Skanderborg viste storspil mod storebror

Lars Skaarup var flyvende for Skanderborg i sejren over Århus Håndbold. Foto: Ole Nielsen

Skanderborg viste storspil mod storebror

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skanderborg Håndbold spillede flot angrebsspil gennem det meste af lokalopgøret mod Århus Håndbold og vandt kampen 35-31 i Skanderborg Fælledhal.

Håndbold: De havde svært ved at finde ud af hvor de skulle stå. Skulle de være fremme eller blive tilbage på linjen? Løsningen fandt de aldrig rigtigt i Århus Håndbold i mandagens lokalopgør mod Skanderborg. Det blev straffet af et hjemmehold, der udviste stor kynisme og straffede sine gæster hver eneste gang, de lavede fejl i angrebet.Ofte nåede de orangeklædte ikke hjem før hjemmeholdet var kommet til chance og for det meste scorede. 35 mål mod 31, lød slutresultatet i Skanderborg Fælledhal. Et nederlag, der gjorde rigtigt ondt på udeholdet.- De formåede at gøre os usikre og straffe os hårdt på de usikre punkter, som vi har. Det var på vores højde og kommunikation. Det var i forsvaret, at vi tabte kampen i dag. Skanderborg spillede rigtigt godt. De har et rigtigt godt hold. Vi lavede nogle fejl i angrebet, så det var hele vejen rundt, men jeg syntes, at det var forsvaret, der kostede i dag, sagde Århus Håndbolds anfører Peter Lund efter nederlaget.

Håndboldliga, herrer
Skanderborg Håndbold - Århus Håndbold 35-31 (18-16)Skanderborg Håndbold: Lars Skaarup 7, Jonas Samuelsson 6(1), Nikolaj A. Nielsen 5, Marcus Mørk 4, Morten Balling 4(2), Morten Kirk Olesen 3, Mathias Bitsch 2, Kristian Bonefeld 2, Mads Kalstrup 1 og Bertram Obling 1

Århus Håndbold: Sebastian Henneberg 11(5), Nikolaj Læsø 5, Fredrik Schilling Sørensen 4, Jonas Langerhuus 4, Mads Peter Lønborg 3, Besard Hakaj 1, Kristian Rammel 1, Torben Petersen 1, Anders Kragh Martinusen 1

Stillingen undervejs: 3-1, 3-3, 6-4, 9-8, 12-8, 15-10, 17-14, 18-16, 21-17, 25-19, 28-21, 31-27, 34-28, 35-31

Udvisninger: Skanderborg 5, Århus Håndbold 5

Højt tempo

Skanderborg spillede fra kampens begyndelse med stort tempo i angrebet og fik ofte bragt storebror ud af balance, hvilket blev straffet fra distancen eller med indspil til holdets stregspillere, der enten scorede eller fik tilkæmpet sig et straffekast.Samme effekt kunne de ikke prale af hos modstanderholdet, der først fik gang i sit angreb, da de gik over til syv mod seks i slutningen af første halvleg. Det gav kortvarigt momentum til udeholdet, som kom til pause med minus to.Ganske symptomatisk for opgøret, så indledte gæsterne anden halvleg med tre store fejl, blev straffet og var igen nede med fem. Et forspring, som de grønblusede holdt godt fast i. Det kunne dog være blevet rigtigt spændende ni minutter før tid, da Skanderborg blev ramt af to udvisninger ved stillingen 31-27. Men igen fejlede Århus Håndbold. Bolden røg ud over sidelinjen i stedet for i næverne på en fri spiller, og i det efterfølgende angreb udbyggede Skanderborg føringen og fik desuden sendt en Århus-spiller ud til afkøling.Gameover.Det endte 35-31 til et godt spillende Skanderborg mandskab, der virkelig havde fundet nøglen til århusianernes defensiv.

