VM-klumme: Tilbage i børnehøjde

Nykåret verdensmester, Tysklands Bastian Schweinsteiger, med holdkammeraten Lukas Podolskis søn, Louis Gabriel Podolski. Arkivfoto: Kai Pfaffenbach/Scanpix

VM-klumme: Tilbage i børnehøjde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VMs første hviledag blev brugt på en tur i Tivoli Friheden. To uger med tre kampe om dagen var forbi. Og nu skulle familien prioriteres.

Eller det var i hvert fald fars udlægning. Mor insisterede blot på at komme ind og se Burhan G ved Fed Fredag - og det havde hun nok gjort med vanlig overbevisningsstyrke VM-hviledag eller ej.

Efter en lang dag i Friheden stimlede mor og datter sammen med halvdelen af Aarhus for at se musikken mens far og søn så sit snit til at stikke af. Køre hjem.

Sønnike på fire år ville egentlig gerne hjem og se Pokemon i flimmeren, men han havde lagt mærke til noget.

- Far, du må godt bruge fjernsynet til at se fodbold. Fordi du har jo slet ikke set nogle fodboldkampe i dag.

Første lille skridt mod at få ungerne sporet ind på legen med den lille runde var succesfuldt taget.

Jeg har selvfølgelig fyldt haven med plastikbolde og jeg købte da også en trøje til dem hver under VM i 2014. I ren spontanitet og begejstring over Hollands 5-1-sejr over Spanien fik datteren Van Persie på ryggen mens sønnike selvfølgelig skulle have navnebror Oscar fra Brasilien bag på.
VM set fra Sidelinjen
På skift byder en række af avisens journalister ind med et personligt syn på VM - det igangværende og alle de tidligere, der lever videre oppe i vores hoveder.I dag er det sportsredaktionens Dennis Bjerre. Han er næppe den eneste, der har indrettet sin hjerne med VM-slutrunder som et slags kartotek. Derfor skriver han om et liv - sit eget - med VM. Det handler om de små ting, vi husker fordi der dén sommer blev spillet fodbold et sted i verden. I denne klumme ser han tilbage på dette VM, som han har (forsøgt) at se sammen med sine børn.
Dennis Bjerre
Dennis Bjerre

Nyt, gammelt mål

Mine børn på seks og fire år er ikke særligt interesserede i fodbold.

De er stadig for små til, at jeg har gjort et ihærdigt forsøg på at få dem over på min side.

Jeg har selvfølgelig fyldt haven med plastikbolde og jeg købte da også en trøje til dem hver under VM i 2014. I ren spontanitet og begejstring over Hollands 5-1-sejr over Spanien fik datteren Van Persie på ryggen mens sønnike selvfølgelig skulle have navnebror Oscar fra Brasilien bag på.

De har også fået en Manchester United-trøje hvert år siden de blev født, men det er stadig mere for fars skyld end deres.

Jeg havde udset VM som en mulighed for at åbne deres øjne. Og jeg synes alt i alt, at vi er kommet langt.

Vi har fyldt Paninis album med klistermærker.

Farfar har fundet fars 30 gamle mål frem. Afrettet det, malet det og sat nyt net i.

Og det hjalp gevaldigt at Danmark var med ved slutrunden. Ungerne kan stort set Re-sepp-ten uden ad nu. Til Peru-kampen blev de malet rød-hvide i ansigterne, til Australien-kampen blev de hentet tidligt i skole og børnehave mens Frankrig-kampen blev set til en sommerfest i klassen (hvem havde i øvrigt planlagt det?).

Alt i alt har de fået en oplevelse af, hvor stor en ting fodbold kan være i vores samfund. Hvor meget det kan fylde at 22 mand leger med en enkelt bold.

Kender vi Lukaku?

De sidder stadig ikke klistret til skærmen. Men de spørger ihærdigt hvem vi nu holder med, når vores favoritter irriterende hurtigt ryger én efter én. Danmark, Argentina, Belgien, England.

- Far, hvorfor holder vi egentlig med Lukaku når vi slet ikke kender ham?

Et godt spørgsmål fra datteren. Men det er vel netop dét, fodbold kan. Jeg føler, jeg kender Belgien- og Manchester United-angriberen fordi jeg to gange om ugen ser ham gå på arbejde.

