Bytorv skal afslutte fejlslagen projekt


Bytorv skal afslutte fejlslagen projekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Punktum. Kampen for et sundhedshus i Knebel kiksede. Borgerforening håber, at bytorv kan være med til at give udvikling.

Der var drømt stort i Knebel, da man i 2009 fik tildelt 1,8 millioner kroner i støttekroner til etableringen af blandt andet et sundhedshus midt i Knebel by.

Nu er drømmene noget mindre, men den tomme plads i byen, hvor Burgeren tidligere lå, skal ikke længere være fyldt med højt græs. Udvalget for plan, udvikling og kultur har nemlig godkendt etableringen af et torv - og restfinansieringen på 130.000 kroner - til stor glæde for Jørgen Ørgård, der er formand for Borgerforeningen Mols og tovholder på det oprindelige projekt.

»Vi havde hellere set, at der havde været et sundhedshus bagved, hvor man havde direkte adgang til fra torvet. Det havde været optimalt, men sket er sket, og det kan vi ikke lave om på. Det nye torv forskønner byen, og det bliver måske også mere attraktivt at se på de grunde, som ligger omme bagved. Lige nu er der jo ikke nogen, der tror, at der ligger nogle grunde omme bagved det roderi. Når torvet kommer, så kan det jo være, at der er nogen, der tænker, at det var en god ide at bygge bagved torvet,« siger Jørgen Ørgård

Formanden lægger ikke skjul på, at det personligt er en skuffelse.

»Det er skuffende for mig, at vi skal nøjes med et torv. Vi lagde rigtig mange kræfter i at få lavet et sundhedshus, og vi havde stor opbakning under hele processen. Det er lidt bittert, og det havde været en god ting, hvis vi havde haft både sundhedshuset, bytorvet og den plan, som oprindeligt blev lavet i 2008.«

I løbet af kort tid kan Knebel Bygade nummer 30 blive forvandlet til en arbejdsplads i forsøget på at skabe en grøn oase midt i Knebel by.

»Vi regner med at vi kan komme i gang, så det kan laves til sommer. Vi har en tilkendegivelse fra nogle entreprenører om, at vi kan komme i gang inden sommerferien,« forklarer Jørgen Ørgård.

Borgerforeningen Mols spytter selv omkring 70.000 kroner i torvet, der skal være den endelige afslutning på drømmen.

Bytorv skal afslutte fejlslagen projekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce