Spænding i Skanderborg Håndbold før den nye sæson

Nick Rasmussen er spændt inden den nye sæson i herrernes håndboldliga. Skanderborg Håndbold har hentet fem stærke nye navne til holdet. Foto: Ole Nielsen

Spænding i Skanderborg Håndbold før den nye sæson

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Cheftræner Nick Rasmussen føler ikke, at der skal så meget medvind til, før Skanderborg kan komme i spil til en top otte placering. De grønblusede fra Fælledhallen har fået flere strenge at spille på.

HÅNDBOLD: Der er blevet skiftet godt ud i truppen i Fælledhallen. Fem nye ansigter stod klar til start, da Skanderborg Håndbold tog hul på optakten til en ny sæson i herrernes håndboldliga. Tre bagspillere, en fløjspiller og en stregspiller var nye i den grønne trøje, mens Frederik Iversen på venstre fløj, også er blevet et fuldbyrdet medlem af Skanderborgs ligatrup.

En sammensætning, der for alvor har sat en streg under, at de grønblusedes ambition om at bryde ind i top otte ikke er blevet mindre. Faktisk er de fem nye navne hentet ind for at bringe klubben endnu tættere på det slutspil, de ikke har fået lov til at være en del af, selvom det har været tæt på et par gange over årene.

- Vores primære opgave bliver at få implementeret de nye folk i vores spil. Jeg synes, at de tre nye bagspillere bidrager med hver deres force. Marcus Mørk kommer med en stor erfaring og er god til at komme på skud tæt på forsvaret. Cornelius Kragh er spilleren, der kan afslutte fra distancen og så har vi Mathias Bitsch, som spiller hurtigt og har et rigtig godt sammenspil fløjen. De kommer alle sammen med gode ting og det skal vi have sat sammen. Jeg synes, at det ser rigtigt spændende ud, siger Skanderborg Håndbolds cheftræner Nick Rasmussen.

Udover de tre bagspillere er Mads Kalstrup kommet til fra Århus Håndbold, hvor han ikke har fået så meget spilletid på stregen i den seneste sæson, mens venstre fløj Lars Skaarup er hentet hos sidste års sølvvinder fra Bjerringbro-Silkeborg.

- Mads skal have mulighed for at finde sig selv igen. Han er rigtigt godt med rent fysisk, men det har været begrænset med spilletid i den seneste tid og det skal han lige have indhentet. Jeg tror, at det kan blive rigtigt godt med ham og Nikolaj Nielsen på stregen, da de komplimentere hinanden godt. Nikolaj spiller med et lidt lavere tyngdepunkt og er en mere rykkende streg, mens Mads er den store stærke type. Deres forskellighed kan blive rigtig godt, siger Nick Rasmussen, der stadig mangler at se Lars Skaarup i spil.

Fløjspilleren har været ude med en skade.

Skanderborg Håndbold
Skanderborgs trup til den kommende sæsonMålmænd: Kristoffer Laursen, Bertram Obling og Salah Boutaf

Fløjspillere: Lars Skaarup, Frederik Iversen, Jonas Samuelsson og Mike Haack

Bagspillere: Morten Balling, Morten Kirk Olesen, Mathias Smed, Kristian Bonefeld, Cornelius Kragh, Marcus Mørk og Mathias Bitsch

Stregspillere: Nikolaj Nielsen og Mads Kalstrup

Cheftræner: Nick Rasmussen

Assistent: Kenneth Jørgensen

Træningslejr i Sverige

Skanderborg skal i alt spille fem træningskampe i opstarten og deltager derudover i en træningsturnering i Sverige, hvor de blandt andre skal møde Skövde og Guif fra den bedste svenske håndboldrække.

- Det var HC Midtjyllands Jonas Wille, der spurgte om vi ikke havde lyst til at deltage i turneringen. Det sagde vi hurtigt ja til. Hvis man gerne vil prøve noget nyt og eksperimentere med noget andet spil, så kan det være meget sundt at komme op mod nogle hold, som du ikke har mødt i træningskampe 45.000 gange før. Samtidig er det godt for holdet at komme lidt væk og være sammen næsten alle 24 timer i døgnet, siger Nick Rasmussen.

Skanderborg viste i den sidste halvdel af grundspillet rigtig flot spil og havde flere af de store hold på krogen i den forgangne sæson. Holdets akilleshæl var ofte for mange tekniske fejl og det er et emne, der arbejdes med i optakten.

