VM-klumme: Forklædt som Cameroun-fan

Danmark slog Cameroun 2-1 i Pretoria. Imens holdt undertegnede polterabend i Aarhus. Arkivfoto: Alessandro Bianchi/Scanpix

VM-klumme: Forklædt som Cameroun-fan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Otte år er jo ikke lang tid, men den var nok alligevel ikke gået i dag.

Min lillebror er i millitæret, så derfor kunne jeg næsten have sagt mig selv, at en del af min polterabend ville foregå på en paintball-bane.

Og som det mest naturlige i verden skulle jeg - som den eneste - have smurt kulsort sløringscreme i ansigtet inden skyderiet gik i gang.

Jeg var blevet hentet ude ved mine forældre fra morgenstunden, hvor min far havde insisteret på, at vi skulle skifte dækkene på min bil. Og vupti, inden for døren stod 15 mand med deres øjne rettet mod mig.

Jeg skulle giftes i september, så jeg vidste jo, at dagen ville komme. Men det var noget ubelejligt, fordi jeg havde et hængeparti med at skrive et større interview med AGFs nye cheftræner Peter Sørensen til avisen. Det skulle i næste dag. Det var den første tanke, der slog mig, da jeg så venner, familie og dåsebajerne på bordet.

Heldigvis havde min bror allerede clearet den festlige lejlighed med min redaktionschef. Peter Sørensen kunne vente en enkelt dag.

Som det mest naturlige i verden skulle jeg - som den eneste - have smurt kulsort sløringscreme i ansigtet inden skyderiet gik i gang.
VM set fra Sidelinjen
På skift byder en række af avisens journalister ind med et personligt syn på VM - det igangværende og alle de tidligere, der lever videre oppe i vores hoveder.I dag er det sportsredaktionens Dennis Bjerre. Han er næppe den eneste, der har indrettet sin hjerne med VM-slutrunder som et slags kartotek. Derfor skriver han om et liv - sit eget - med VM. Det handler om de små ting, vi husker fordi der dén sommer blev spillet fodbold et sted i verden. I denne klumme husker han tilbage på 2010 i Sydafrika, som han så som 26-årig.
Dennis Bjerre
Dennis Bjerre

Feilhaber, Poulsen og Jørgensen

Når jeg tænker tilbage på VM i Sydafrika i 2010, som jeg så som 26-årig, er det de to ting, jeg tænker på:

Min polterabend, som jeg nok skal vende tilbage til, og mit arbejde som journalist på Århus Stiftstidende.

For første gang så jeg et VM, hvor jeg rent faktisk kendte nogle af dem, der var med. Jeg var vant til at omgås folk som Jakob Poulsen, Benny Feilhaber og Martin Jørgensen fra AGF. Og nu var de en - lille - del af verdens største fodboldturnering.

Jeg skrev også artikler om VM - om end fra min stol i Aarhus. Og som de fleste, der har mødt sine helte ved, så er det ikke nødvendigvis en god ting for ens fascination at komme tættere på.

Måske er det derfor, at jeg ikke tænker tilbage på 2010 som nogen stor slutrunde. Måske er det bare fordi, jeg ikke havde barndommens øjne længere.

Men der er i hvert fald ingen tvivl om, at jeg husker resultaterne fra 1994, '98 og '02 langt bedre end dem fra 2010.

Rastafari på Butlerbar

På min polterabend skulle vi selvfølgelig også spille fodbold. Jeg har ingen venner, der ikke interesserer sig for fodbold. Og stort set hele min familie har det ligesådan.

De havde været så søde at tage tøj med til mig efter skyderiet på paintballbanen. Stadig kulstort i ansigtet fik jeg udleveret en grøn Cameroun-trøje og en af de der fjollede rastafari-hatte med indbyggede dreadlocks.

Mens alle de andre var iført rød-hvide landsholdstrøjer var der lagt op til, at jeg holdt med afrikanerne når Danmark om aftenen skulle møde Cameroun i sydafrikanske Pretoria.

Man har jo intet at skulle have sagt på sådan en polterabend. Så jeg holdt forklædningen resten af aftenen, selv om det her otte år senere fremstår noget så kedeligt som politisk ukorrekt.

De kalder det vist blackface.

Men der var heldigvis ikke mange Politiken-læsere nede på Butlerbar i Bruunsgade, hvor vi så kampen.

Og da jeg alligevel jublede da navnebror Rommedahl spillede sit livs landskamp og vendte 0-1 til 2-1 var der heller ingen problemer med de lokale i vandhullet.

Og det var desværre først morgenen efter, at jeg med et noget tungt hoved kom i tanke om, at jeg stadig havde Peter Sørensen hængende over hovedet.

VM-klumme: Forklædt som Cameroun-fan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Amini så rødt og Kasper Junker-kasse i 5-måls drama
AC Horsens spillede søndag mod AGF i årets Superliga. Det blev en hårdt spillet kamp som begge hold havde chancerne for at vinde. Horsens endte dog med at trække sig sejrsrigt ud af kampen, som endte 3-2.
Afspil video
Optakt til Horsens - AGF: Kasper Junker kan sagtens true AGF
AC Horsens tager i dag imod AGF, et opgør der sagtens kan blive en underholdene affære. Den tidligere AGF-angriber, Kasper Junker, har tager skiftet til Horsens og skal nu møde sin tidligere klub.
Afspil video
Bo Henriksen inden Horsens - AGF: Kasper Junker ser fremragende ud
Vi snakkede med Bo Henriksen inden opgøret mod AGF. Bo Henriksen gav en status på hvor god form deres nye angriber er i.
Afspil video
Highlights: AGF måtte dele da de tog imod Vendsyssel i en chancerig kamp
Det blev en uafgjort, da AGF tog imod Vandsyssel, i Århus. Det blev et intenst opgør, som begge mandskaber kunne have vundet.
Afspil video
Highlights: Ubesejrede AGF hentede tre point i Hobro
Kampen endte 0-2 til gæsterne, hvor Mustafa Amini og Jens Stage blev aftenens målscorere.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Troels Bech om hans Brøndby-stop: Brøndby står nu et stabilt og sundt sted
Troels Bech stopper i Brøndby og han fortæller her i indslaget, hvorfor han har taget beslutningen.
Afspil video
Highlights: AaB og Vejle gik til stålet i intenst remis
Der var krig på kniven mellem AaB og Vejle i en kamp, der var præget af hårde dueller og to hold, der begge kom tæt på at stjæle sejren i slutminutterne.
Afspil video
Flemming Povlsen om Uffe Bech: Jeg kan ikke se, hvor der skulle være plads til ham
Uffe Bech vil gerne fortsætte længere tid i Brøndby end blot til vinter, men er det en realistisk mulighed? Flemming Povlsen og Lars Jacobsen giver deres vurdering.
Afspil video
Aftale stopper til vinter: Uffe Bech håber på at kunne blive endnu længere tid i Brøndby
Brøndby har indgået en lejeaftale med Hannover 96-spilleren, Uffe Bech. Aftalen udløber til vinter, men Bech håber på, at alle parter kan blive enige, så han kan blive endnu længere tid i Brøndby.
Afspil video
Rundens mål: Alle målene fra niende runde af Superligaen
Det blev til nederlag til både FCK og Brøndby i den niende runde af Superligaen, vi blev dog forkælet med en masse mål. Vi har samlet dem alle i en lækker lille målpakke.