Skanderborg viste storspil mod storebror

Lars Skaarup var flyvende for Skanderborg i sejren over Århus Håndbold. Foto: Ole Nielsen

Skanderborg viste storspil mod storebror

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skanderborg Håndbold spillede flot angrebsspil gennem det meste af lokalopgøret mod Århus Håndbold og vandt kampen 35-31 i Skanderborg Fælledhal.

Håndbold: De havde svært ved at finde ud af hvor de skulle stå. Skulle de være fremme eller blive tilbage på linjen? Løsningen fandt de aldrig rigtigt i Århus Håndbold i mandagens lokalopgør mod Skanderborg. Det blev straffet af et hjemmehold, der udviste stor kynisme og straffede sine gæster hver eneste gang, de lavede fejl i angrebet.Ofte nåede de orangeklædte ikke hjem før hjemmeholdet var kommet til chance og for det meste scorede. 35 mål mod 31, lød slutresultatet i Skanderborg Fælledhal. Et nederlag, der gjorde rigtigt ondt på udeholdet.- De formåede at gøre os usikre og straffe os hårdt på de usikre punkter, som vi har. Det var på vores højde og kommunikation. Det var i forsvaret, at vi tabte kampen i dag. Skanderborg spillede rigtigt godt. De har et rigtigt godt hold. Vi lavede nogle fejl i angrebet, så det var hele vejen rundt, men jeg syntes, at det var forsvaret, der kostede i dag, sagde Århus Håndbolds anfører Peter Lund efter nederlaget.

Håndboldliga, herrer
Skanderborg Håndbold - Århus Håndbold 35-31 (18-16)Skanderborg Håndbold: Lars Skaarup 7, Jonas Samuelsson 6(1), Nikolaj A. Nielsen 5, Marcus Mørk 4, Morten Balling 4(2), Morten Kirk Olesen 3, Mathias Bitsch 2, Kristian Bonefeld 2, Mads Kalstrup 1 og Bertram Obling 1

Århus Håndbold: Sebastian Henneberg 11(5), Nikolaj Læsø 5, Fredrik Schilling Sørensen 4, Jonas Langerhuus 4, Mads Peter Lønborg 3, Besard Hakaj 1, Kristian Rammel 1, Torben Petersen 1, Anders Kragh Martinusen 1

Stillingen undervejs: 3-1, 3-3, 6-4, 9-8, 12-8, 15-10, 17-14, 18-16, 21-17, 25-19, 28-21, 31-27, 34-28, 35-31

Udvisninger: Skanderborg 5, Århus Håndbold 5

Højt tempo

Skanderborg spillede fra kampens begyndelse med stort tempo i angrebet og fik ofte bragt storebror ud af balance, hvilket blev straffet fra distancen eller med indspil til holdets stregspillere, der enten scorede eller fik tilkæmpet sig et straffekast.Samme effekt kunne de ikke prale af hos modstanderholdet, der først fik gang i sit angreb, da de gik over til syv mod seks i slutningen af første halvleg. Det gav kortvarigt momentum til udeholdet, som kom til pause med minus to.Ganske symptomatisk for opgøret, så indledte gæsterne anden halvleg med tre store fejl, blev straffet og var igen nede med fem. Et forspring, som de grønblusede holdt godt fast i. Det kunne dog være blevet rigtigt spændende ni minutter før tid, da Skanderborg blev ramt af to udvisninger ved stillingen 31-27. Men igen fejlede Århus Håndbold. Bolden røg ud over sidelinjen i stedet for i næverne på en fri spiller, og i det efterfølgende angreb udbyggede Skanderborg føringen og fik desuden sendt en Århus-spiller ud til afkøling.Gameover.Det endte 35-31 til et godt spillende Skanderborg mandskab, der virkelig havde fundet nøglen til århusianernes defensiv.

Konceptet vandt

- Det er virkelig banalt, for det er vores koncept, som vi holder os til, sagde Skanderborgs Morten Kirk Olesen efter kampen.- Stikker vi lidt dybere, så får vi i dag brugt de kompetencer, som vi hver især har. Marcus Mørk, der kan komme ud som en trold af en æske og baske den ind. Mathias Bitsch, der kan spille på det brede punkt. Jeg kan udnytte mit mand til mand spil og spille den rundt. Samtidig har vi nogle målmænd, der kan tage med hænder. Jeg ved godt, at der står 31 på måltavlen ud for Århus Håndbold, men vores keepere slår til på de rigtige tidspunkter, sagde bagspilleren, der også sendte en ros til sine trænere.- Uden jeg skal lyde som en kæmpe fedterøv, så har trænerne også været gode til at udpege, hvem vi skal ramme på de forskellige steder på banen. Vi har hele tiden en løsning i forhold til den spiller, som vi står overfor, sagde han.Skanderborg spiller igen fredag aften på udebane mod KIF Kolding og kan for alvor træde ind i den sjove del af tabellen med en sejr.- Der kommer virkelig nogle vigtige kampe, hvor vi skal være klar og gå ydmyge til opgaven. Kolding har ikke fået nogen drømmestart, men det er stadig gode spillere. Tror vi, at vi kan gå på vandet, så taber vi, sagde Morten Kirk Olesen.

Skarpe i år

Cheftræner Nick Rasmussen havde også svært ved at skjule sin glæde over sejren i lokalopgøret.- Vi var nervøse for, at vi kom til at sidde fast i deres forsvar, men det gjorde vi ikke i størstedelen af kampen, så vi må sige, at vi lykkes med de ting, vi havde arbejdet på, sagde træneren.- Vi skulle være afklaret og være fokuseret. Vi skulle ikke bruge tid på at brokke os og skælde ud i forsvaret, men i stedet forsøge at løbe med Århus. Planen var at få kontramål, men det var også med tanken at trætte modstanderen, så det tærede på deres angrebsspil og måske også gik ud over deres forsvar, fordi de stod og pustede lidt, sagde Nick Rasmussen, der ikke lagde skjul på, at sejren også viste, at hans hold har nået et godt spillemæssigt niveau.- Vi skal fokusere på det vi laver, for det gør det muligt for os at vinde kampene. Ser vi bort fra nogle perioder i de to første kampe, så har vi spillet på et godt niveau. Jeg synes også, Århus har været meget dygtige. De gjorde jo næsten rent bord i deres optakt til sæsonen. De ser skarpe ud i år, og den her sejr luner mere end i en forstand, fordi den understreger vores niveau, sagde han.

Skanderborg viste storspil mod storebror

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Trods flot Sana-mål kæmpede OB sig tilbage og fik uafgjort
OB kom bagud med 2-0, da Jakob Ankersen og Tobias Sana scorede for AGF. OB kom dog tilbage i opgøret, da Jacob Barrett og til slut Nicklas Helenius skaffede fynboerne et point.
Afspil video
Et år med AGF og David Nielsen: Man skal kunne absorbere en masse smerte
David Nielsen har allerede rundet sit første år som AGF-træner. I Interviewet giver han et indblik i de op og nedture, der har været på det første år.
Afspil video
Ankersen: Det føles som om, at i Århus for tiden skal man brække et ben for at få straffe
Jakob Ankersen var mildest talt utilfreds med dommeren efter det uafgjorte resultat mod Ankersen?s gamle klub fra Esbjerg.
Afspil video
Kanstrup: Vi kunne have fået tre point hvis han havde set straffesparket
Pierre Kanstrup var ganske utilfreds med, at AGF ikke fik sat deres spil, som de ville, men også med dommeren, som måske skulle have tildelt dem et straffespark.
Afspil video
Highlights: AGF fik sin syvende uafgjort i sæsonen mod Esbjerg
De to overraskende hold i top 6 mødtes i dag i Esbjerg i en kamp, der på ingen måde var noget nær sindsoprivende.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Esbjerg nedlagde Hobro efter stærk anden halvleg
Efter en lige første halvleg var det hjemmeholdet Esbjerg fB, der trådte i karakter og med to mål i anden halvleg sikrede sig sejren over Hobro.
Afspil video
Fra Robert Skovs kanon til Onuachus eminente hovedstød: Se alle målene fra denne Superliga-runde
Der har været rigtig mange flotte mål i den 12. runde af Superligaen, og vi har samlet dem alle i én målpakke. Blandt andet Tobias Sanas lækre ?chip?, endnu en Wilczek-kasse og Robert Skovs skønne langskudsdrøn.
Afspil video
Bo Henriksen bortvist: Det er så pisseringe, mand!
Bo Henriksen blev i Horsens kamp mod Esbjerg bortvist til tribunerne. Efter kampen fortæller han om sin egen oplevelse af situationen.
Afspil video
Bundærlig Solbakken i interview: Overrasker sig selv ved, at han ikke kan give slip
En meget ærlig Ståle Solbakken fortæller om sin trænerkarriere, de afkast, som er i forbindelse med et managerjob, og hvad tiden i FC København betyder for ham.
Afspil video
Marxen efter nederlaget til FCK: Vi er ikke rutinerede og kyniske nok
Erik Marxen var ærgerlig efter nedelaget til FC København, men kunne ikke svarer på, hvorfor det er så svært at præstere på udebane for Randers.