Borgmester Wistoft drømmer om flere borgere

Venstres Claus Wistoft håber på flere borgere i Syddjurs efter næste valg. Arkivfoto

Borgmester Wistoft drømmer om flere borgere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En helt central opgave for politikerne de kommende år er at skabe gode betingelser for en positiv bosætning i Syddjurs, mener Venstres Claus Wistoft.

SYDDJURS: Borgmester Claus Wistoft (V) betragter det som et skulderklap, når konkurrenterne til borgmesterposten betegner ham som én, der driver Syddjurs som en koncern.

- Syddjurs er en kæmpestor servicevirksomhed med 3000 dygtige medarbejdere. Jeg betragter det som ros og en betryggende konstatering, når jeg får at vide, at jeg driver kommunen som en virksomhed, fordi det bestræber jeg mig også på, siger Claus Wistoft, der har været borgmester de seneste knap fire år.

Når Kirstine Bille (SF) og Ole Bollesen (S) giver udtryk for, at Claus Wistoft går meget op i den økonomiske bundlinje, ser han det som mangel på andet at kritisere.

- Faktum er jo, at det går fantastisk godt i Syddjurs. Det nuværende byråd har bevist, hvor langt man kan nå ved at samarbejde, siger den 58-årige spidskandidat for Venstre.

På Claus Wistofts dagsorden står bosætning øverst de kommende år. I sommer rundede Syddjurs 42.000 indbyggere, og tallet er stigende. Det er afgørende, at politikerne skaber de rette betingelser, hvis den positive udvikling skal fortsætte, mener borgmesteren.

- Vi skal holde fast i den gode bosætning, og det gør vi blandt andet ved at sikre en god service og en god infrastruktur - både fysisk og digitalt. Vi skal arbejde stenhårdt på at gøre det bedre end i dag, siger Claus Wistoft.

Det er vigtigt, at indbyggertallet vokser, så der bliver flere til at betale 'gildet'.

- Hvis man har en passende vækst i indbyggertallet, så betyder det, at der er flere til at lægge penge i kassen, siger Claus Wistoft. Han giver udtryk for, at der allerede findes en række faciliteter i Syddjurs, hvor der er plads, så man skal ikke ud og investere i en masse mursten, når der kommer nye borgere til kommunen.

Syddjurs har opbygget en robust økonomi efter nogle trange år, hvor bundlinjen var rød. På den baggrund bør det være muligt at sænke skatten i løbet af næste valgperiode, mener borgmesteren.

- Jeg håber sandelig, at det kan lade sig gøre, fordi kommunen skal ikke puge penge, siger han.

Da byrådet tilbage i oktober stemte ja til næste års budget, gav flere udtryk for, at de gerne havde set skatten sænket. Det Konservative Folkeparti valgte helt at stå uden for budgettet, fordi partiet ønskede en skattelettelse næste år.

Det havde Claus Wistoft også gerne set, men et flertal sagde nej.

- Vi kunne godt med ro i maven have sænket skatten i 2018.

De stiller op
Claus Wistoft

Else Marie Høgh

Jørgen Ivar Brus Mikkelsen

Gunnar Sørensen

Christoffer Pedersen

Riber Hog Anthonsen

Bertil Christensen

Nicklas Sixhøj

Marianne Kirkegaard

Torben Therkelsen

Birthe Moe Laursen

Ole Bjerregaard

Karen Østergaard

Annita Ibsen

Anpumyl Thangavadivelu

Kiki Ravnsbo Skaastrup

Valgets spidser
Frem til byrådsvalget tager vi en snak med spidskandidaterne i Syddjurs - i dag Venstres Claus Wistoft. Det har ikke været muligt at interviewe Nye Borgerliges spidskandidat, da hverken han eller partiet har reageret på avisens henvendelser.

Blå bog
Claus Wistoft, spidskandidat for Venstre, 58 år, bor i KolindUddannet landmand, borgmester siden 1. januar 2014. Formand for Business Region Aarhus

Gift med Karin, sammen har de fire børn i alderen 21-25 år.

Tre skarpe
Hvilken sag bliver den vigtigste i næste valgperiode?- Bosætning. Vi skal holde fast i den positive udvikling inden for bosætning. 

Hvem peger du på som borgmester i næste valgperiode?

- Jeg peger på mig selv.

Hvem vil du stemme på, hvis du ikke kan stemme på en fra dit eget parti?

- En borgerlig kandidat.

Borgmester Wistoft drømmer om flere borgere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce