Feldballe Hingstecenter sælger ud og drosler ned

Der bliver masser af smukke heste at kigge på, når de 17 heste vises frem søndag 27. september. Pressefoto

Feldballe Hingstecenter sælger ud og drosler ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et slag i ansigtet fra SKAT betyder, at Kim Præst Simonsen ikke længere kan drive Hingstecenteret som et erhverv. I weekenden fremvises en perlerække af heste på Møllerup Gods, der alle er til salg.

Mens lørdagen står i bilens tegn på Syddjursland, når rigmanden Henrik Frederiksen sælger ud af sin veteranbilsamling, så er det helt andre hestekræfter, der er på spil søndag på Møllerup Gods.

<p>Kim Præst Simonsen har gennem 30 år beskæftiget sig med hesteavl. Derfor håber han, at de kommende ejere af hans heste vil være lige så interesserede i hesteavl, som han selv. Pressefoto</p>

Kim Præst Simonsen har gennem 30 år beskæftiget sig med hesteavl. Derfor håber han, at de kommende ejere af hans heste vil være lige så interesserede i hesteavl, som han selv. Pressefoto

Her fremviser Kim Præst Simonsen er lang række af sine sportsponyer fra Feldballe Hingstecenter for interesserede købere.

Det er på Møllerup Gods, at bedækningerne er foregået, og godset er derfor også en passende ramme om fremvisningen af hestene. Pressefoto
Det er på Møllerup Gods, at bedækningerne er foregået, og godset er derfor også en passende ramme om fremvisningen af hestene. Pressefoto

Baggrunden er en neddrosling af aktiviteterne på Feldballe Hingstecenter, der i flere år har kæmpet med økonomien i avl af sportsponyer.

»Vi har haft underskud i nogle år efterhånden, og SKAT vil ikke længere acceptere det. Det kan man egentlig godt forstå,« siger Kim Præst Simonsen, der købte sin første pony som 10-årig, da han tømte sin sparebøsse og kickstartede en livslang interesse.

Siden da er det gået slag i slag for hesteopdrætteren, der er lykkedes med at sætte Feldballe Hingstecenter på verdenskortet som et sted, hvor hingste som Bonansa, Dressman II og Marchi holder til. Hingste, der alle er fædre til nationale og internationale topponyer i dressur.

Derfor er det heller ikke hingstene, som Kim Præst Simonsen nu sælger ud af gennem en auktion hos Campen Auktioner i Rønde.

»Jeg beholder mine hingste, så jeg kan fortsætte arbejdet på et fritidsniveau i stedet for som erhverv. Derudover beholder jeg også fire ældre hopper, som har en særlig betydning for mig,« forklarer Kim Præst Simonsen.

Det er netop vurderingen mellem erhverv og fritid, som har betydet, at Kim Præst Simonsen og hans far, Ivar Simonsen, der også har en stor andel i stutteriet, nu drosler ned.

SKAT anser nemlig ikke længere Feldballe Hingstecenter for at være et erhverv, og samtidig kommer der et efterspil for de sidste tre års fradrag. Det betyder, at der skal penge i kassen, så regningen til SKAT kan betales.

»Det er rigtig hårdt lige nu. Men jeg er glad for, at jeg kan beholde mine hingste og de fire hopper, for heste er en stor del af mit liv. Jeg tror ikke, at jeg ville kunne undvære heste i mit liv,« siger Kim Præst Simonsen, der har sat 17 ungheste, hopper og ridehopper til salg.

»Det er super ponyer alle sammen, og jeg er rigtig ked af, at jeg skal af med dem. Men nu er der en regning, der skal betales, og det bliver så ponyerne, der må gøre det, selvom det skammeligt.«

De 17 ponyer er allerede til salg via en netauktion hos Campen Auktioner frem til 4. oktober om aftenen, hvor auktionen stopper.

Og hos Campen Auktioner er indehaver Finn Campen, der selv er tidligere hestesælger, sikker på, at salget nok skal gå godt.

»Det kan være en langsommelig og opslidende affære at vise heste frem igen og igen og uden garanti for et salg. Her bliver hestene vist frem en enkelt gang for et stort publikum, og så får man afsluttet handlerne på én gang. Og selvom enkelte heste måske bliver solgt lidt billigere, så kan andre være dyrere end beregnet, så det samlede resultat ender med at blive fordelagtigt alligevel,« fortæller Finn Campen.

Blandt de 17 heste til salg er blandt andre hingsteføllet Monty, der er ud af en hoppestamme med elitehopper, mens faren er palominohingsten Monarch.

Derudover er der også en statspræmieret hoppe på fem år, hvis helsøster netop er blevet distriktsmester i dressur som bare seks-årig.

Feldballe Hingstecenter sælger ud og drosler ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce