Der bliver ingen fjernvarme i Knebel


Der bliver ingen fjernvarme i Knebel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Siden midt i 1980?erne har fjernvarme været i spil i byen på Mols. Nu er det slut.

Tre årtiers arbejde for at etablere fjernvarme i Knebel er endegyldigt skrinlagt.

Borgerforeningen Mols har sammen med Syddjurs Kommune i flere omgange forsøgt at stable en fjernvarmeforsyning på benene, men nu er projektet i Knebel droppet efter et borgermøde om sagen.

»Det er rent ud sagt en stor lettelse, at det spørgsmål nu har fundet sin afgørelse. Borgerforeningens kræfter kan anvendes bedre andre steder, og nye bygningsreglementerne sætter i højere grad - og nok ikke mindre i fremtiden - fokus på, at nybyggeri skal være energineutral eller opføres som nul-energihuse. Så mon ikke tiden er løbet fra de oprindelige gode tanker om kollektiv varmeforsyning på traditionelle vilkår,« sprøger formand Jørgen Ørgård fra Borgerforeningen Mols og Distriktsrådet for Mols og Helgenæs.

Borgerforeningens indsats for fjernvarme i Knebel begyndte midt i 1980'erne. I forløbet har foreningen fået støtte fra først den forhenværende Ebeltoft Kommune og nu Syddjurs Kommune.

Kommunens gældende varmeplan anbefaler fjernvarme i Knebel, og kommunens varmebehov til institutioner udgør omkring 40 procent af det samlede varmebehov i byen. Dertil kommer, at kommunen har behov for at renovere varmesystemerne på de tre institutioner i Knebel.

»Så der har været kommunal opbakning til samtlige forsøg på fælles varmeforsyning, mens det har knebet med de private tilmeldinger,« understreger Jørgen Ørgård.

Den kommunale varmeplanen har i gennem årene inspireret flere ingeniørfirmaer til at henvende sig til Borgerforeningen med forskellige projekter.

Men de seneste år har bestyrelsens begejstring ikke været overvældende. Det skyldes, at flere og flere husstande satser på individuelle løsninger som jordvarme, solvarme, varmepumper, pillefyr og andet.

»Der er udsigt til, at el kommer til at fylde meget i forsyningssystemet, og mange forbrugere tøver med at vælge nye varmeløsninger,« vurderer Jørgen Ørgård.

For at tage temperaturen på interessen for fjernvarme har Syddjurs Kommune og Borgerforeningen Mols holdt et borgermøde.

Ifølge Jørgen Ørgård havde såvel miljøchef i Syddjurs kommune, Morten Hundahl, som en fjernvarmeingeniør fra Verdo - Randers Fjernvarmeværk vanskeligt ved at pege på en attraktiv fjernvarmeløsning i Knebel.

Derfor sluttede mødet med, at Jørgen Ørgård bad deltagere med interesse i at få fjernvarme om at markere. En solid interesse ville får borgerforeningen til at arbejde videre med sagen.

»Men eftersom ikke en eneste fremmødt borger meldte sig som interesseret, så henlægges sagen,« forklarer Jørgen Ørgård.

I Knebel er der 266 bygninger med olie og 163 med elvarme samt 36 bygninger med fastbrændselsfyr eller andet.

Der bliver ingen fjernvarme i Knebel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce