Stabilt spil sikrede Århus den tredje triumf i træk

Anders Kragh Martinusen var flyvende for Århus Håndbold, når holdet kom afsted i høj fart. Foto: Ole Nielsen

Stabilt spil sikrede Århus den tredje triumf i træk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Århus Håndbold er blevet langt mere disciplineret i sit spil og det har givet gevinst i tabellen, hvor holdet nu har et forspring på otte point til niendepladsen. Onsdag aften hentede århusianerne sin tredje sejr på stribe, da KIF Kolding blev slået 28-21 i Ceres Arena.

Håndbold: Det nye KIF Kolding har vist sig som en uforudsigelig størrelse. Det vidner resultaterne i efterårets udgave i håndboldligaen i den grad om. Kun tre point er det blevet til på udebane i de første 15 kampe. Et uafgjort resultat mod oprykkerne fra Lemvig/Thyborøn i sæsonpremieren og en sejr over sidste sæsons mestre, Skjern. Ganske sigende for det tidligere storholds præstationer, som i den grad har båret præg af, at en helt ny trup har skulle finde fodfæste under ledelse af cheftræner Lars Frederiksen.

I alt er det blevet til 10 point af slagsen til KIF Kolding, hvilket har placeret jyderne på den niendeplads, som det ambitiøse midterfelt så gerne vil undgå. Pladsen, der lige nøjagtig ikke giver adgang til forårets slutspil.

Onsdag aften kunne værterne fra Århus Håndbold gøre afstanden til netop Kolding og niendepladsen endnu større. Med en sejr over gæsterne ville Erik Veje Rasmussens mandskab ikke bare hente den tredje sejr i træk. De ville også slå et hul på otte point til netop Kolding og bringe sig selv endnu tættere på sæsonens første delmål, slutspillet.

Og det var netop, hvad de gjorde. Århus Håndbold slog det tidligere mesterhold 28-21 i Ceres Arena.

Koldings sejre er primært kommet i hus, når kvartetten med keeper Richard Frisk og markspillerne Kasper Irming, Mattias Thynell og Andreas Væver har ramt niveau i en Kolding-trup, som ikke har samme bredde som tidligere. Bænken er primært besat af unge talenter og derfor er det ofte de samme fra den garvede garde, der skal trække læsset.

Et faktum, der også satte sit præg på onsdagens kamp, hvor gæsterne gerne ville spille de lange angreb og trække tempoet så meget ud af kampen, at den århusianske defensiv mistede tålmodigheden og ufrivilligt kom til at blotte sig.

I de situationer er de snu spilere fra Kolding farlige for enhver, men i de perioder, hvor hjemmeholdet fik lukket af, blev de også belønnet i den anden ende, fordi de kunne lægge et tryk på udeholdets forsvar inden det fandt sig til rette. Det gav gevinst på måltavlen og skabte det første hul i kampen, da Århus Håndbold kom på 9-4 efter 18 minutter.

Håndboldliga, herrer
Århus Håndbold - KIF Kolding 28-21 (13-8)Århus Håndbold: Anders Kragh Martinussen 5, Sebastian Henneberg 5(1), Tobias Torpegaard Møller 5(4), Besard Hakaj 4, Torben Petersen 3, Nikolai Vinther 2, Fredrik Schilling Sørensen 2, Jonas Langerhuus 1, Nikolaj Læsø 1

KIF Kolding: Andreas Væver 5(2), Jens Peschardt 4, Olafur Gustafsson 4, Mattias Thynell 3, Andreas Flodman 2, Alexander Morsten 1, Cyril Viudes 1 og Kasper Irming 1

Stillingen undervejs: 5-2, 9-4, 11-7, 13-8, 16-11, 18-14, 23-17, 26-19, 28-21

Udvisninger: Århus Håndbold 1, KIF Kolding 4

Tilskuertal: 2321 i Ceres Arena
Jens Fredsgaard nød godt af det stærke forsvarsspil og stod en flot kamp for hjemmeholdet. Foto: Ole Nielsen
Jens Fredsgaard nød godt af det stærke forsvarsspil og stod en flot kamp for hjemmeholdet. Foto: Ole Nielsen

Forspring på fem

Hjemmeholdet kom til pause med et forspring på fem mål, men kunne have haft et plus på mere, hvis de havde været lidt mere kyniske i visse situationer. Der var dog svipsere i en ellers kontrolleret første halvleg fra århusianerne.

Et mønster, der ikke helt forsvandt i den sidste del af kampen. For selvom værterne havde et spillemæssigt overtag på kampen, så lurede Kolding hele tiden på muligheden for at slå tilbage og bringe spændingen ind i kampen. Der skulle nemlig ikke mange forhastede beslutninger til, før det tidligere storhold kunne bringe sig tilbage i kampen. For selvom der er skruet ned på antallet af profiler, så har Kolding ikke mistet evnen til at straffe sin modstanders fejl.

Det kunne ses efter 10 minutter af anden halvleg, hvor kvaliteten hos hjemmeholdet faldt og kun et par gode redninger af Jens Fredsgaard i målet, holdt gæsterne fra at komme helt tæt på.

Århus Håndbold fandt dog hurtigt tilbage til det gode spil, hvor man spillede til den gode mulighed, scorede og dermed fratog gæsterne fra at udnytte det ene af sine to mest markante våben, kontraspillet. Manglen på de "nemme" mål gjorde det svært for gæsterne, der aldrig fik lullet Erik Vejes tropper så meget i søvn, at de kunne snige sig i nærheden af point.

Det endte med en sejr på 28-21 og dermed har Århus Håndbold slået et fornuftigt hul ned til mandskaberne uden for top otte. Ikke mindst til KIF Kolding, hvor det indbyrdes regnskab hedder plus 13 mål til århusianerne efter to solide sejre i grundspillet.

Der blev jublet en del hos hjemmeholdets spillere. Her er det Sebastian Henneberg, som fejrer en af fem scoringer. Foto: Ole Nielsen
Der blev jublet en del hos hjemmeholdets spillere. Her er det Sebastian Henneberg, som fejrer en af fem scoringer. Foto: Ole Nielsen

Stabilitet på højt niveau

- Der er altid nogle ting, du gerne vil ændre i angrebet, men vi formåede alligevel at score 28 mål i en kamp, hvor Kolding gjorde alt, hvad de kunne for at trække tempoet ud af opgøret. Alt i alt er jeg super tilfreds med vores præstation. Forsvaret stod godt. Vi løste også deres seks mod syv spil rigtigt fint. I det hele taget er de enkelte spillere ved at få noget stabilitet på et højt niveau, lød det fra en tilfreds Erik Veje Rasmussen efter sejren.

- Vi har otte point ned til Ribe/Esbjerg og til Kolding. Vi vandt med ni mål over Ribe/Esbjerg i den første kamp, så det ser godt ud lige nu. Vi glæder os over situationen i tabellen lige nu, men arbejder hele tiden på at finde måder, hvor spillerne og vores spil kan blive endnu bedre endnu. Det er den samme proces, som der altid er i gang, lød det fra træneren.

Atypisk Århus

Stabilitet var også det ord, der først dukkede frem hos hjemmeholdets højre back Anders Kragh Martinussen, da han skulle sætte ord på sejren.

- Vi har fundet et rigtigt stabilt forsvar i de seneste par kampe. Når vi har den del koblet på, så kommer de andre ting også med. Vi får lidt mere kontra og kan lægge et ekstra tryk der. Det sker engang imellem, at angrebsspillet falder lidt i niveau, fordi vi dribler for meget eller skyder for hurtigt, men holder vi konceptet og får lavet bevægelserne på de rigtige mennesker, så får vi scoret eller kommer til en god mulighed. Lige nu går det den rigtige vej og det har givet os tre sejre på en flot måde. Det er jo ikke bare sejrene, men også måden vi har hentet dem på, sagde han.

I spiller også med en større disciplin i angrebet?

- Det er lidt atypisk Århus, at vi har spillet så stabilt og så sikkert. Det er også et stykke tid siden, at vi har lavet en stor sejr, som vi gjorde det mod Lemvig i sidste runde. Vi var ikke foran med mange mål gennem kampen i dag, men det virkede bare sikkert alligevel. Scorede vi ikke, så holdt vi dem væk i forsvaret, så de ikke kom helt tæt på. I den periode, hvor vi oplevede et lille dyk angrebsmæssigt, så havde vi også en sidste skanse i Jens Fredsgaard, der tog fra, så det hele hænger ligesom sammen lige nu, sagde Martinussen.

Århus Håndbold skal i kamp igen søndag, hvor de på udebane møder Sønderjyske.

Stabilt spil sikrede Århus den tredje triumf i træk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Teaser: Kom tæt på AGF?s svenske profil Tobias Sana
I optakten til søndagens Superliga-brag mellem AGF og FC Midtjylland, sætter vi fokus på Tobias Sana, som for alvor har fundet formen i AGF-trøjen.
Afspil video
Highlights: Mirakuløst Mortensen-mål ødelagde Riddersholms hjemmedebut
Sønderjyske havde flere store chancer til at udligne Jens Stages tidlige føringsmål, men AGFs nye angriber skulle lukke affæren med et drømmemål.
Afspil video
Highlights: Kæmpe koks af Højbjerg grundlagde sejren for AGF i forårspremieren mod Esbjerg
AGF vandt fredag aften forårspremieren i Superligaen, da de på hjemmebane slog Esbjerg med 2-0. Tobias Sana stod for begge AGF?s scoringer, hvor den første kom efter en kæmpe foræring fra Esbjergs målmand Jeppe Højbjerg.
Afspil video
Highlights: AGF sejrede dybt inde i overtiden mod Hobro
AGF vandt årets sidste Superliga-kamp dybt inde i overtiden, da Pierre Kanstrup omsatte en dødbold til et målt.
Afspil video
Lars Jacobsen om David Nielsen: Han var én, jeg aldrig troede ville blive Superliga-træner
Der var fest og farver over David Nielsen som spiller. Hør hvad Lars Jacobsen har at sige om David Nielsens transformation fra spiller til træner.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Teaser: Kom tæt på AGF?s svenske profil Tobias Sana
I optakten til søndagens Superliga-brag mellem AGF og FC Midtjylland, sætter vi fokus på Tobias Sana, som for alvor har fundet formen i AGF-trøjen.
Afspil video
Tibbling om Zorniger-fyring: Jeg har intet ondt at sige om ham
Simon Tibbling sætter ord på sine tanker om fyringen af Zorniger, og hvordan Brøndby sikrer sig top 6-placeringen.
Afspil video
Mukhtar ser fremad efter Zorniger-fyring: Vi skal spille vores spil og nyde fodbolden igen
Hany Mukhtar prøver at forholde sig positivt til hele Alexander Zorniger-episoden og fokusere på den kommende Randers-kamp.
Afspil video
Direkte rødt til Randers-spiller efter voldsom forseelse: Gense episode med Vavro her
Denis Vavro modtog en hård tackling i søndags, da FC København og Randers tørnede sammen. Tacklingen endte med et direkte rødt kort til Emil Riis.
Afspil video
Retov om første træningsdag som cheftræner: ?Vi skulle have humør på efter et par hårde dage?
I dag var Martin Retovs første som midlertidig cheftræner i Brøndby, og hans primære fokus var, at få humøret op i truppen.