Attraktiv maltfabrik: Overvældende interesse for kunstnerophold

Bygningerne, der skal huse kunstnerboliger, atelierpladser og værksteder som en del af residency-programmet Malt Air, skyder op ved siden af den gamle maltfabrik. Bygningerne er ved at blive pakket ind i et telt, så håndværkerne kan arbejde på dem i al slags vejr, for de skal stå klar til 1. august, hvor de første to internationale billedkunstnere rykker ind. Interessen for at være en del af Malt Air har været stor. 500 har ansøgt i første runde. Foto: Flemming Krogh

Attraktiv maltfabrik: Overvældende interesse for kunstnerophold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tæt på 500 kunstnere fra hele verden har ansøgt om at være de første, der rykker ind i de kunstnerboliger, som Maltfabrikken er i gang med at opføre. Malt Air skal stå klar til august.

EBELTOFT: Rygtet om, at internationale kunstnere kan søge om ophold i Ebeltoft og være en del af Maltfabrikkens nye residency-program, Malt Air, har spredt sig som en steppebrand i kunstverdenen.

Lysten til at være en del af Malt Air har været stor, og da fristen for første ansøgningsrunde udløb, havde projektleder Vibeke Wang modtaget næsten 500 ansøgninger fra internationale billedkunstnere.

- Der har været en dramatisk interesse for det opslag, vi lagde ud på to store internationale kunstportaler. På bare ét døgn var der 30.000, som så det, oplyser projektleder Vibeke Wang.

Hun fortæller, at omkring halvdelen af ansøgerne er europæere, mens resten kommer fra lande som Indien, Argentina, Mexico, Kina, Guatemala, Sydkorea, Iran, Zimbabwe, Nigeria med flere.

Sammen med Kunsthal Aarhus og Statens Værksteder for Kunst har Maltfabrikken, med støtte fra Statens Kunstfond, etableret det nye residency-program for internationale billedkunstnere.

To kunstnere ad gangen

Malt Air får hjemme i Ebeltoft, hvor bygninger med nye kunstnerboliger, atelierpladser og værksteder i øjeblikket skyder op som nabo til den gamle fabrik på en grund, hvor der tidligere lå en forfalden villa. Byggeriet forventes færdigt til sommer, og de første internationale billedkunstnere kan flytte ind i august.

- Det er kunstnere med et højt niveau. For at komme i betragtning skal de have haft en soloudstilling eller have deltaget i en biennale, fortæller Vibeke Wang.

Malt Air har plads til to kunstnere ad gangen i en periode på fire måneder. I første ansøgningsrunde udvælges de første seks kunstnere.

De vil blive introduceret til lokalsamfundet gennem Maltfabrikken, som bliver kunstnernes primære arbejdsplads, men i løbet af opholdet vil de også få mulighed for blive introduceret til hovedstadens kunstscene med hjælp fra Statens Værksteder for Kunst. Desuden vil Kunsthal Aarhus bidrage med kunstfaglig sparring.

- Det handler også om hardcore netværk. 10 kunstfaglige folk fra Danmark har sagt ja til at være peers. De bliver matchet med den kunstner, de passer bedst med, så hver kunstner får et skræddersyet ophold. Tanken er også, at de kommer til at give noget tilbage på den danske kunstscene, siger Vibeke Wang, der sammen med en jury nu har et stort arbejde foran sig med at få læst de næsten 500 ansøgninger.

Attraktiv maltfabrik: Overvældende interesse for kunstnerophold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce