VM-klumme: Transferballonen er klar til at springe

Kasper Kudsk, sportsjournalist

VM-klumme: Transferballonen er klar til at springe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De fleste spillere under VM, når knap nok at stemple ud af turneringen, før der er brug for deres evner på grønsværen igen. De mandskaber, der var tidligt ude af mesterskabet i Rusland har haft mulighed for at hvile de dyre fodboldben inden forberedelserne til en ny sæson i verdens fodboldligaer kalder. Således har man kunne se både tyske og spanske spillere tage tidligere på ferie end de største profiler havde forventet, mens de nationer der stadig er en del af kampen om det eftertragtede trofæ, får en ualmindelig kort ferie fra deres erhverv.

Samtidig er der den faste virak omkring klubskifter, der kører for fulde gardiner i denne periode. Det europæiske transfervindue åbnede op, da juni blev til juli og løber frem til 1. september for de fleste ligaers vedkommende. Bare ikke i England, hvor det engelske fodboldforbund har besluttet, at muligheden for at købe spillere til sit hold skal stoppe inden den engelske turnering bliver sparket i gang.

Det betyder, at Premier League, der uden sammenligning bruger fleste penge på spillere, skal være færdig med at rekruttere spillere tre en halv uge efter VM-finalen i Moskva er spillet. Helt præcist 9. august klokken 17 engelsk tid. Et faktum, der har sat flere af klubberne under pres, da flere af de mest interessante spillere har været i aktion for deres landshold og efterfølgende er strøget på ferie.

Ferie, hvor det ikke lige er agentens telefon, de gider at høre på gennem døgnets 24 timer.

Derfor har rygtemaskinen også kørt på sit allerhøjeste i den engelske medieverden under hele VM-turneringen. Hvem ville hente hvem? Hvornår skal det ske og er de helt store stjerner i det hele taget interesseret i at tage springet fra den ene liga til den anden? SkySports transfer liveblog har kun været lukket i timerne fra midnat til klokken otte hver morgen.

En af de helt store historier har været Cristiano Ronaldos mulige skifte væk fra Real Madrid, hvor han har spillet siden sommeren 2009. I en lang periode har den 33årige verdensstjerne været kædet sammen med et skifte til den italienske storklub Juventus, der står klar med 88 millioner euro for at få den karismatiske spiller ind i folden. Alligevel er det som om, at historien om et muligt skifte tilbage til Manchester United. Klubben, hvor Ronaldo for alvor glimtede, ikke vil dø. Manchester klubben med de enorme økonomiske muskler bliver dagligt kædet sammen med den ene stjerne efter den anden i mediernes forsøg på at finde den helt rigtige sammensætning for cheftræner Jose Mourinho, så de røde djævle igen kan komme på vinderkurs i verdens stærkeste fodboldliga. Og sådan ruller spekulationerne også videre for flere af de andre topklubber Chelsea, Liverpool, Arsenal, mesterklubben Manchester City og ikke mindst Tottenham Hotspur som overtegnede har en vis sympati for.

Rygterne har fløjet på kryds og tværs gennem den seneste tid, men det er ikke blevet til mange af de helt store handler endnu. Kun Liverpool og Arsenal har fået et par handler gennemført, mens har det har været umanérligt stille hos nogle af de andre.

Det ligner en ballon af potentielle handler, der er blevet så stor, at den vil springe med et brag i tiden efter VM og skabe endnu flere overskrifter i de engelske medier end landsholdets succes skaber lige nu. Og det siger altså ikke så lidt.

Succes til VM vil uden tvivl skabe interesse for de allerstørste stjerner og størstedelen af de spillere, der stadig er i aktion for Kroatien, Frankrig, England og Belgien har hjemme i den engelske liga eller er potentielle emner til den engelske liga. Så når det sidste fløjt lyder i Moskva og verdensmesteren er fundet, så bliver en ny begivenhed fløjtet i gang.

Jagten på de store stjerner, der kan skaffe guld til de store klubber.

Fakta
På skift byder en række af avisens journalister ind med et personligt syn på VM - det igangværende og alle de tidligere, der lever videre oppe i vores hoveder. I dag er det sportsredaktionens Kasper Kudsk. Han vil løbende se nærmere på turneringens mange profiler og ikke mindst de tusindvis af transferrygter og små klubhistorier, der dukker op i løbet af et verdensmesterskab. Klummen kan bære præg af en forkærlighed for fodboldklubben Tottenham Hotspur.
I Torino har gadehandlerne allerede gjort Ronaldos Juventus-trøje med nummer syv på ryggen klar til salg. Foto: REUTERS/Massimo Pinca
I Torino har gadehandlerne allerede gjort Ronaldos Juventus-trøje med nummer syv på ryggen klar til salg. Foto: REUTERS/Massimo Pinca

VM-klumme: Transferballonen er klar til at springe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Amini så rødt og Kasper Junker-kasse i 5-måls drama
AC Horsens spillede søndag mod AGF i årets Superliga. Det blev en hårdt spillet kamp som begge hold havde chancerne for at vinde. Horsens endte dog med at trække sig sejrsrigt ud af kampen, som endte 3-2.
Afspil video
Optakt til Horsens - AGF: Kasper Junker kan sagtens true AGF
AC Horsens tager i dag imod AGF, et opgør der sagtens kan blive en underholdene affære. Den tidligere AGF-angriber, Kasper Junker, har tager skiftet til Horsens og skal nu møde sin tidligere klub.
Afspil video
Bo Henriksen inden Horsens - AGF: Kasper Junker ser fremragende ud
Vi snakkede med Bo Henriksen inden opgøret mod AGF. Bo Henriksen gav en status på hvor god form deres nye angriber er i.
Afspil video
Highlights: AGF måtte dele da de tog imod Vendsyssel i en chancerig kamp
Det blev en uafgjort, da AGF tog imod Vandsyssel, i Århus. Det blev et intenst opgør, som begge mandskaber kunne have vundet.
Afspil video
Highlights: Ubesejrede AGF hentede tre point i Hobro
Kampen endte 0-2 til gæsterne, hvor Mustafa Amini og Jens Stage blev aftenens målscorere.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Troels Bech om hans Brøndby-stop: Brøndby står nu et stabilt og sundt sted
Troels Bech stopper i Brøndby og han fortæller her i indslaget, hvorfor han har taget beslutningen.
Afspil video
Highlights: AaB og Vejle gik til stålet i intenst remis
Der var krig på kniven mellem AaB og Vejle i en kamp, der var præget af hårde dueller og to hold, der begge kom tæt på at stjæle sejren i slutminutterne.
Afspil video
Flemming Povlsen om Uffe Bech: Jeg kan ikke se, hvor der skulle være plads til ham
Uffe Bech vil gerne fortsætte længere tid i Brøndby end blot til vinter, men er det en realistisk mulighed? Flemming Povlsen og Lars Jacobsen giver deres vurdering.
Afspil video
Aftale stopper til vinter: Uffe Bech håber på at kunne blive endnu længere tid i Brøndby
Brøndby har indgået en lejeaftale med Hannover 96-spilleren, Uffe Bech. Aftalen udløber til vinter, men Bech håber på, at alle parter kan blive enige, så han kan blive endnu længere tid i Brøndby.
Afspil video
Rundens mål: Alle målene fra niende runde af Superligaen
Det blev til nederlag til både FCK og Brøndby i den niende runde af Superligaen, vi blev dog forkælet med en masse mål. Vi har samlet dem alle i en lækker lille målpakke.