United skal være mentalt klar til et toptunet tophold

June Bøttger skal have gang i kontraskoene på Falster. Foto: Ole Nielsen

United skal være mentalt klar til et toptunet tophold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aarhus United skal onsdag aften forsøge at tage point fra Nykøbing Falster på udebane. Det kræver mental parathed og en vilje til at løbe ordentligt returløb.

HÅNDBOLD: Der er langt til Nykøbing fra Aarhus. Over 300 kilometer i bus for at være helt præcis. Den lange tur kan dog bruges på at blive mentalt klar til den opgave, der venter på Falster. Topholdets hjemmebane er kendt som en af mest besøgte. Et ry, der ikke er blevet dårligt i takt med, at holdet har bidt sig fast i den øverste del af rækken, men også gør sig gældende ud over landegrænserne. Senest i den sidste kamp af gruppespillet i EHF Cup, hvor holdet sikrede sig adgang ved at besejre kroatiske Podravka på udebane. En præstation, det ikke er mange hold, der kan gøre dem kunsten efter.

Nykøbing Falster er dermed også med i den bowle, der torsdag eftermiddag afgør hvilket hold som de nykårede pokalmestre skal op imod.

Århusianerne har dog en gang tidligere i sæsonen formået at drille topholdet. Det skete i oktober måned på hjemmebane, hvor det blev 24-24 i en intens affære.

- Det giver uden tvivl noget optimisme, at vi tidligere har formået at tage point fra dem. Samtidig kan jeg mærke, at vores sejr over Holstebro har givet noget ro i truppen. Det kan mærkes på spillerne, som lige har sænket skulderne en smule, men forhåbentligt ikke så meget, at vi ikke er klar til at slås. Vi skal præstere på vores maksimale dernede og så må vi se om det er godt nok, siger Aarhus Uniteds cheftræner Heine Eriksen og tilføjer, at det netop var i Falster, at United løb ind i det største nederlag i år et.

Ved det seneste opgør mellem de to hold var århusianerne dog dygtige til at komme retur og etablere sig, så man fik stoppet topholdets første kontrabølge. Det kneb lidt mere med at få afvist bølge to fra bagkæden, og det er noget af det, der skal forbedres, så man er i stand til at afvise det enorme tryk, som Falster lægger på deres modstander.

- Omvendt skal vi gerne ud og finde syv til otte kontrascoringer, så vi ikke hele tiden skal spille os frem til vores mål, siger træneren.

Nykøbing Falster er som bekendt et af flere danske hold, der har en del kampe i denne tid. Men ifølge Heine Eriksen skal man ikke forvente, at det vil sætte sit præg på kampen.

- Al erfaring viser, at de hold som deltager i europæiske kampe, kommer ind i en rytme, der gør, at man hele tiden er klar til at præstere og spille i et højt tempo. Det er klart, at de mange kampe slider på kroppen, men de gør også, at spillerne er klar hver gang og det stiller større krav til os. Vi skal være mentalt klar til at modstå det pres, så vi ikke kommer fra Falster med en kæmpe røvfuld. Vi har en vigtig kamp mod Ajax allerede lørdag og derfor er det også vigtigt, at vi kommer fra Nykøbing kampen på en god måde, siger træneren.

Aarhus United er fortsat præget af sygdom i truppen og må med al sandsynlighed efterlade et par af spillerne hjemme i Aarhus.

Kampen spilles klokken 19.30 i Power Arena i Nykøbing.

United skal være mentalt klar til et toptunet tophold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Mirakuløst Mortensen-mål ødelagde Riddersholms hjemmedebut
Sønderjyske havde flere store chancer til at udligne Jens Stages tidlige føringsmål, men AGFs nye angriber skulle lukke affæren med et drømmemål.
Afspil video
Highlights: Kæmpe koks af Højbjerg grundlagde sejren for AGF i forårspremieren mod Esbjerg
AGF vandt fredag aften forårspremieren i Superligaen, da de på hjemmebane slog Esbjerg med 2-0. Tobias Sana stod for begge AGF?s scoringer, hvor den første kom efter en kæmpe foræring fra Esbjergs målmand Jeppe Højbjerg.
Afspil video
Highlights: AGF sejrede dybt inde i overtiden mod Hobro
AGF vandt årets sidste Superliga-kamp dybt inde i overtiden, da Pierre Kanstrup omsatte en dødbold til et målt.
Afspil video
Lars Jacobsen om David Nielsen: Han var én, jeg aldrig troede ville blive Superliga-træner
Der var fest og farver over David Nielsen som spiller. Hør hvad Lars Jacobsen har at sige om David Nielsens transformation fra spiller til træner.
Afspil video
Highlights: FC Nordsjælland sejrede efter sent AGF-selvmål
FC Nordsjælland vandt mandag aften 1-0 hjemme mod AGF på et sent selvmål.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Dribletur, hælscoring og langskud: Se alle de suveræne Superliga-mål
Se alle målene fra 22. runde i Superligaen
Afspil video
Miraklet i Madrid: Høgh fortæller anekdoter fra dengang, de smed Laudrup og Madrid ud af UEFA Cuppen
Det er 25 år siden, at målmandsikonet Lars Høgh og resten af OB-holdet besejrede Real Madrid 0-2 på Bernabéu, og derfor har vi fanget Lars Høgh til en snak om de gode, gamle dage.
Afspil video
Highlights: FCM tog deres tiende hjemmesejr i træk med kontroversiel Evander-scoring
FC Midtjylland holder snor i deres københavnske rivaler med en flot sejr over AaB, hvor der dog var tvivl om, hvorvidt der var offside på 2-0 målet.
Afspil video
Zorniger viste format: Tog afsked med håndtryk til alle
Den nu tidligere cheftræner mødte op til pressemødet efter sin fyring, og sagde farvel til alle fremmødte med smil og håndtryk.
Afspil video
Ebbe Sand om fyringen: For få point i forhold til spillermaterialet
Sportsdirektør Ebbe Sand uddyber årsagerne til dagens fyring af cheftræner Alexander Zorniger.