Ebeltoft Daghøjskole må lukke og slukke

Jobcenter Syddjurs i Kolind vil ikke længere sende elever til Ebeltoft Daghøjskole. Ebeltoft Daghøjskole kom til verden i 1992, og den har været oppe på fire gange så mange elever som i år. Arkivfoto


Ebeltoft Daghøjskole må lukke og slukke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jobcenter Syddjurs vil ikke længere levere elever. Politikere i byrådets arbejdsmarkedsudvalg støtter den ny kurs, og det river tæppet væk under skolen.

Ebeltoft Daghøjskole er fortid ved udgangen af 2015.

De fem ansatte i daghøjskolen er sagt op, og dermed mister Syddjursland et kraftcenter for hjælp samt uddannelse til ledige med blandt andet fysisk sygdom og psykiske udfordringer som stress.

Jobcenter Syddjurs under Syddjurs Kommune har traditionelt leveret eleverne til Ebeltoft Daghøjskole. Men fra nytårsskiftet vil jobcenteret vælge en ny kurs med blandt andet øget brug af virksomhedspraktik, og det river tæppet væk under daghøjskolen.

»Vi har før været i kritiske situationer på grund af ændringer i kommunens arbejde med at forberede ledige til arbejdsmarkedet. Men denne gang er situationen værre end nogensinde, og derfor er såvel undervisere som jeg sagt op af bestyrelsen,« siger forstander Hans Jørgen Hvitved fra Ebeltoft Daghøjskole.

Ebeltoft Daghøjskole har adresse i Nørreport 2 i Ebeltoft. Skolens officielle navn er Kompetencecenter Ebeltoft Daghøjskole, og den har en målsætning om at være et lokalt forankret undervisnings- og kulturtilbud af høj kvalitet, til alle voksne i Syddjurs Kommune. Der tilbydes såvel korte som lange forløb.

De seneste 10 år har daghøjskolens aktiviteter udelukkende fokuseret på elever henvist af Syddjurs Kommunes jobcenter. Derfor har daghøjskolen i flere omgange kæmpet for at få langvarige kontrakter med Syddjurs Kommune om tilgang af elever.

Det er dog kun blevet til kortvarige kontrakter. Den aktuelle kontrakt udløber 31. december, og til den tid vil Jobcenter Syddjurs altså satse på andre måder at ruste ledige til arbejdsmarkedet.

Politikerne i Syddjurs Byråds arbejdsmarkedsudvalg har netop nikket ja til jobcenter-ledelsens kursændring. Udvalgsformand Gunnar Sørensen (V) er klar over, at beslutningen rammer hårdt på Ebeltoft Daghøjskole.

»Det er drønærgerligt, at daghøjskolen kun har et ben at stå på i driften. Men i udvalget er vi nødt til at sikre, at de ledige får de bedst tænkelige værktøjer til at komme i arbejde. Der er fuld tillid til, at jobcenterets ledelse vælger rigtigt i det arbejde. Kommunen kan ikke holde daghøjskolen i gang, når der ikke er de rigtige varer på hylderne,« siger Gunnar Sørensen.

I løbet af 2015 har Ebeltoft Daghøjskoles ledelse mærket jobcenterets faldende interesse for at bruge uddannelsesstedets tilbud.

Derfor har bestyrelsen skrevet til Syddjurs Byråd med borgmester Claus Wistoft (V) i spidsen. Med afgørelsen i arbejdsmarkedsudvalget er der dog ikke udsigt til, at sagen skal drøftes af det samlede byråd.

I 2104 havde Ebeltoft Daghøjskole ca. 20 årselever. Det dækker over kortvarige forløb for 220 mennesker.

Ebeltoft Daghøjskole må lukke og slukke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce