VM-klumme: Forklædt som Cameroun-fan

Danmark slog Cameroun 2-1 i Pretoria. Imens holdt undertegnede polterabend i Aarhus. Arkivfoto: Alessandro Bianchi/Scanpix

VM-klumme: Forklædt som Cameroun-fan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Otte år er jo ikke lang tid, men den var nok alligevel ikke gået i dag.

Min lillebror er i millitæret, så derfor kunne jeg næsten have sagt mig selv, at en del af min polterabend ville foregå på en paintball-bane.

Og som det mest naturlige i verden skulle jeg - som den eneste - have smurt kulsort sløringscreme i ansigtet inden skyderiet gik i gang.

Jeg var blevet hentet ude ved mine forældre fra morgenstunden, hvor min far havde insisteret på, at vi skulle skifte dækkene på min bil. Og vupti, inden for døren stod 15 mand med deres øjne rettet mod mig.

Jeg skulle giftes i september, så jeg vidste jo, at dagen ville komme. Men det var noget ubelejligt, fordi jeg havde et hængeparti med at skrive et større interview med AGFs nye cheftræner Peter Sørensen til avisen. Det skulle i næste dag. Det var den første tanke, der slog mig, da jeg så venner, familie og dåsebajerne på bordet.

Heldigvis havde min bror allerede clearet den festlige lejlighed med min redaktionschef. Peter Sørensen kunne vente en enkelt dag.

Som det mest naturlige i verden skulle jeg - som den eneste - have smurt kulsort sløringscreme i ansigtet inden skyderiet gik i gang.
VM set fra Sidelinjen
På skift byder en række af avisens journalister ind med et personligt syn på VM - det igangværende og alle de tidligere, der lever videre oppe i vores hoveder.I dag er det sportsredaktionens Dennis Bjerre. Han er næppe den eneste, der har indrettet sin hjerne med VM-slutrunder som et slags kartotek. Derfor skriver han om et liv - sit eget - med VM. Det handler om de små ting, vi husker fordi der dén sommer blev spillet fodbold et sted i verden. I denne klumme husker han tilbage på 2010 i Sydafrika, som han så som 26-årig.
Dennis Bjerre
Dennis Bjerre

Feilhaber, Poulsen og Jørgensen

Når jeg tænker tilbage på VM i Sydafrika i 2010, som jeg så som 26-årig, er det de to ting, jeg tænker på:

Min polterabend, som jeg nok skal vende tilbage til, og mit arbejde som journalist på Århus Stiftstidende.

For første gang så jeg et VM, hvor jeg rent faktisk kendte nogle af dem, der var med. Jeg var vant til at omgås folk som Jakob Poulsen, Benny Feilhaber og Martin Jørgensen fra AGF. Og nu var de en - lille - del af verdens største fodboldturnering.

Jeg skrev også artikler om VM - om end fra min stol i Aarhus. Og som de fleste, der har mødt sine helte ved, så er det ikke nødvendigvis en god ting for ens fascination at komme tættere på.

Måske er det derfor, at jeg ikke tænker tilbage på 2010 som nogen stor slutrunde. Måske er det bare fordi, jeg ikke havde barndommens øjne længere.

Men der er i hvert fald ingen tvivl om, at jeg husker resultaterne fra 1994, '98 og '02 langt bedre end dem fra 2010.

Rastafari på Butlerbar

På min polterabend skulle vi selvfølgelig også spille fodbold. Jeg har ingen venner, der ikke interesserer sig for fodbold. Og stort set hele min familie har det ligesådan.

De havde været så søde at tage tøj med til mig efter skyderiet på paintballbanen. Stadig kulstort i ansigtet fik jeg udleveret en grøn Cameroun-trøje og en af de der fjollede rastafari-hatte med indbyggede dreadlocks.

Mens alle de andre var iført rød-hvide landsholdstrøjer var der lagt op til, at jeg holdt med afrikanerne når Danmark om aftenen skulle møde Cameroun i sydafrikanske Pretoria.

Man har jo intet at skulle have sagt på sådan en polterabend. Så jeg holdt forklædningen resten af aftenen, selv om det her otte år senere fremstår noget så kedeligt som politisk ukorrekt.

De kalder det vist blackface.

Men der var heldigvis ikke mange Politiken-læsere nede på Butlerbar i Bruunsgade, hvor vi så kampen.

Og da jeg alligevel jublede da navnebror Rommedahl spillede sit livs landskamp og vendte 0-1 til 2-1 var der heller ingen problemer med de lokale i vandhullet.

Og det var desværre først morgenen efter, at jeg med et noget tungt hoved kom i tanke om, at jeg stadig havde Peter Sørensen hængende over hovedet.

VM-klumme: Forklædt som Cameroun-fan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Mirakuløst Mortensen-mål ødelagde Riddersholms hjemmedebut
Sønderjyske havde flere store chancer til at udligne Jens Stages tidlige føringsmål, men AGFs nye angriber skulle lukke affæren med et drømmemål.
Afspil video
Highlights: Kæmpe koks af Højbjerg grundlagde sejren for AGF i forårspremieren mod Esbjerg
AGF vandt fredag aften forårspremieren i Superligaen, da de på hjemmebane slog Esbjerg med 2-0. Tobias Sana stod for begge AGF?s scoringer, hvor den første kom efter en kæmpe foræring fra Esbjergs målmand Jeppe Højbjerg.
Afspil video
Highlights: AGF sejrede dybt inde i overtiden mod Hobro
AGF vandt årets sidste Superliga-kamp dybt inde i overtiden, da Pierre Kanstrup omsatte en dødbold til et målt.
Afspil video
Lars Jacobsen om David Nielsen: Han var én, jeg aldrig troede ville blive Superliga-træner
Der var fest og farver over David Nielsen som spiller. Hør hvad Lars Jacobsen har at sige om David Nielsens transformation fra spiller til træner.
Afspil video
Highlights: FC Nordsjælland sejrede efter sent AGF-selvmål
FC Nordsjælland vandt mandag aften 1-0 hjemme mod AGF på et sent selvmål.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Mukhtar ser fremad efter Zorniger-fyring: Vi skal spille vores spil og nyde fodbolden igen
Hany Mukhtar prøver at forholde sig positivt til hele Alexander Zorniger-episoden og fokusere på den kommende Randers-kamp.
Afspil video
Direkte rødt til Randers-spiller efter voldsom forseelse: Gense episode med Vavro her
Denis Vavro modtog en hård tackling i søndags, da FC København og Randers tørnede sammen. Tacklingen endte med et direkte rødt kort til Emil Riis.
Afspil video
Retov om første træningsdag som cheftræner: ?Vi skulle have humør på efter et par hårde dage?
I dag var Martin Retovs første som midlertidig cheftræner i Brøndby, og hans primære fokus var, at få humøret op i truppen.
Afspil video
Anfører Röcker: Vi har manglet vores Brøndby-stil
Benedikt Röcker var både chokeret og rystet, da Alexander Zorniger blev fyret i mandags. Han mener, at Brøndby har manglet sin aggressive spillestil i foråret.
Afspil video
Lars Jacobsen til Robert Skov om mulig landsholdsdebut: Sig nu ja!
Åge Hariede, Lars Jacobsen, Ståle Solbakken og Robert Skov selv forholder sig til spørgsmålet om, hvorvidt Robert Skov skal være en del af det danske landshold.