Danmarks største fibernetprojekt søsættes i Syddjurs

Landets største fibernetprojekt bliver til virkelighed på den sydligste del af Syddjursland. Arkvifoto

Danmarks største fibernetprojekt søsættes i Syddjurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

2.600 virksomheder og husstande får fibernet. Projektet hviler på et samarbejde mellem Syddjurs Kommune og Fibia, og borgmesteren kalder det et afgørende fremskridt.

Syddjurs: Danmarks største fibernetprojekt bliver til virkelighed på Syddjursland.

2.600 husstande og virksomheder kan glæde sig over, at fibernetselskabet Fibia nu har besluttet at etablere fibernet i hele den sydlige del af Syddjurs Kommune. Det gælder blandt andet Mols og Helgenæs.

Projektet hviler på et tæt samarbejde mellem Fibia og Syddjurs Kommune.

- Vi er utroligt stolte over at få mulighed for at levere fibernet til et så stort sammenhængende område. Fibia er ejet af to andelsselskaber, og derfor ligger det i vores DNA at være med til at støtte yderområder. I dette tilfælde har det kun kunnet lade sig gøre, fordi vi har haft en fantastisk medspiller i Syddjurs Kommune, siger administrerende direktør i Fibia, Casper Holst-Christensen.

I det ny fiberprojekt får 29 mindre områder etableret fibernet i et stort, samlet projekt, som går under navnet Syd-Syddjurs.

At projektet nu bliver en realitet, har afgørende betydning for vores kommune. Jeg har for nylig kaldt det en borgerpligt at tilmelde sig, når et tilbud som dette dukker op.
Claus Wistoft (V), borgmester

Afgørende projekt

Både Fibia og Syddjurs Kommune understreger, at succesen er kommet i hus på grund af to helt afgørende faktorer:

Der har været et korps af engagerede lokale fiberambassadører, og samspillet mellem det private fibernetselskab og kommunen har fungeret optimalt.

- At projektet nu bliver en realitet, har afgørende betydning for vores kommune. Jeg har for nylig kaldt det en borgerpligt at tilmelde sig, når et tilbud som dette dukker op. Og jeg tror på, at fibernettet kan blive en motor for udviklingen i hele kommunen - både for borgere, erhvervsliv og turister - selv om det i første omgang kun dækker den sydlige del, siger borgmester Claus Wistoft (V), der selv kan se frem til at få fibernet i sit sommerhus ved Femmøller Strand.

Initiativet vil give 7.000 ekstra adresser mulighed for tilkobling til fibernet. Dermed er Syddjurs Kommune nu oppe på knap 24.000 adresser med mulighed for at få hurtigt fiberbredbånd. Det svarer til 81 procent af alle helårs- og sommerhuse.

- Jeg tror ikke, man kan overvurdere betydningen af, at vi nu får så stor en del af vores kommune med på den digitale motorvej, siger Claus Wistoft.

Konference venter

Undervejs i processen har Fibia modtaget mange henvendelser fra borgere og virksomheder, som ønsker fibernet, men som ligger uden for det område, der nu bliver etableret.

Fibia vil i den kommende tid kigge på, hvordan man kan hjælpe dem, der ikke i første omgang får glæde af fibernettets mange muligheder.

Andre kommuner og landområder i Danmark har udsigt til at få inspiration af projektet på Syddjursland.

Mandag 15. maj skal Claus Wistoft fortælle om de lokale erfaringer ved en konference på Christiansborg om udvikling i yderområder.

Danmarks største fibernetprojekt søsættes i Syddjurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce