For børn med kreative hjerter

Udendørs malerskole. Bente Endresen har tidligere stået for sommerkurser i det grønne for børn og bedsteforældre, og det første til mange opfordringer om at danne en kunstklub for de helt unge. Foto: Annelene Petersen

For børn med kreative hjerter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Syddjurs: Alle børn er kreative kunstnere. Men kreativiteten kan så nemt kvæles i selvkritik, når teenagealderen sætter ind. Det vil billedkunstner Bente Endresen gerne forhindre ved at skabe et miljø, der tager børnenes evner alvorligt og støtter dem i at holde den kreative åre åben.

»Formålene med at starte en kunstklub for børn på Djursland er flere. Jeg vil gerne støtte dem i at udforske og eksperimentere kreativt og hjælpe dem videre på vej. Desuden skal klubben også gøre det muligt for børn og unge at dyrke deres kunstinteresse, der hvor de bor, uden at behøve tage ind til en større by,« siger Bente Endresen, der er uddannet billedkunstlærer, men i dag lever af at være billedkunstner med base i sit atelier i Vrå mellem Egens og Grønfeld.

LAG har indstillet hendes projekt til at modtage godt 150.000 kr. i støtte. Hvis der også opnås godkendelse i Fødevareministeriet, er Bente Endresen klar til at åbne klubben til foråret.

Seriøs børnekunst
»Børn i alderen 7-12 kan dog allerede nu blive skrevet op hos mig. Der bliver tale om kortere forløb og enkelte hele dage, hvor børnene arbejder her i mit atelier. Miljøet skal være åbent og understøttende og give børnene viden om materialer og udtryksmuligheder. Klubben får en hjemmeside og hægtes også på en international sammenhæng under navnet Youth Active Art Club eller YAAC med kontakt til børn og unge i andre lande,« siger hun.

Bente Endresen ser sin klub som et tilbud om at tage de kreative børn seriøst.

»Der er så mange tilbud i dag, og rigtig mange inden for sport. Når det gælder kunst, er der skolen og så den rigtig fine billedskole med baggrund i Rosenholm. Men med klubben vil jeg gerne lidt mere, vejlede, støtte og vise børnene, at der findes miljøer for kreativ udfoldelse med plads til at undre sig og eksperimentere.«

For børn med kreative hjerter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce