Brandfolk står til at afløse udrykningslæge på Mols

Ved nytårsskiftet forsvandt ordningen med en udrykningslæge på Mols. Nu kan lokale brandfolk overtage tjansen. Arkivfoto

Brandfolk står til at afløse udrykningslæge på Mols

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Region Midtjylland og Beredskab & Sikkerhed er godt i gang med at skrue en ny model sammen for hurtig hjælp ved ulykker og pludselig sygdom på Mols.

Mols: Brandmænd fra brandstationen i Knebel er på vej til at blive et nyt 112-førstehjælperkorps på Mols.

Modellen sættes i spil i forbindelse med Region Midtjyllands verserende arbejde for at sikre hurtig hjælp ved pludselig sygdom og ulykker på det sydligste Djursland.

Indsatsen er sat i gang efter, at den mangeårige ordning med en lokal udrykningslæge blev afskaffet ved nytårsskiftet. I den forbindelse er Region Midtjyllands administrationen blevet kontaktet af direktør Kasper Sønderdahl fra Beredskab & Sikkerhed, og politikerne i regionens hospitalsudvalg er lune på idéen.

De har netop sagt ja til at indlede en drøftelse af muligheden for, at lokale brandfolk i Mols-området kan indgå ved akutberedskabet med blandt andet køretøj og en hjertestarter ved hjertestop.

Sagen er nu sendt videre til godkendelse i regionens forretningsudvalg på et møde tirsdag 21. marts.

Hjertestarter i bilen

Den politiske beslutning kan føre til en aftale, der er sidestiller et hold brandfolk fra brandstationen i Knebel med de traditionelle og allerede eksisterende 112-korps under regionen.

Men brandfolkene vil have hjertestarteren i bilen. Derfor kan de respondere hurtigere og/eller med en større radius, hvor de traditionelle 112-førstehjælperkorps først skal afhente hjertestarteren ved en fast placering.

Politikerne i Region Midtjylland forventer, at der vil være udgifter til uddannelse af brandmænd, til administration og til udrykningshonorarer. Dette skønnes umiddelbart at koste ca. 80.000 kr. for opstart og drift det første år.

Herefter forventes udgifterne at lande på ca. 70.000 kr. årligt.

Forslag er afvist

Borgerforeningen Mols har tidligere sat en anden løsning i spil omkring ordningen med en udrykningslæge på Mols.

Det skete i januar, da foreningen bad januar Region Midtjylland vurdere muligheden for at skabe en ny udrykningslæge-ordning ved hjælp af en anæstesilæge bosat i området.

Repræsentanter for regionen har afholdt møde med lægen.

På den baggrund er det både embedsfolkenes og den pågældende læges vurdering, at udrykningslægefunktionen ikke pt. kan administreres hverken helt eller delvist på den facon.

Brandfolk står til at afløse udrykningslæge på Mols

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce