Erhvervsmand klar til konservativt comeback

Tommy Bøgehøj mener, at erhvervspolitikken skal fylde langt mere i Syddjurs. Pressefoto

Erhvervsmand klar til konservativt comeback

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tommy Bøgehøj brød med Det konservative Folkeparti i sidste valgperiode og forlod byrådspolitik. Nu er han tilbage i spidsen for sit gamle parti og håber på et comeback.

SYDDJURS: Erhvervspolitikken skal fylde langt mere i Syddjurs fremover.

Det mener erhvervsmanden Tommy Bøgehøj, der er spidskandidat for Det Konservative Folkeparti i Syddjurs. Han minder om, at Dansk Industri har placeret kommunen helt nede som nummer 88 på årets liste over kommunernes erhvervsklima.

- Erhvervspolitikken har været fuldstændig glemt i Syddjurs de seneste otte år. Vi skal tænke erhvervspolitik ind i alle de beslutninger, der bliver truffet, siger Tommy Bøgehøj.

Han peger på, at der eksempelvis er behov for en erhvervsdirektør i Syddjurs, så erhvervspolitik og iværksætteri kan komme på dagsordenen. I dag har kommunen en erhvervskoordinator, men det er langtfra tilstrækkeligt.

- Vi skal have en ordentlig erhvervsservice. Hidtil er det kun blevet til skåltaler, siger han.

Tommy Bøgehøj mener, at Syddjurs er ved at knække over, når man kigger på bosætning. Folk er villige til at flytte til den vestlige del af kommunen, der ligger tæt på Aarhus. Derimod kniber det at få folk længere østpå.

- Vi ser en svag tilflytning til byer som Hornslet og Rønde, men vi skal have tilflytning til hele kommunen, siger han.

Et af de håndtag, Tommy Bøgehøj vil dreje på i jagten på nye borgere, er skatten. Syddjurs har Østjyllands højeste skatteprocent, og det er ifølge den konservative spidskandidat med til at skræmme potentielle tilflyttere væk.

- En så høj skatteprocent skaber ingen dynamik, siger han.

 Vi skal have en ordentlig erhvervsservice. Hidtil er det kun blevet til skåltaler.
Tommy Bøgehøj (K), spidskandidat, Syddjurs
Tommy Bøgehøj
Tommy Bøgehøj, spidskandidat for Det Konservative Folkeparti, 58 år, bor i Ebeltoft

Administrerende direktør hos den grafiske virksomhed Skomø i Ebeltoft. Han har ejet virksomheden gennem en årrække, men for nylig solgte han den til Lagercrantz, som er et svensk børsnoteret investeringsselskab 

Gift med Annette, som han har tre børn sammen med.

Drømmer om tre byrådssæder

Det Konservative Folkeparti røg ud af Syddjurs Byråd ved valget i 2013. Siden brød Jørgen Brøgger med Venstre, og efter en tid som løsgænger meldte han sig under de konservative faner, så partiet atter blev repræsenteret i byrådssalen. Jørgen Brøgger stiller op til valget som nummer to på den konservative liste.

- Vi håber på tre mandater. Det kan godt være, vi ender med at være tilfredse med to, siger Tommy Bøgehøj.

Han har præsteret noget af et politisk comeback. Ved 2009-valget blev han valgt til Syddjurs Byråd for Det Konservative Folkeparti, som han brød med i sidste valgperiode. Han blev en del af Borgerlisten, men optrådte ikke på stemmesedlen i 2013.

- Jeg har altid været konservativ, og jeg har aldrig stillet op for andre end Det Konservative Folkeparti, siger Tommy Bøgehøj.

Han håber, de borgerlige kan mønstre flertal, når stemmerne er talt op 21. november.

- Vi går til valg på en blå borgmester, fordi det er mest sandsynligt, at vi kan lave noget på skatte- og erhvervsområdet med en borgerlig borgmester, siger Tommy Bøgehøj og uddyber:

- Jeg stiller mig gerne til rådighed som borgmester.

Tre skarpe
Hvilken sag bliver den vigtigste i næste valgperiode?- Den vigtigste sag bliver at sikre Syddjurs sin andel af den store tilflytning, vi ved, der vil ske til Aarhus-regionen. Bosætningen skal gerne ske rundt i hele kommunen. Der er tre primære ting, der skal være på plads, for øget bosætning: Sikre de lokale skoler, øget fokus på erhverv og arbejdspladser og lavere skat

Hvem peger du på som borgmester i næste valgperiode?

- Jeg er selv borgmesterkandidat og peger derfor på mig selv

Hvem vil du stemme på, hvis du ikke kan stemme på en fra dit eget parti?

- Hvis jeg ikke kan stemme på undertegnede, vil jeg primært søge mod en blå kandidat.

De stiller op
Tommy Bøgehøj

Jørgen Brøgger

Gustav Bielefeldt

Sanne May Mogensen

Diana Bang

Tommy Bøgehøj
Frem til byrådsvalget tager vi en snak med spidskandidaterne i Syddjurs - i dag Det Konservative Folkepartis Tommy Bøgehøj.

Erhvervsmand klar til konservativt comeback

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce