VM-klumme: Transferballonen er klar til at springe

Kasper Kudsk, sportsjournalist

VM-klumme: Transferballonen er klar til at springe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De fleste spillere under VM, når knap nok at stemple ud af turneringen, før der er brug for deres evner på grønsværen igen. De mandskaber, der var tidligt ude af mesterskabet i Rusland har haft mulighed for at hvile de dyre fodboldben inden forberedelserne til en ny sæson i verdens fodboldligaer kalder. Således har man kunne se både tyske og spanske spillere tage tidligere på ferie end de største profiler havde forventet, mens de nationer der stadig er en del af kampen om det eftertragtede trofæ, får en ualmindelig kort ferie fra deres erhverv.

Samtidig er der den faste virak omkring klubskifter, der kører for fulde gardiner i denne periode. Det europæiske transfervindue åbnede op, da juni blev til juli og løber frem til 1. september for de fleste ligaers vedkommende. Bare ikke i England, hvor det engelske fodboldforbund har besluttet, at muligheden for at købe spillere til sit hold skal stoppe inden den engelske turnering bliver sparket i gang.

Det betyder, at Premier League, der uden sammenligning bruger fleste penge på spillere, skal være færdig med at rekruttere spillere tre en halv uge efter VM-finalen i Moskva er spillet. Helt præcist 9. august klokken 17 engelsk tid. Et faktum, der har sat flere af klubberne under pres, da flere af de mest interessante spillere har været i aktion for deres landshold og efterfølgende er strøget på ferie.

Ferie, hvor det ikke lige er agentens telefon, de gider at høre på gennem døgnets 24 timer.

Derfor har rygtemaskinen også kørt på sit allerhøjeste i den engelske medieverden under hele VM-turneringen. Hvem ville hente hvem? Hvornår skal det ske og er de helt store stjerner i det hele taget interesseret i at tage springet fra den ene liga til den anden? SkySports transfer liveblog har kun været lukket i timerne fra midnat til klokken otte hver morgen.

En af de helt store historier har været Cristiano Ronaldos mulige skifte væk fra Real Madrid, hvor han har spillet siden sommeren 2009. I en lang periode har den 33årige verdensstjerne været kædet sammen med et skifte til den italienske storklub Juventus, der står klar med 88 millioner euro for at få den karismatiske spiller ind i folden. Alligevel er det som om, at historien om et muligt skifte tilbage til Manchester United. Klubben, hvor Ronaldo for alvor glimtede, ikke vil dø. Manchester klubben med de enorme økonomiske muskler bliver dagligt kædet sammen med den ene stjerne efter den anden i mediernes forsøg på at finde den helt rigtige sammensætning for cheftræner Jose Mourinho, så de røde djævle igen kan komme på vinderkurs i verdens stærkeste fodboldliga. Og sådan ruller spekulationerne også videre for flere af de andre topklubber Chelsea, Liverpool, Arsenal, mesterklubben Manchester City og ikke mindst Tottenham Hotspur som overtegnede har en vis sympati for.

Rygterne har fløjet på kryds og tværs gennem den seneste tid, men det er ikke blevet til mange af de helt store handler endnu. Kun Liverpool og Arsenal har fået et par handler gennemført, mens har det har været umanérligt stille hos nogle af de andre.

Det ligner en ballon af potentielle handler, der er blevet så stor, at den vil springe med et brag i tiden efter VM og skabe endnu flere overskrifter i de engelske medier end landsholdets succes skaber lige nu. Og det siger altså ikke så lidt.

Succes til VM vil uden tvivl skabe interesse for de allerstørste stjerner og størstedelen af de spillere, der stadig er i aktion for Kroatien, Frankrig, England og Belgien har hjemme i den engelske liga eller er potentielle emner til den engelske liga. Så når det sidste fløjt lyder i Moskva og verdensmesteren er fundet, så bliver en ny begivenhed fløjtet i gang.

Jagten på de store stjerner, der kan skaffe guld til de store klubber.

Fakta
På skift byder en række af avisens journalister ind med et personligt syn på VM - det igangværende og alle de tidligere, der lever videre oppe i vores hoveder. I dag er det sportsredaktionens Kasper Kudsk. Han vil løbende se nærmere på turneringens mange profiler og ikke mindst de tusindvis af transferrygter og små klubhistorier, der dukker op i løbet af et verdensmesterskab. Klummen kan bære præg af en forkærlighed for fodboldklubben Tottenham Hotspur.

VM-klumme: Transferballonen er klar til at springe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Poulsens første brændte straffespark i Superligaen sikrede AGF point!
Jakob Poulsen havde før dagens opgør scoret på samtlige 16 straffesparks forsøg, som han har haft i Superligaen. I premiere-kampen mod AGF, fik kaptajnen dog gummiben og blevet reddet af Jovanovic.
Afspil video
Highlights: FCK spillede sig til europæisk fodbold efter sejr over AGF
FC København vandt hjemme 4-1 over AGF fredag aften og sikrede sig dermed en plads i Europa League-kvalifikationen.
Afspil video
Highlights: Backman og Pusic nedlagde Sønderjyske
AGF er klar til Europa League-playoffsfinalen mod FCK på fredag efter en samlet sejr på 4-2 mod Sønderjyske.
Afspil video
Highlights: AGF smed 2-0 føring over styr på hjemmebanen
Martin Pusic var brandvarm med to mål, men det skulle vise sig, at det ikke var nok for AGF, der gik helt ned med flaget det sidste kvarter mod Sønderjyske.
Afspil video
Steffen Rasmussen siger farvel: Vi var med, da klublegenden blev hyldet
Steffen Rasmussen spiller sin sidste sæson i AGF. I den forbindelse blev han hyldet af klubbens fans.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Superligaen ruller afsted - og vi har samlet alle målene lige her!
Runde 1 af Superligaen er færdig og vi er blevet forkælet fra start af! Vi har samlet alle målene fra den netop overstået runde.
Afspil video
Highlights: Erceg og Wilczek førte Brøndby til sejr i Randers!
Sidste kamp i Superligaens første runde blev afviklet i det kronjyske, hvor Randers tog imod Brøndby. Kampen endte 0-2 til gæsterne med målscorerne Ante Erceg og Kamil Wilczek.
Afspil video
Highlights: Fischer brænder straffe i overtiden og sikrer Horsens-sejr!
Det blev en yderst dramatisk debut-kamp i Parken, da FC København og AC Horsens tørnede sammen. I anden halvleg kom gæster på både 0-1 og 0-2. Det lykkedes dem også at tage alle tre point med hjem efter at være hårdt presset i de døende minutter.
Afspil video
Highlights: Vendsyssel slog OB i hæsblæsende Superliga-debut
Vendsyssel FF fik en drømmestart på Superligaen med en 3-2-sejr over OB i en hæsblæsende kamp, der også bød på et rødt kort.
Afspil video
Drømmestart i Superligaen: Vendsyssel bringer sig foran mod OB
Vendsyssel har fået en drømmestart på Superligaen med et føringsmål mod OB i åbningskampen.