Skanderborg stærkest i rodet lokalopgør

Der var masser af dueller, da Skanderborg og Aarhus United tørnede sammen. Oftest vandt forsvaret. Foto: Ole Nielsen

Skanderborg stærkest i rodet lokalopgør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det var forsvarernes fest, da Skanderborg vandt over Aarhus United med 21-19 lørdag eftermiddag. Skanderborgs træner sagde efter kampen, at de havde marginalerne med sig, mens Aarhus Uniteds træner mente, at hans spillere ikke ramte niveau.

HÅNDBOLD: Skanderborg Håndbold og Aarhus United er to hold, der kender hinanden rigtig godt. De træner ofte sammen og flere af spillerne har spillet i den anden klub. Det kunne ses på spillet, da de mødtes lørdag eftermiddag. For begge holds forsvar kendte de andres angrebsmønstre, og derfor faldt der ikke særlig mange scoringer i det etablerede angrebsspil. De fleste kom efter enkeltmandpræstationer eller kontraer.

De to holds trænere måtte lede dybt i værktøjskasserne og de fleste åbninger blev forsøgt, men det var langt fra alt, der lykkedes. Aarhus United startede bedst, men Skanderborg spillede sig mere og mere ind i opgøret og havde til sidst overtaget. Hjemmeholdet var hjulpet godt på vej af Anna Kristensen, der stod en forrygende anden halvleg og havde en stor aktie i, at århusianerne kun scorede syv mål efter pausen.

Selvom Aarhus United så stærkest ud, og også satte sig på kampen i indledningen, kæmpede Skanderborg indædt - selv da det lignede, at Aarhus United ville trække fra. De formåede at spille sig selv bedre, og samtidig gøre det sværere og sværere for århusianerne mens kampen skred frem. Med ti minutter tilbage af kampen bragte skanderborgenserne dem selv foran, og da de først lugtede blod slap de ikke. Skanderborg endte med at vinde kampen 21-19.

Fakta
SKANDERBORG - AARHUS UNITED 21-19 (7-12)Skanderborg: Trine Knudsen 7, Sofie Alnor 5, Mette Brandt Nielsen 3, Sofie Sletskov 3, Stine Holm 1, Marie Aamand Sørensen 1, Sidsel Mejlvang 1.

Redninger: Anna Kristensen 17.

Aarhus United: Sofie Flader 5, Simone Petersen 4, Helena Elver 3, June Bøttger 2, Charlotte Mikkelsen 2, Celine Lundbye 1, Emma Mogensen 1, Frederikke Hedegaard 1.

Redninger: Ditte Vind 12

Udvisninger: Skanderborg 1, Aarhus 0

Tilskuere: 675 i Skanderborg Fælled

Stillingen undervejs: 2-2, 3-5, 7-7, 7-12, 11-13, 14-16, 17-16, 19-18, 21-19.
Anna Kristensen fra Skanderborg Håndbold stod en sublim anden halvleg og pillede pynten af Aarhus Uniteds skytter. Foto: Ole Nielsen
Anna Kristensen fra Skanderborg Håndbold stod en sublim anden halvleg og pillede pynten af Aarhus Uniteds skytter. Foto: Ole Nielsen

En underlig forsvarskamp

- Det blev ligeså intenst som vi havde forventet. Holdene kender hinanden til hudløshed. Det var marginalerne vi skulle ud og finde. Vi var heldige, at det var os, der trak det længste strå, sagde Kristian Danielsen, træner for Skanderborg, og fortsatte.

- Der er så meget mentalt i sådan en kamp her. Du ved hele tiden, hvad din modstander gør. Formentlig har du også taget noget selvtillid med fra de træninger, hvor du er lykkedes med tingene.

Der var dog en ting som Kristian Danielsen mente, gik igen hos begge lørdagens kompetanter.

- Ingen af holdene spiller med nok fart til at udfordre de andres forsvar og så bliver det sådan en forsvarskamp, sagde han.

Aarhus Uniteds træner, Heine Eriksen, var enig i, at det var en underlig forsvarskamp.

- Kampen finder aldrig noget flow. Den bliver rodet og hakker rundt. Jeg synes, der er rigtig godt målmandsspil i begge ender både fra Ditte Vind (Aarhus United red.) og Anna Kristensen (Skanderborg red.). Anna har nok lige to-tre redninger mere end Ditte, og det bliver afgørende. Hun stod bare på et rigtig højt niveau, sagde han.

Heine Eriksen mente også, at der var andet end målmandsspillet, der afgjorde kampens udfald.

- Vi har for mange spillere, der ikke rammer niveau. Vi kan ikke vinde en kamp i ligaen, hvor det kun er to eller tre af vores spillere, der rammer et acceptabelt niveau i angrebet. Normalt er der to eller tre, der ikke rammer niveau, men i dag var det omvendt og så kan du ikke vinde kampe, sagde Heine Eriksen.

Skanderborg stærkest i rodet lokalopgør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Mirakuløst Mortensen-mål ødelagde Riddersholms hjemmedebut
Sønderjyske havde flere store chancer til at udligne Jens Stages tidlige føringsmål, men AGFs nye angriber skulle lukke affæren med et drømmemål.
Afspil video
Highlights: Kæmpe koks af Højbjerg grundlagde sejren for AGF i forårspremieren mod Esbjerg
AGF vandt fredag aften forårspremieren i Superligaen, da de på hjemmebane slog Esbjerg med 2-0. Tobias Sana stod for begge AGF?s scoringer, hvor den første kom efter en kæmpe foræring fra Esbjergs målmand Jeppe Højbjerg.
Afspil video
Highlights: AGF sejrede dybt inde i overtiden mod Hobro
AGF vandt årets sidste Superliga-kamp dybt inde i overtiden, da Pierre Kanstrup omsatte en dødbold til et målt.
Afspil video
Lars Jacobsen om David Nielsen: Han var én, jeg aldrig troede ville blive Superliga-træner
Der var fest og farver over David Nielsen som spiller. Hør hvad Lars Jacobsen har at sige om David Nielsens transformation fra spiller til træner.
Afspil video
Highlights: FC Nordsjælland sejrede efter sent AGF-selvmål
FC Nordsjælland vandt mandag aften 1-0 hjemme mod AGF på et sent selvmål.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Dribletur, hælscoring og langskud: Se alle de suveræne Superliga-mål
Se alle målene fra 22. runde i Superligaen
Afspil video
Miraklet i Madrid: Høgh fortæller anekdoter fra dengang, de smed Laudrup og Madrid ud af UEFA Cuppen
Det er 25 år siden, at målmandsikonet Lars Høgh og resten af OB-holdet besejrede Real Madrid 0-2 på Bernabéu, og derfor har vi fanget Lars Høgh til en snak om de gode, gamle dage.
Afspil video
Highlights: FCM tog deres tiende hjemmesejr i træk med kontroversiel Evander-scoring
FC Midtjylland holder snor i deres københavnske rivaler med en flot sejr over AaB, hvor der dog var tvivl om, hvorvidt der var offside på 2-0 målet.
Afspil video
Zorniger viste format: Tog afsked med håndtryk til alle
Den nu tidligere cheftræner mødte op til pressemødet efter sin fyring, og sagde farvel til alle fremmødte med smil og håndtryk.
Afspil video
Ebbe Sand om fyringen: For få point i forhold til spillermaterialet
Sportsdirektør Ebbe Sand uddyber årsagerne til dagens fyring af cheftræner Alexander Zorniger.