- Vores mål er at komme til at spille mere stabilt angrebsspil og lave flere mål end sidste år. Vi skal lave færre fejl. Og selvom man skal passe på med at vurdere ud fra træningskampe, så så det godt ud i kampen mod Mors/Thy, hvor vi også lavede en del mål på kontra. Marcus Mørk gjorde det godt i den fase, og jeg tror også, at det vil gavne os, at vi har Jonas Samuelsson fra sæsonens begyndelse. Det er et stort plus for vores spil, siger cheftræneren.

Muligheden er der

Om det er nok til at slutte i top otte er svært at spå om lige nu, men Nick Rasmussen mener, at muligheden for at komme med bestemt er til stede.

- Det er blevet vanskeligere at komme i top otte. På den anden side tror jeg ikke, at der skal så meget til, for at vi kan gøre det. Det vil være et stort spring for Skanderborg, fordi klubben ikke tidligere har været med. På den anden side så det rigtig godt ud op til sidste sæson, men der blev vi desværre ramt af skader til Kasper Irming og Morten Balling, og der forspildte vi ligesom muligheden for at komme med i det felt i begyndelsen af sæsonen. Jeg synes, at det ser spændende ud. Der skal ikke så meget til, før pilen peger på os. På den anden side kan vi blive ramt af skader på en eller to væsentlige pladser og så ser det hele anderledes ud, lyder det.

Skanderborg vandt sin første træningskamp over Mors/Thy og spiller test nummer to mod Århus Håndbold i Stavtrup på fredag.

Spænding i Skanderborg Håndbold før den nye sæson

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Mirakuløst Mortensen-mål ødelagde Riddersholms hjemmedebut
Sønderjyske havde flere store chancer til at udligne Jens Stages tidlige føringsmål, men AGFs nye angriber skulle lukke affæren med et drømmemål.
Afspil video
Highlights: Kæmpe koks af Højbjerg grundlagde sejren for AGF i forårspremieren mod Esbjerg
AGF vandt fredag aften forårspremieren i Superligaen, da de på hjemmebane slog Esbjerg med 2-0. Tobias Sana stod for begge AGF?s scoringer, hvor den første kom efter en kæmpe foræring fra Esbjergs målmand Jeppe Højbjerg.
Afspil video
Highlights: AGF sejrede dybt inde i overtiden mod Hobro
AGF vandt årets sidste Superliga-kamp dybt inde i overtiden, da Pierre Kanstrup omsatte en dødbold til et målt.
Afspil video
Lars Jacobsen om David Nielsen: Han var én, jeg aldrig troede ville blive Superliga-træner
Der var fest og farver over David Nielsen som spiller. Hør hvad Lars Jacobsen har at sige om David Nielsens transformation fra spiller til træner.
Afspil video
Highlights: FC Nordsjælland sejrede efter sent AGF-selvmål
FC Nordsjælland vandt mandag aften 1-0 hjemme mod AGF på et sent selvmål.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Tibbling om Zorniger-fyring: Jeg har intet ondt at sige om ham
Simon Tibbling sætter ord på sine tanker om fyringen af Zorniger, og hvordan Brøndby sikrer sig top 6-placeringen.
Afspil video
Mukhtar ser fremad efter Zorniger-fyring: Vi skal spille vores spil og nyde fodbolden igen
Hany Mukhtar prøver at forholde sig positivt til hele Alexander Zorniger-episoden og fokusere på den kommende Randers-kamp.
Afspil video
Direkte rødt til Randers-spiller efter voldsom forseelse: Gense episode med Vavro her
Denis Vavro modtog en hård tackling i søndags, da FC København og Randers tørnede sammen. Tacklingen endte med et direkte rødt kort til Emil Riis.
Afspil video
Retov om første træningsdag som cheftræner: ?Vi skulle have humør på efter et par hårde dage?
I dag var Martin Retovs første som midlertidig cheftræner i Brøndby, og hans primære fokus var, at få humøret op i truppen.
Afspil video
Anfører Röcker: Vi har manglet vores Brøndby-stil
Benedikt Röcker var både chokeret og rystet, da Alexander Zorniger blev fyret i mandags. Han mener, at Brøndby har manglet sin aggressive spillestil i foråret.