Fem tip fra Syddjurs Kommune

Mette Vestergaard Byskov og medarbejderne i Syddjurs Kommune har lagt kursen om for jobindsatsen. De regner blandt andet forskellen på lønindkomst og kontanthjælp ud for hver ny ledig. Arkivfoto

Fem tip fra Syddjurs Kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye ledige får holdt kontanthjælpen op mod indtægten fra et job. De får hjælp til at søge job, og så vil Syddjurs Kommune hanke op i folkeskoleeleverne for at forebygge ledighed og sygefravær i fremtiden.

Syddjurs Kommune er rykket fra bunden af de danske kommuner til midt i feltet på Beskæftigelsesministeriets rangliste, og den gør sig godt i Dansk Arbejdsgiverforenings analyse af jobindsatsen på tværs af Danmark. Ifølge chef for erhverv og beskæftigelse Mette Vestergaard Byskov skyldes succesen en stribe helt konkret initiativer. Og flere er på vej. De 30 jobkonsulenter i kommunen arbejder med omkring 2300 ledige, men det dækker over en stor udskiftning. Mange er nemlig kun ledige i kort tid.

1 Et konkret regnestykke

Hver ledig får en samtale med en jobkonsulent, hvor de sammen beregner den kontanthjælp eller uddannelseshjælp, som vedkommende kan få udbetalt hver måned. Ydelsesberegneren fortæller også, hvad den ledige kan tjene ved at få et job alt efter vedkommendes ressourcer. Forskellen bliver helt konkret, og som Mette Vestergaard Byskov formulerer det, så får man ikke en formue ud af at være på offentlig forsørgelse.

2 På jobjagt i værkstedet

Ledige, som ikke kommer ud af døren med det samme, får tilbud om at møde i jobværkstedet på rådhuset. Her får de en såkaldt straksindsats med hjælp til at søge de konkrete job, som er slået op i værkstedet. Ifølge Mette Vestergaard Byskov tager medarbejderne udgangspunkt i den lediges ressourcer frem for at se på barrierer. Det sker ved en stribe pc'er og et fast timetal om ugen, hvor de ledige pudser et CV af og skriver ansøgninger.

3 Praktik i virksomhederne

Syddjurs Kommune har investeret i den virksomhedsrettede indsats med 30 konsulenter i forvaltningen. De har fokus på at få ledige i praktik og i job med løntilskud. 30 konsulenter er ifølge Mette Vestergaard Byskov mange for en kommune som Syddjurs, men kommunens mange små og mellemstore virksomheder ligger spredt over et stort geografisk område.

4 Dynamisk organisation

Jobkonsulenterne er fordelt på en fokuseret enhed til opsøgende arbejde, mens andre er spredt rundt i afdelingerne for at udbrede tankesættet omkring aktiveringen og arbejder med borgerens aktiveringsplaner efter perioden i jobværkstedet. Mette Vestergaard Byskov arbejder dynamisk med organisationen, så den ikke stivner. Den ny organisation er lige sat i søen, så medarbejderne skal finde deres vej i den.

5 Tættere på folkeskolen

Mette Vestergaard Byskov og politikerne i Syddjurs Kommune arbejder mod at få bedre kontakt til folkeskolerne for at forebygge ledighed og sygefravær tidligt - en såkaldt proaktiv indsats som supplement til den reaktive i dag. En arbejdsmarkedsindsats med et langt udsyn.

Fem tip fra Syddjurs Kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce