VM-klumme: Forklædt som Cameroun-fan

Danmark slog Cameroun 2-1 i Pretoria. Imens holdt undertegnede polterabend i Aarhus. Arkivfoto: Alessandro Bianchi/Scanpix

VM-klumme: Forklædt som Cameroun-fan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Otte år er jo ikke lang tid, men den var nok alligevel ikke gået i dag.

Min lillebror er i millitæret, så derfor kunne jeg næsten have sagt mig selv, at en del af min polterabend ville foregå på en paintball-bane.

Og som det mest naturlige i verden skulle jeg - som den eneste - have smurt kulsort sløringscreme i ansigtet inden skyderiet gik i gang.

Jeg var blevet hentet ude ved mine forældre fra morgenstunden, hvor min far havde insisteret på, at vi skulle skifte dækkene på min bil. Og vupti, inden for døren stod 15 mand med deres øjne rettet mod mig.

Jeg skulle giftes i september, så jeg vidste jo, at dagen ville komme. Men det var noget ubelejligt, fordi jeg havde et hængeparti med at skrive et større interview med AGFs nye cheftræner Peter Sørensen til avisen. Det skulle i næste dag. Det var den første tanke, der slog mig, da jeg så venner, familie og dåsebajerne på bordet.

Heldigvis havde min bror allerede clearet den festlige lejlighed med min redaktionschef. Peter Sørensen kunne vente en enkelt dag.

Som det mest naturlige i verden skulle jeg - som den eneste - have smurt kulsort sløringscreme i ansigtet inden skyderiet gik i gang.
VM set fra Sidelinjen
På skift byder en række af avisens journalister ind med et personligt syn på VM - det igangværende og alle de tidligere, der lever videre oppe i vores hoveder.I dag er det sportsredaktionens Dennis Bjerre. Han er næppe den eneste, der har indrettet sin hjerne med VM-slutrunder som et slags kartotek. Derfor skriver han om et liv - sit eget - med VM. Det handler om de små ting, vi husker fordi der dén sommer blev spillet fodbold et sted i verden. I denne klumme husker han tilbage på 2010 i Sydafrika, som han så som 26-årig.

Feilhaber, Poulsen og Jørgensen

Når jeg tænker tilbage på VM i Sydafrika i 2010, som jeg så som 26-årig, er det de to ting, jeg tænker på:

Min polterabend, som jeg nok skal vende tilbage til, og mit arbejde som journalist på Århus Stiftstidende.

For første gang så jeg et VM, hvor jeg rent faktisk kendte nogle af dem, der var med. Jeg var vant til at omgås folk som Jakob Poulsen, Benny Feilhaber og Martin Jørgensen fra AGF. Og nu var de en - lille - del af verdens største fodboldturnering.

Jeg skrev også artikler om VM - om end fra min stol i Aarhus. Og som de fleste, der har mødt sine helte ved, så er det ikke nødvendigvis en god ting for ens fascination at komme tættere på.

Måske er det derfor, at jeg ikke tænker tilbage på 2010 som nogen stor slutrunde. Måske er det bare fordi, jeg ikke havde barndommens øjne længere.

Men der er i hvert fald ingen tvivl om, at jeg husker resultaterne fra 1994, '98 og '02 langt bedre end dem fra 2010.

Rastafari på Butlerbar

På min polterabend skulle vi selvfølgelig også spille fodbold. Jeg har ingen venner, der ikke interesserer sig for fodbold. Og stort set hele min familie har det ligesådan.

De havde været så søde at tage tøj med til mig efter skyderiet på paintballbanen. Stadig kulstort i ansigtet fik jeg udleveret en grøn Cameroun-trøje og en af de der fjollede rastafari-hatte med indbyggede dreadlocks.

Mens alle de andre var iført rød-hvide landsholdstrøjer var der lagt op til, at jeg holdt med afrikanerne når Danmark om aftenen skulle møde Cameroun i sydafrikanske Pretoria.

Man har jo intet at skulle have sagt på sådan en polterabend. Så jeg holdt forklædningen resten af aftenen, selv om det her otte år senere fremstår noget så kedeligt som politisk ukorrekt.

De kalder det vist blackface.

Men der var heldigvis ikke mange Politiken-læsere nede på Butlerbar i Bruunsgade, hvor vi så kampen.

Og da jeg alligevel jublede da navnebror Rommedahl spillede sit livs landskamp og vendte 0-1 til 2-1 var der heller ingen problemer med de lokale i vandhullet.

Og det var desværre først morgenen efter, at jeg med et noget tungt hoved kom i tanke om, at jeg stadig havde Peter Sørensen hængende over hovedet.

VM-klumme: Forklædt som Cameroun-fan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Poulsens første brændte straffespark i Superligaen sikrede AGF point!
Jakob Poulsen havde før dagens opgør scoret på samtlige 16 straffesparks forsøg, som han har haft i Superligaen. I premiere-kampen mod AGF, fik kaptajnen dog gummiben og blevet reddet af Jovanovic.
Afspil video
Highlights: FCK spillede sig til europæisk fodbold efter sejr over AGF
FC København vandt hjemme 4-1 over AGF fredag aften og sikrede sig dermed en plads i Europa League-kvalifikationen.
Afspil video
Highlights: Backman og Pusic nedlagde Sønderjyske
AGF er klar til Europa League-playoffsfinalen mod FCK på fredag efter en samlet sejr på 4-2 mod Sønderjyske.
Afspil video
Highlights: AGF smed 2-0 føring over styr på hjemmebanen
Martin Pusic var brandvarm med to mål, men det skulle vise sig, at det ikke var nok for AGF, der gik helt ned med flaget det sidste kvarter mod Sønderjyske.
Afspil video
Steffen Rasmussen siger farvel: Vi var med, da klublegenden blev hyldet
Steffen Rasmussen spiller sin sidste sæson i AGF. I den forbindelse blev han hyldet af klubbens fans.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Superligaen ruller afsted - og vi har samlet alle målene lige her!
Runde 1 af Superligaen er færdig og vi er blevet forkælet fra start af! Vi har samlet alle målene fra den netop overstået runde.
Afspil video
Highlights: Erceg og Wilczek førte Brøndby til sejr i Randers!
Sidste kamp i Superligaens første runde blev afviklet i det kronjyske, hvor Randers tog imod Brøndby. Kampen endte 0-2 til gæsterne med målscorerne Ante Erceg og Kamil Wilczek.
Afspil video
Highlights: Fischer brænder straffe i overtiden og sikrer Horsens-sejr!
Det blev en yderst dramatisk debut-kamp i Parken, da FC København og AC Horsens tørnede sammen. I anden halvleg kom gæster på både 0-1 og 0-2. Det lykkedes dem også at tage alle tre point med hjem efter at være hårdt presset i de døende minutter.
Afspil video
Highlights: Vendsyssel slog OB i hæsblæsende Superliga-debut
Vendsyssel FF fik en drømmestart på Superligaen med en 3-2-sejr over OB i en hæsblæsende kamp, der også bød på et rødt kort.
Afspil video
Drømmestart i Superligaen: Vendsyssel bringer sig foran mod OB
Vendsyssel har fået en drømmestart på Superligaen med et føringsmål mod OB i åbningskampen.