Forbud mod biler i tomgang i Syddjurs Kommune

Udvalget for natur, teknik og miljø i syddjurs Kommune godkendte på sit møde 15. maj et nyt tomgangsregulativ, som regulerer muligheden for at lade motoren køre i tomgang over længere tid. PR-Foto: Syddjurs Kommune

Forbud mod biler i tomgang i Syddjurs Kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det nye regulativ er blevet til på baggrund af en række borgerhenvendelser om gener fra køretøjer der kører i tomgang over lang tid.

Syddjurs: Syddjurs Kommune har vedtaget et såkaldt tomgangsregulativ som begrænser muligheden for lade biler, busser og lastbiler stå i tomgang. Med det nye regulativ er det kun lovligt at lade motoren køre i et minut af hensyn til luft, støj og forureningsgener.

Udvalget for Natur, Teknik og Miljø godkendte på sit møde 15. maj et nyt tomgangsregulativ, som regulerer muligheden for at lade motoren køre i tomgang over længere tid. Med de ny regler er det begrænset til et minut, undtaget en række særlige situationer.

Det nye regulativ er blevet til på baggrund af en række borgerhenvendelser om gener fra køretøjer der kører i tomgang over lang tid. Det generer med både lugt, støj og forurening.

Formanden for udvalget for natur, teknik og miljø Kim Lykke Jensen udtaler:

- Jeg synes det er helt rimeligt, at vi begrænser muligheden for at lade motoren køre i tomgang. Det er i de allerfleste situationer unødvendigt og i udvalget vil vi gerne begrænse forurening hvor vi kan. Jeg håber, at alle tager budskabet til sig, så vi slipper for unødig støj og forurening.

Med det nye tomgangsregulativ føjer Syddjurs sig til en lang liste over kommuner som har et lignende regulativ. Regulativet håndhæves af politiet og kan straffes med bøde.

Der er en række undtagelser, bl.a. når køretøjet holder i kø i trafikken, når køretøj er registreret eller fungerer som udrykningskøretøj og hvor anvendelse af udrykningssignaler er nødvendigt.

- når det af hensyn til brugen af køretøjet efter dets funktion er nødvendigt at udnytte motorens trækkraft til af- og pålæsning.

Forbud mod biler i tomgang i Syddjurs Kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce