Bundplacering til Syddjurs overrasker

Formand Bjarne Nielsen fra Business Djursland kan godt se udfordringer for erhvervslivet på Djursland. Men han genkender ikke det dystre billede, som giver Syddjurs Kommune en plads som nummer 88 på en ny rangliste over erhvervsvenligheden i danske kommuner. Arkivfoto

Bundplacering til Syddjurs overrasker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Syddjurs Kommune lander hårdt som nummer 88 på Dansk Industris rangliste over danske kommunes erhvervsklima. Borgmesteren og lokale erhvervsfolk kan dog ikke helt genkende det dystre billede.

Syddjurs: Dansk Industri giver dumpekarakter til Syddjurs Kommunes erhvervsklima.

Kommunen på Djursland havner som nummer 88 på en ny DI-liste, men både Syddjurs-borgmester Claus Wistoft (V) og erhvervsorganisationen Business Djursland kan ikke få den tunge placering til at passe med oplevelser fra hverdagen.

-  Til hverdag oplever vi to Djursland-kommuner, der godt nok er udfordret i forhold til at tiltrække og fastholde erhverv. Men det er samtidig kommuner, som arbejder hårdt og bevidst for at skabe bedre vilkår for erhvervslivet. Derfor overrasker bundplaceringen mig. Den kan skyldes, at Djursland har udfordringer omkring vejnettet og infrastrukturen, og de er umulige for kommunerne at løse fra den ene dag til den anden. Men de vægter ikke desto mindre negativt i Dansk Industris vurdering, siger formand Bjarne Nielsen fra Business Djursland.

Et paradoks

Borgmester Claus Wistoft vil gerne have Syddjurs Kommune placeret meget højere på Dansk Industris rangliste.

- Men desværre kommer vi nok aldrig i top 10. Vores erhvervsdemografi omkring eksempelvis infrastruktur passer simpelthen ikke til de kriterier, som Dansk Industri arbejder med, vurderer borgmesteren.

Men han peger på, at kommunen ikke har indflydelse på eksempelvis tilstanden af de statsejede veje på Syddjursland.

- Ranglisten afdækker et paradoks. På den ene side har vi en rigtig kedelig placering på DI's liste. Omvendt møder jeg til hverdag mange tilfredse erhvervsfolk, og jeg bliver ikke konfronteret med masser af kritik. Desuden er Syddjurs Kommunes sagsbehandlingstider på området blandt de hurtigste i landet. Men jeg er selvfølgelig klar over, at DI-tallene bygger på indberetninger fra lokale erhvervsfolk. Det tager jeg alvorligt, understreger Claus Wistoft.

Bundplacering til Syddjurs overrasker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce