Stadiondebatten åbnet på ny

Der var stort fremmøde til debatten om nyt stadion i Aarhus i Stiften Loungen torsdag aften.


Stadiondebatten åbnet på ny

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der blev diskuteret for- og imod, placering, arkitektur og finansiering, da Fan Trust Aarhus og Århus Stiftstidende lagde rammer til debatten om et nyt Aarhus Stadion.

Torsdag blev der igen sparket gang i debatten om et nyt fodboldstadion i Aarhus, da Fan Trust Aarhus og Århus Stiftstidende inviterede til stadiondebat. Slagets gang blev styret af journalist Søren Højlund Carlsen, og han lagde ud med at give ordet til direktør i Aarhus Elite, Jacob Nielsen, der, siden han tiltrådte i AGF, har forsøgt at kaste stadiondebatten op i luften i håb om, at nogle valgte at gribe den. Én af direktøren store anker er den omdiskuterede løbebane. Den vil han af med.

Debatmøde om nyt stadion i Aarhus i Stiften Loungen
Debatmøde om nyt stadion i Aarhus i Stiften Loungen
Foto: Kim Haugaard

»Vores planer om et nyt stadion uden løbebane er på ingen måde en disrespekt af atletikken. Det handler om, at de faciliteter vi tilbyder vores tilskuere i dag ikke er gode nok,« sagde Jacob Nielsen.

Debatmøde om nyt stadion i Aarhus i Stiften Loungen
Debatmøde om nyt stadion i Aarhus i Stiften Loungen
Foto: Kim Haugaard

Demografien i Aarhus gør, at der bør være grundlag for at fylde et nyt stadion med op til 20-24.000 tilskuere, mener direktøren. Dermed ikke sagt, at der skal være plads til 25- eller 30.000. Det vigtige er at få fyldt på lægterne.

»Jeg siger ikke, at der skal være plads til 20.000 tilskuere, så hellere 15.000 og kunne melde udsolgt hver eneste gang,« sagde han.

Men hvor skal pengene komme fra? Ja, det havde Jacob Nielsen også et bud på.

»Jeg mener, at det er en kommunal opgave at skubbe processen i gang. Vores mulighed for at samle økonomi kunne være gennem en aktieemission. Og gør vi det, skal pengene ikke lukke huller, men bruges udelukkende til et stadion. Vores holdning er, at stadion skal blive for enden af Stadion Allé, men hvordan det skal gøres rent praktisk, ja det er en politisk beslutning.«

Og Jacob Nielsen fik også mulighed for at høre politikernes tanker. Byrådsmedlemmerne Bünyamin Simsek (V) og Rabih Azad-Ahmad (R) var nemlig mødt op og kom med deres meninger i forhold til planerne om et nyt stadion. Begge var de enige om, at der kommer et nyt stadion, men hvornår kunne de ikke svare på.

»Vi skal levere løsninger, der er behovsbestemt. Jeg tror på et nyt stadion, men spørgsmålet er hvornår. Jeg tror, at en af nøglerne er området omkring væddeløbsbanen. Deres aftale med kommunen løber til 2020, og kan vi få aktiveret de områder, tror jeg ikke at økonomien bliver den største bekymring. Èn ting er sikkert. Vi skal lære af byer som Herning og Horsens. Byer vi normalt ikke skal måle os med. For de rykker, mens vi træder vande,« sagde Bünyamin Simsek (V)

For at give et indblik i, hvordan et nyt stadion kunne se ud, havde arkitektfirmaet Friis & Moltke og tegnestuen Mauhaus givet hver deres bud. Her var den nuværende løbebane væk, mens der samtidig var tænkt i at gøre stadion mere lukket. Det skal være med til at gøre atmosfæren på stadion langt mere intens. Samtidig havde Mauhaus et forslag om at flytte travbanen ud til Vilhelmsborg, da det vil frigive en masse plads til parkering, i tråd med Simseks ønske om at udnytte arealerne omkring stadion bedre.

Som modvægt var direktør i Idrættens Analyseinstitut Henrik H. Brandt mødt op til aftenens debat. Han ville gerne udfordre AGF, arkitekterne og fansenes stædighed i forhold til et AGF i symbiose med bygningerne for enden af Stadion Allé.

»I virkeligheden er der ikke noget modsætningsforhold mellem AGF og løbebanerne. Vi har lige så meget brug for en vision for Aarhus Stadion som Danmarks mest indbydende, attraktive, innovative og travle venue for sport, motion og events, og der sker ikke noget, før vi får AGF til at koncentrere sig om fodbolden og lader andre komme til,« sagde Henrik Brandt.

Stadiondebatten åbnet på ny

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Højers to sublime langskudsmål sikrede AGF sejren
Casper Højer Nielsen scorede to flotte mål i AGF's 2-1-sejr hjemme over Vejle.
Afspil video
Highlights: AC Horsens forlængede AGFs nederlagsstime til tre kampe trods Spelmann-genialitet
AGF er blot tre point fra bunden i Superligaen efter endnu et nederlag, og denne gang var det mod Bo Henriksens tropper fra Horsens.
Afspil video
Highlights: Majestætisk Kaiser-kasse i Brøndby-sejr over AGF
Brøndby og AGF mødtes fredag aften i Superligaen i et opgør, der længe stod 0-0. Et mål af Dominik Kaiser i anden halvleg sendte dog Brøndby på sejrskurs i et opgør, hjemmeholdet vandt 2-0.
Afspil video
AGF?s PC svarer på kritik: Hvorfor bruger I ikke egne talenter?
Peter Christensen, Sportschef for AGF, får en masse kritiske spørgsmål fra Jan Schouby, Chefredaktør på Århus Stiftstidende, om AGF?s talentarbejde, og hvorfor klubben ikke bruger nogen unge talenter fra egne rækker.
Afspil video
Jacobsen om AGF-boss? diskussion med profiler: Den slags holdt man indendøre i de klubber, jeg var i
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen fortæller, hvordan de så situationen mellem PC, Tobias Sana og Youssef Toutouh.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
N'Doye om kontraktsituation i FCK: Jeg har ikke diskuteret muligheden for forlængelse endnu
Kasper Marker fangede Dame N'Doye til en snak om kampen mod Esbjerg fB og kontraktudløbet til sommer.
Afspil video
Mathias Kristensen efter nederlag til FCK: De viser, de er Danmarks bedste hold
Vi fangede Esbjergs Mathias Kristensen efter 3-0-nederlaget til FC København.
Afspil video
Boilesen med glimt i øjet: Vi er ikke til at stoppe
Kasper Marker fangede Nicolai Boilesen efter FC Københavns 3-0-sejr over Esbjerg.
Afspil video
Highlights: Robert Skov og FC København knuste Esbjerg med to straffesparksscoringer
Esbjerg havde ikke mange chancer i kampen mod FC København. Dame N?Doye startede med en flot hovedstødsscoring, derefter kom Robert Skov på tavlen med to straffesparksscoringer.
Afspil video
Rodolph Austin giver FC København endnu et straffespark, som Robert Skov sikkert konverterer til mål
Rodolph Austin har meget svært ved at håndtere Dame N'Doye, og må for anden gang i kampen give et straffespark.