Sol, regn og kongeligt besøg: Lørdag gælder det finale-sejladserne i 49er og 49erFX

Lørdagens sejladser sejles på stadiumbanen tæt på land. Fra tilskuertribunen kan man følge slagets gang med det blotte øje og på en storskærm. Foto: Jens Thaysen.

Sol, regn og kongeligt besøg: Lørdag gælder det finale-sejladserne i 49er og 49erFX

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lørdag er dagen, hvor de danske 49erFX kvinder kan sejle sig til en plads på podiet. Lykkes det, får de medaljerne om halsen af kronprins Frederik.

SEJLSPORT: Sejlere er ofte tålmodige mennesker. Tidsplanerne har det med at skride, som vinden blæser; man venter på manglende vind, vind der driller og drejer, så sejladserne ikke kan sætte i gang, eller som fredag under VM i sejlsport på Aarhus Bugt, hvor sejlerne ventede på, at vinden skulle lægge sig lidt.

- Et lavtryk sydfra tog lidt køligere sommerluft med sig, end vi har været vant til denne sommer. I dag blæste det lidt mere, end vi forudså, 25 knob i middelvind, da sejlerne var på vandet, fortæller stævnets meteorolog Mille Brandt Jensen.

Det generede ikke Horsens-sejleren Anne-Marie Rindom under sejladsen. Hun sikrede sig og Danmark den første medalje til VM. Af bronze som den hun vandt til OL i Rio.

Publikum fik syn for, hvor drilske vindforholdene var, da Anne-Marie Rindom kæntrede i sin jolle lige ud for tilskuertribunen under den traditionelle "flyby" efter sejladsen.

Som vinden blæser. Anne-Marie Rindom væltede heldigvis først efter sejladsen, hvor hun sikrede sig en bronzemadalje. Foto: Jens Thaysen.
Som vinden blæser. Anne-Marie Rindom væltede heldigvis først efter sejladsen, hvor hun sikrede sig en bronzemadalje. Foto: Jens Thaysen.

Medaljehåb

Lørdag gælder det finale-sejladserne i 49er klokken 14 og i 49erFX klassen klokken 14.40.

- Det vil være helt fantastisk, hvis vi kan få Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen på podiet. De har kun fire point op til bronzemedaljen og syv til sølv, så der er bestemt en chance, siger Klaus Natorp, der er head of event (chef for det hele, red.) for VM.

Også århusianerne Ida Marie Baad og Marie Thusgaard sejler lørdag, men med 18 point til podiet, skal de være usædvanligt dygtige - og helt vildt heldige - for at få en medalje med hjem.

- Man kan også glæde sig til de foilende kites, der for første gang skal sejle inde på stadium-banen helt tæt på land. Det skal nok blive spændende, lover han.

Kongeligt besøg

Vejrudsigten lover sommer - dansk sommer.

- Vi får et andet lavtryk lørdag. Vinden bliver ikke så slem, men der kommer byger med risiko for torden - sejlerne er ikke glade for tordenvejr, fordi masterne virker som lynafleder, fortæller Mille Brandt Jensen.

Hun kommer til at bruge dagen med øjnene klistret til vejrradaren. Heldigvis sejles alle sejladserne tæt på land på Stadium banen, så sejlerne hurtigt kan komme i læ for regn, blæst og lyn.

- Det bliver sådan et rigtigt ustabilt bygevejr, som vi kender fra en normal sommer, så en regnjakke er nok en god idé, men der kommer også sol ind imellem, siger hun.

Holder tidsplanen, vil de dygtige vindere få overrakt medaljerne af kronprins Frederik, der i morgen besøger VM i Aarhus.

Der sker efter planen ved tilskuertribunen klokken 17.

Sol, regn og kongeligt besøg: Lørdag gælder det finale-sejladserne i 49er og 49erFX

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Lars Jacobsen om David Nielsen: Han var én, jeg aldrig troede ville blive Superliga-træner
Der var fest og farver over David Nielsen som spiller. Hør hvad Lars Jacobsen har at sige om David Nielsens transformation fra spiller til træner.
Afspil video
Highlights: FC Nordsjælland sejrede efter sent AGF-selvmål
FC Nordsjælland vandt mandag aften 1-0 hjemme mod AGF på et sent selvmål.
Afspil video
Highlights: Højers to sublime langskudsmål sikrede AGF sejren
Casper Højer Nielsen scorede to flotte mål i AGF's 2-1-sejr hjemme over Vejle.
Afspil video
Highlights: AC Horsens forlængede AGFs nederlagsstime til tre kampe trods Spelmann-genialitet
AGF er blot tre point fra bunden i Superligaen efter endnu et nederlag, og denne gang var det mod Bo Henriksens tropper fra Horsens.
Afspil video
Highlights: Majestætisk Kaiser-kasse i Brøndby-sejr over AGF
Brøndby og AGF mødtes fredag aften i Superligaen i et opgør, der længe stod 0-0. Et mål af Dominik Kaiser i anden halvleg sendte dog Brøndby på sejrskurs i et opgør, hjemmeholdet vandt 2-0.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: AaB tog alle tre point på trods af annulleret straffesparksscoring
AaB var lige ved, at tage fra Odense uden point, da dommer Michael Johansen annullerede en straffesparksscoring tidligt i kampen.
Afspil video
Er Robert Skov ved at blive for god til Superligaen? Selv er han iskold
Robert Skov tænker ikke på mulig interesse fra andre klubber. Han har fokus på den interesse, som FC København og hans medspillere giver ham.
Afspil video
Dommen er hård: Vinteren kan ikke komme hurtigt nok for Esbjerg
Casper Høygård kommer her med sin dom over Esbjerg, inden vi med hastige skridt nærmer os juleferien.
Afspil video
John Lammers: Hvis man tror, at det hele er godt, så bliver det værre
For Esbjerg-træner John Lammers er det vigtigt, at man arbejder hårdt hver eneste dag. Se indslaget med John Lammers her, og bliv lidt klogere på ham som træner.
Afspil video
Jacob Friis om sin måde at være træner på: Jeg har altid været tilhænger af tydelighed
Bliv i indslaget her lidt klogere på AaB?s nye cheftræner, Jacob Friis, som i første omgang har fået en kontrakt frem til sommeren 2019.