Skanderborg-træner: Det handler om overlevelse

Skanderborg og Nykøbing Falster mødtes allerede i Santander Cup i sæsonens første kamp. Torsdag aften står de overfor hinanden i Fælleden igen. Foto: Ole Nielsen.

Skanderborg-træner: Det handler om overlevelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skanderborg Håndbold hentede i sidste runde deres første point i denne sæson. Oprykkerne til kvindernes liga arbejder konstant på at højne niveauet og forberede sig på de kampe, hvor de ved, de skal slå til, hvis de skal blive oppe i den bedste række.

Håndbold: Oprykkerne fra Skanderborg Håndbold tjekkede søndag aften ind i tabellen, da det på udebane blev til et enkelt point i Holstebro.

Vestjyderne er et af de mandskaber, som trænerteamet i Skanderborg Fælledhal har noteret i gruppen af nøglekampe for de grønklædte, der har et klart mål for sæsonen. At undgå nedrykning.

- Kvindernes liga er efterhånden ret markant opdelt og vi har italesat overfor truppen, hvad vi ser som nøglekampe i denne sæson. Når vi er færdige med sæsonen er vores altoverskyggende mål at blive i ligaen. Derfor er første delmål at undgå sidstepladsen og den direkte nedrykning. Vi kigger på de hold, som ligger nede i samme felt som os, hvor de interne kampe kommer i klumper hist og her. I de perioder, hvor vi møder de andre hold, handler det om at forberede og forbedre os, siger Skanderborgs træner Kristian Danielsen og tilføjer, at mandagens lokalopgør mod Aarhus United er et af de mandskaber, hvor der er sat en gul streg over.

- Det er et af de hold, hvor der er mulighed for point. Jeg ser dem som det bedste af holdene uden for top otte. Det var som om, at de med tilføjelsen af Celine Lundbye Kristiansen trådte et skridt frem og kom tættere på top otte, siger han og påpeger, at de andre hold er Ringkøbing, TTH Holstebro, Aalborg EH og Ajax/København.

Styrke i forsvaret

Kristian Danielsen understreger, at Skanderborg går ind til hver eneste kamp for at vinde. Der er dog de primære kampe og så de andre, som han kalder dem. Kampe, hvor det lige så meget handler om at udvikle og styrke bredden, så man stadig kan flytte sig som hold.

Et fokuspunkt for træneren er at blive mere offensive i tilgangen til spillet. Skanderborgs kvinder var ekstremt stærke i deres forsvar i 1. division og hentede flere sejre på den baggrund. En styrke, de har taget med sig op i ligaen, men her mangler holdet at blive bedre til at komme afsted i kontrafasen.

- Vi var rigtigt stærke i seks mod seks spillet i 1. division. Der kiggede vi ofte på, hvad der kunne betale sig. Var det bedre at beskytte bolden end at komme afsted? Dengang kunne vi mærke, at vi kunne udfordre vores modstandere på effektiviteten, fordi vi dækkede så godt op, men i takt med, at de andre ligahold spiller i et højere tempo og med et større pres, er vi nødt til at kunne lukrere mere på vores defensive evner og få nogle flere kontramål. Vi er stadig udfordret på at spille os til chancer i det etablerede spil, siger træneren.

Manglende kynisme

De skal simpelthen være bedre til at smide tøjlerne og komme ud over stepperne, men det skal stadig være med effektiviteten i tankerne. Det dur ikke at drøne afsted i en kontra, brænde og få en kontra mod sig selv. Det kan blive dyrt på måltavlen. Specielt mod et mandskab som i torsdagens kamp.

Nykøbing Falster Håndbold vandt de to klubbers møde i pokalturneringen og har siden hen vist stor styrke ved blandt andet at slå oprykkerne fra Aalborg med 21 mål.

- Vi er et ungt hold og vi mangler fortsat noget kynisme. Det så vi i den første kamp, hvor vi brændte seks straffekast. Vi oplevede det også mod Silkeborg/Voel, hvor vi havde to til tre muligheder for at komme med, men ikke tog dem. Det skal vi blive bedre til, og det er noget af det, som vi forsøger at arbejde med, siger Danielsen.

Skanderborgs kvinder spiller mod Nykøbing Falster klokken 20.30 torsdag aften.

Skanderborg-træner: Det handler om overlevelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: AGF nedlagde Brøndby i målrig affære
AGF vandt søndag aften en 3-2-sejr hjemme over Brøndby i Superligaen.
Afspil video
Highlights: Amini så rødt og Kasper Junker-kasse i 5-måls drama
AC Horsens spillede søndag mod AGF i årets Superliga. Det blev en hårdt spillet kamp som begge hold havde chancerne for at vinde. Horsens endte dog med at trække sig sejrsrigt ud af kampen, som endte 3-2.
Afspil video
Optakt til Horsens - AGF: Kasper Junker kan sagtens true AGF
AC Horsens tager i dag imod AGF, et opgør der sagtens kan blive en underholdene affære. Den tidligere AGF-angriber, Kasper Junker, har tager skiftet til Horsens og skal nu møde sin tidligere klub.
Afspil video
Bo Henriksen inden Horsens - AGF: Kasper Junker ser fremragende ud
Vi snakkede med Bo Henriksen inden opgøret mod AGF. Bo Henriksen gav en status på hvor god form deres nye angriber er i.
Afspil video
Highlights: AGF måtte dele da de tog imod Vendsyssel i en chancerig kamp
Det blev en uafgjort, da AGF tog imod Vandsyssel, i Århus. Det blev et intenst opgør, som begge mandskaber kunne have vundet.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: OB isolerer Hobro i bunden med knusende fire-måls sejr over Horsens
Målt på chancer og spil var det egentlig en forholdsvis lige kamp, der alligevel endte med en storsejr til OB.
Afspil video
Bo Henriksen om dødbolde i Superligaen: Det er en tendens der er kommet for at blive
Der bliver scoret flere og flere mål på dødbolde i Superligaen. Bo Henriksen er rigtig glad for den udvikling dødbolde har fået i den danske Superliga.
Afspil video
Solbakken om dødbolde i Superligaen: Du kommer ikke langt med det uden for landets grænser
Superligaen er ved at blive en dødbold-liga. Ståle Solbakken giver sin mening, om den tendens der er kommet de seneste år med flere og flere mål på dødbolde.
Afspil video
Kasper Risgård efter kontraktforlængelse: Når du først har sagt stop, så er det slut
Kasper Risgård har forlænget sin kontrakt med AAB indtil sommeren 2019. Hans kontrakt sluttede ellers til vinter, men nye overvejelser har fået ham til at fortsætte i AAB.
Afspil video
Solbakken langer ud efter DBU: i er for slappe
Ståle Solbakken og Kasper Hjulmand var i studiet, til en snak om deres fremtid i deres nuværende klubber.