Men vigtigst af alt sørger fodbold for, at vi i familien laver noget sammen - som i mit eget tilfælde, hvor jeg en gang eller to om ugen siden jeg flyttede hjemmefra har besøgt mine forældre for at se favoritterne fra Manchester.

Hvorfor ser du egentlig fodbold?

Med ungerne på slæb foran skærmen har jeg fået genopfrisket hvad jeg egentlig selv syntes var mest spændende dengang jeg først blev introduceret til spillet; alt det andet end dét med bolden.

- Hvordan ved man, om det er nummer otte fra det ene eller andet hold, der skal skiftes ud, når han bare holder tallet op på lystavlen?

- Far, der kører en bil ude i siden (på reklamebanden).

- Far, der er et billede af den gyldne måge.

- Far, hvorfor har ham der sort tøj på når der ikke er andre, der har det?

- Far, det hedder en mål(e)mand fordi han skal stå inde i målet.

Og så det dybe spørgsmål da sønnike en dag ikke kunne sove og fik lov til at kravle ind til far og se med på Spanien-Iran. Iniesta og kompagni trillede og trillede rundt om iranerne, der nægtede at forlade forsvaret. Tiki-takas søvndyssende side.

Efter at have kigget på det i et par minutter spurgte knægten tørt.

- Far, hvorfor kan du egentlig godt lide fodbold?

Det var et rigtig godt spørgsmål. Hvorfor kigger jeg på det her?

Men nu har jeg brugt en måned på at forsøge at forklare hvorfor. Hvorfor fodbold og VM fylder så meget.

For mig og for millionvis af andre. Sådan er det bare.

VM-klumme: Tilbage i børnehøjde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Amini så rødt og Kasper Junker-kasse i 5-måls drama
AC Horsens spillede søndag mod AGF i årets Superliga. Det blev en hårdt spillet kamp som begge hold havde chancerne for at vinde. Horsens endte dog med at trække sig sejrsrigt ud af kampen, som endte 3-2.
Afspil video
Optakt til Horsens - AGF: Kasper Junker kan sagtens true AGF
AC Horsens tager i dag imod AGF, et opgør der sagtens kan blive en underholdene affære. Den tidligere AGF-angriber, Kasper Junker, har tager skiftet til Horsens og skal nu møde sin tidligere klub.
Afspil video
Bo Henriksen inden Horsens - AGF: Kasper Junker ser fremragende ud
Vi snakkede med Bo Henriksen inden opgøret mod AGF. Bo Henriksen gav en status på hvor god form deres nye angriber er i.
Afspil video
Highlights: AGF måtte dele da de tog imod Vendsyssel i en chancerig kamp
Det blev en uafgjort, da AGF tog imod Vandsyssel, i Århus. Det blev et intenst opgør, som begge mandskaber kunne have vundet.
Afspil video
Highlights: Ubesejrede AGF hentede tre point i Hobro
Kampen endte 0-2 til gæsterne, hvor Mustafa Amini og Jens Stage blev aftenens målscorere.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Brøndbys Sportsdirektør-kanditater: Her er fire bud på Troels Bechs afløser
Flemming Povlsen og Lars Jacobsen diskuterer fire bud, på en eventuel afløser af Brøndbys sportsdirektør.
Afspil video
Troels Bech om hans Brøndby-stop: Brøndby står nu et stabilt og sundt sted
Troels Bech stopper i Brøndby og han fortæller her i indslaget, hvorfor han har taget beslutningen.
Afspil video
Highlights: AaB og Vejle gik til stålet i intenst remis
Der var krig på kniven mellem AaB og Vejle i en kamp, der var præget af hårde dueller og to hold, der begge kom tæt på at stjæle sejren i slutminutterne.
Afspil video
Nikolai Laursen om sin tilbagekomst til Brøndby: Det er et skridt på vejen i min videre karriere
20-årige Nikolai Laursen er vendt tilbage til Brøndby på en lejekontrakt. Laursen ser dog kun sin tilbagekomst som et skridt på vejen mod igen at komme til udlandet.
Afspil video
Flemming Povlsen om Uffe Bech: Jeg kan ikke se, hvor der skulle være plads til ham
Uffe Bech vil gerne fortsætte længere tid i Brøndby end blot til vinter, men er det en realistisk mulighed? Flemming Povlsen og Lars Jacobsen giver deres vurdering.