Danmarks første bæredygtige hus klar på Djursland

I Rodskov på Djursland, cirka 25 minutter fra Aarhus, er det bæredygtige hus det første af sin art. Pressebillede


Danmarks første bæredygtige hus klar på Djursland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Husbyggefirmaet Jakobsen Huse fra Galten har netop lagt sidste hånd på Danmarks første bæredygtige hus. Et unikt typehus med fokus på miljøhensyn, usædvanlige energiløsninger, indeklima og et grundig valg af miljørigtige materialer.

»Hvis vi ønsker at tage hensyn til miljøet og vores egen sundhed, er der plads til klare forbedringer i måden huse bygges på,« lyder det fra Jakobsen Huse.

I Rodskov cirka 25 minutter fra Aarhus, er det bæredygtige hus det første af sin art. Med sit nordiske design ligner det ikke sine naboer, men ellers kan det være svært at se, hvad der gør huset så specielt. Undersøger man det nærmere, er det tydeligt, at meget lidt er som det plejer, og at der er taget højde for bæredygtighed i alle husets dele. Regnvand bliver udnyttet til toiletskyl, vaskemaskine og udendørs brug og spildet af vandressourcer undgås. Varmepumper benytter fugtigheden i husets luft til opvarmning af vand og omsætter energien i udeluften til varme i huset.

Ud over flere nytænkte energibesparende løsninger er det også sammensætningen af dem, der er med til at gøre huset banebrydende. Det er ikke før lykkedes at opnå så store energibesparelser uden at gå på kompromis med både beboernes levevilkår og miljøet.

»Branchen har i mange år fokuseret på at bygge huse, der kan spare på varme og el, men ofte er det opnået på bekostning af mange andre ting som miljøet og beboerne«, siger medejer og tømrermester Rune Jakobsen.

I modsætning til traditionelle huse, består huset af materialer, der på alle tidspunkter i husets livscyklus har påvirket miljøet minimalt. Heriblandt en langtidsholdbar facade af skifer, som ikke skader naturen hverken i produktionen af materiale eller når huset om mange generationer har udtjent sin levetid.

Hertil mener Jakobsen huse at en vigtig del af bæredygtighed indbefatter, at huset er sundt for beboerne og er økonomisk forsvarligt.

Jakobsen huse viser i disse dage huset frem for købere og andre interesserede. De regner med, at denne nye type af hus i en nær fremtid bliver efterspurgt blandt huskøbere, da danskere generelt går op i deres familiers sundhed og er meget miljøbevidste. fbp

Danmarks første bæredygtige hus klar på Djursland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce