VM-klumme: Transferballonen er klar til at springe

Kasper Kudsk, sportsjournalist

VM-klumme: Transferballonen er klar til at springe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De fleste spillere under VM, når knap nok at stemple ud af turneringen, før der er brug for deres evner på grønsværen igen. De mandskaber, der var tidligt ude af mesterskabet i Rusland har haft mulighed for at hvile de dyre fodboldben inden forberedelserne til en ny sæson i verdens fodboldligaer kalder. Således har man kunne se både tyske og spanske spillere tage tidligere på ferie end de største profiler havde forventet, mens de nationer der stadig er en del af kampen om det eftertragtede trofæ, får en ualmindelig kort ferie fra deres erhverv.

Samtidig er der den faste virak omkring klubskifter, der kører for fulde gardiner i denne periode. Det europæiske transfervindue åbnede op, da juni blev til juli og løber frem til 1. september for de fleste ligaers vedkommende. Bare ikke i England, hvor det engelske fodboldforbund har besluttet, at muligheden for at købe spillere til sit hold skal stoppe inden den engelske turnering bliver sparket i gang.

Det betyder, at Premier League, der uden sammenligning bruger fleste penge på spillere, skal være færdig med at rekruttere spillere tre en halv uge efter VM-finalen i Moskva er spillet. Helt præcist 9. august klokken 17 engelsk tid. Et faktum, der har sat flere af klubberne under pres, da flere af de mest interessante spillere har været i aktion for deres landshold og efterfølgende er strøget på ferie.

Ferie, hvor det ikke lige er agentens telefon, de gider at høre på gennem døgnets 24 timer.

Derfor har rygtemaskinen også kørt på sit allerhøjeste i den engelske medieverden under hele VM-turneringen. Hvem ville hente hvem? Hvornår skal det ske og er de helt store stjerner i det hele taget interesseret i at tage springet fra den ene liga til den anden? SkySports transfer liveblog har kun været lukket i timerne fra midnat til klokken otte hver morgen.

En af de helt store historier har været Cristiano Ronaldos mulige skifte væk fra Real Madrid, hvor han har spillet siden sommeren 2009. I en lang periode har den 33årige verdensstjerne været kædet sammen med et skifte til den italienske storklub Juventus, der står klar med 88 millioner euro for at få den karismatiske spiller ind i folden. Alligevel er det som om, at historien om et muligt skifte tilbage til Manchester United. Klubben, hvor Ronaldo for alvor glimtede, ikke vil dø. Manchester klubben med de enorme økonomiske muskler bliver dagligt kædet sammen med den ene stjerne efter den anden i mediernes forsøg på at finde den helt rigtige sammensætning for cheftræner Jose Mourinho, så de røde djævle igen kan komme på vinderkurs i verdens stærkeste fodboldliga. Og sådan ruller spekulationerne også videre for flere af de andre topklubber Chelsea, Liverpool, Arsenal, mesterklubben Manchester City og ikke mindst Tottenham Hotspur som overtegnede har en vis sympati for.

Rygterne har fløjet på kryds og tværs gennem den seneste tid, men det er ikke blevet til mange af de helt store handler endnu. Kun Liverpool og Arsenal har fået et par handler gennemført, mens har det har været umanérligt stille hos nogle af de andre.

Det ligner en ballon af potentielle handler, der er blevet så stor, at den vil springe med et brag i tiden efter VM og skabe endnu flere overskrifter i de engelske medier end landsholdets succes skaber lige nu. Og det siger altså ikke så lidt.

Succes til VM vil uden tvivl skabe interesse for de allerstørste stjerner og størstedelen af de spillere, der stadig er i aktion for Kroatien, Frankrig, England og Belgien har hjemme i den engelske liga eller er potentielle emner til den engelske liga. Så når det sidste fløjt lyder i Moskva og verdensmesteren er fundet, så bliver en ny begivenhed fløjtet i gang.

Jagten på de store stjerner, der kan skaffe guld til de store klubber.

Fakta
På skift byder en række af avisens journalister ind med et personligt syn på VM - det igangværende og alle de tidligere, der lever videre oppe i vores hoveder. I dag er det sportsredaktionens Kasper Kudsk. Han vil løbende se nærmere på turneringens mange profiler og ikke mindst de tusindvis af transferrygter og små klubhistorier, der dukker op i løbet af et verdensmesterskab. Klummen kan bære præg af en forkærlighed for fodboldklubben Tottenham Hotspur.
I Torino har gadehandlerne allerede gjort Ronaldos Juventus-trøje med nummer syv på ryggen klar til salg. Foto: REUTERS/Massimo Pinca
I Torino har gadehandlerne allerede gjort Ronaldos Juventus-trøje med nummer syv på ryggen klar til salg. Foto: REUTERS/Massimo Pinca

VM-klumme: Transferballonen er klar til at springe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Mirakuløst Mortensen-mål ødelagde Riddersholms hjemmedebut
Sønderjyske havde flere store chancer til at udligne Jens Stages tidlige føringsmål, men AGFs nye angriber skulle lukke affæren med et drømmemål.
Afspil video
Highlights: Kæmpe koks af Højbjerg grundlagde sejren for AGF i forårspremieren mod Esbjerg
AGF vandt fredag aften forårspremieren i Superligaen, da de på hjemmebane slog Esbjerg med 2-0. Tobias Sana stod for begge AGF?s scoringer, hvor den første kom efter en kæmpe foræring fra Esbjergs målmand Jeppe Højbjerg.
Afspil video
Highlights: AGF sejrede dybt inde i overtiden mod Hobro
AGF vandt årets sidste Superliga-kamp dybt inde i overtiden, da Pierre Kanstrup omsatte en dødbold til et målt.
Afspil video
Lars Jacobsen om David Nielsen: Han var én, jeg aldrig troede ville blive Superliga-træner
Der var fest og farver over David Nielsen som spiller. Hør hvad Lars Jacobsen har at sige om David Nielsens transformation fra spiller til træner.
Afspil video
Highlights: FC Nordsjælland sejrede efter sent AGF-selvmål
FC Nordsjælland vandt mandag aften 1-0 hjemme mod AGF på et sent selvmål.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Mukhtar ser fremad efter Zorniger-fyring: Vi skal spille vores spil og nyde fodbolden igen
Hany Mukhtar prøver at forholde sig positivt til hele Alexander Zorniger-episoden og fokusere på den kommende Randers-kamp.
Afspil video
Direkte rødt til Randers-spiller efter voldsom forseelse: Gense episode med Vavro her
Denis Vavro modtog en hård tackling i søndags, da FC København og Randers tørnede sammen. Tacklingen endte med et direkte rødt kort til Emil Riis.
Afspil video
Retov om første træningsdag som cheftræner: ?Vi skulle have humør på efter et par hårde dage?
I dag var Martin Retovs første som midlertidig cheftræner i Brøndby, og hans primære fokus var, at få humøret op i truppen.
Afspil video
Anfører Röcker: Vi har manglet vores Brøndby-stil
Benedikt Röcker var både chokeret og rystet, da Alexander Zorniger blev fyret i mandags. Han mener, at Brøndby har manglet sin aggressive spillestil i foråret.
Afspil video
Lars Jacobsen til Robert Skov om mulig landsholdsdebut: Sig nu ja!
Åge Hariede, Lars Jacobsen, Ståle Solbakken og Robert Skov selv forholder sig til spørgsmålet om, hvorvidt Robert Skov skal være en del af det danske landshold.