-sejr, på trods af hektisk Brøndby-pres. Joni Kauko leverede en flot detalje, mens Benedikt Röcker forsøgte sig som forward i de sidste minutter.
Afspil video
Stokke: Jeg skal nok snart til at sætte bolden i kassen igen
Efter kampen havde Benjamin Stokke følelsen af, at de skulle have været mere kyniske I deres afslutninger.