Konceptet vandt

- Det er virkelig banalt, for det er vores koncept, som vi holder os til, sagde Skanderborgs Morten Kirk Olesen efter kampen.- Stikker vi lidt dybere, så får vi i dag brugt de kompetencer, som vi hver især har. Marcus Mørk, der kan komme ud som en trold af en æske og baske den ind. Mathias Bitsch, der kan spille på det brede punkt. Jeg kan udnytte mit mand til mand spil og spille den rundt. Samtidig har vi nogle målmænd, der kan tage med hænder. Jeg ved godt, at der står 31 på måltavlen ud for Århus Håndbold, men vores keepere slår til på de rigtige tidspunkter, sagde bagspilleren, der også sendte en ros til sine trænere.- Uden jeg skal lyde som en kæmpe fedterøv, så har trænerne også været gode til at udpege, hvem vi skal ramme på de forskellige steder på banen. Vi har hele tiden en løsning i forhold til den spiller, som vi står overfor, sagde han.Skanderborg spiller igen fredag aften på udebane mod KIF Kolding og kan for alvor træde ind i den sjove del af tabellen med en sejr.- Der kommer virkelig nogle vigtige kampe, hvor vi skal være klar og gå ydmyge til opgaven. Kolding har ikke fået nogen drømmestart, men det er stadig gode spillere. Tror vi, at vi kan gå på vandet, så taber vi, sagde Morten Kirk Olesen.

Skarpe i år

Cheftræner Nick Rasmussen havde også svært ved at skjule sin glæde over sejren i lokalopgøret.- Vi var nervøse for, at vi kom til at sidde fast i deres forsvar, men det gjorde vi ikke i størstedelen af kampen, så vi må sige, at vi lykkes med de ting, vi havde arbejdet på, sagde træneren.- Vi skulle være afklaret og være fokuseret. Vi skulle ikke bruge tid på at brokke os og skælde ud i forsvaret, men i stedet forsøge at løbe med Århus. Planen var at få kontramål, men det var også med tanken at trætte modstanderen, så det tærede på deres angrebsspil og måske også gik ud over deres forsvar, fordi de stod og pustede lidt, sagde Nick Rasmussen, der ikke lagde skjul på, at sejren også viste, at hans hold har nået et godt spillemæssigt niveau.- Vi skal fokusere på det vi laver, for det gør det muligt for os at vinde kampene. Ser vi bort fra nogle perioder i de to første kampe, så har vi spillet på et godt niveau. Jeg synes også, Århus har været meget dygtige. De gjorde jo næsten rent bord i deres optakt til sæsonen. De ser skarpe ud i år, og den her sejr luner mere end i en forstand, fordi den understreger vores niveau, sagde han.

Skanderborg viste storspil mod storebror

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Lars Jacobsen om David Nielsen: Han var én, jeg aldrig troede ville blive Superliga-træner
Der var fest og farver over David Nielsen som spiller. Hør hvad Lars Jacobsen har at sige om David Nielsens transformation fra spiller til træner.
Afspil video
Highlights: FC Nordsjælland sejrede efter sent AGF-selvmål
FC Nordsjælland vandt mandag aften 1-0 hjemme mod AGF på et sent selvmål.
Afspil video
Highlights: Højers to sublime langskudsmål sikrede AGF sejren
Casper Højer Nielsen scorede to flotte mål i AGF's 2-1-sejr hjemme over Vejle.
Afspil video
Highlights: AC Horsens forlængede AGFs nederlagsstime til tre kampe trods Spelmann-genialitet
AGF er blot tre point fra bunden i Superligaen efter endnu et nederlag, og denne gang var det mod Bo Henriksens tropper fra Horsens.
Afspil video
Highlights: Majestætisk Kaiser-kasse i Brøndby-sejr over AGF
Brøndby og AGF mødtes fredag aften i Superligaen i et opgør, der længe stod 0-0. Et mål af Dominik Kaiser i anden halvleg sendte dog Brøndby på sejrskurs i et opgør, hjemmeholdet vandt 2-0.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: AaB tog alle tre point på trods af annulleret straffesparksscoring
AaB var lige ved, at tage fra Odense uden point, da dommer Michael Johansen annullerede en straffesparksscoring tidligt i kampen.
Afspil video
Er Robert Skov ved at blive for god til Superligaen? Selv er han iskold
Robert Skov tænker ikke på mulig interesse fra andre klubber. Han har fokus på den interesse, som FC København og hans medspillere giver ham.
Afspil video
Dommen er hård: Vinteren kan ikke komme hurtigt nok for Esbjerg
Casper Høygård kommer her med sin dom over Esbjerg, inden vi med hastige skridt nærmer os juleferien.
Afspil video
John Lammers: Hvis man tror, at det hele er godt, så bliver det værre
For Esbjerg-træner John Lammers er det vigtigt, at man arbejder hårdt hver eneste dag. Se indslaget med John Lammers her, og bliv lidt klogere på ham som træner.
Afspil video
Jacob Friis om sin måde at være træner på: Jeg har altid været tilhænger af tydelighed
Bliv i indslaget her lidt klogere på AaB?s nye cheftræner, Jacob Friis, som i første omgang har fået en kontrakt frem til sommeren 2019.