En ny udrykningslæge er sat i spil på Mols

Formand Jørgen Ørgård fra Borgerforeningen Mols og distriktsrådet for Mols og Helgenæs har fundet en lokal læge, der kan komme i spil som ny udrykningslæge i området. Arkivfoto

En ny udrykningslæge er sat i spil på Mols

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgerforening har kontakt med en netop tilflyttet og interesseret læge i lokalområdet. Region Midtjylland vil se på mulighederne.

Mols: Borgerforeningen Mols er i gang med at støbe den første del af fundamentet for at genoplive ordningen med en lokalt bosat udrykningslæge.

De seneste måneder har borgerforeningen vendt talrige sten for at komme videre i kølvandet på nedlæggelsen af udrykningslægen ved nytårsskiftet. Det har nu givet resultat, idet en anæstesilæge med adresse på Mols er interesseret i at indgå i et initiativ vedrørende en udrykningslæge.

- En ny anæstesilæge har bosat sig i området, og vedkommende er umiddelbart villig til - og interesseret i - at indgå i ordningen. Så nu vil vi meget gerne have en drøftelse med Region Midtjylland, fortæller formand Jørgen Ørgård fra borgerforeningen, der også er distriktsråd for Mols og Helgenæs.

Region Midtjyllands ordning med en udrykningslæge blev for to årtier siden skabt som del af et kompliceret puslespil, der skal sikre indbyggerne på det sydligste Djursland hjælp ved pludselig sygdom og ulykker.

Men ved nytårsskiftet sagde den mangeårige udrykningslæge, Niels Bie i Thorup, farvel til tjansen. Det skyldes blandt andet ændrede krav fra Region Midtjylland.

Region ser på sagen

Siden har regionen meddelt, at der arbejdes på at puste nyt liv i ordningen omkring en udrykningslæge.

Det sker i forbindelse med en indsats for at finde en ny praktiserende læge til Mols og Helgenæs.

- Den nyligt bosatte anæstesilæge løser jo regionens akutte behov. Når regionen til sin tid finder en praktiserende læge, der vil indgå i ordningen også, kan der blive en fornuftig fordeling mellem de to læger, som kan afløse hinanden, vurderer Jørgen Ørgård.

Formand Anders Kühnau (S) fra Region Midtjyllands rådgivende udvalg på hospitalsområdet er klar til at se på mulighederne for at lade anæstesilægen på Mols indgå i et udrykningsberedskab.

- Jeg har bedt regionens fagfolk på området vurderer mulighederne. De skal blandt andet se på det forhold, at den aktuelle læge er anæstesilæge. Den tidligere udrykningslæge var jo lokal praktiserende læge, forklarer Anders Kühnau.

En ny udrykningslæge er sat i spil på Mols

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce