Forgæves kamp mod jernstøv: Virksomhedsejer i Hornslet er slidt op og flytter

Ulrik Møller kan ikke mere og er klar til at flytte sin virksomhed. Indehaveren af Hornslet Værktøjsfabrik har i syv år uden held forsøgt at få bremset nedfaldet af jernholdigt støv i det sydlige Hornslet. Værktøjsfabrikken er nabo til støberiet Sabro A/S, der mistænkes for at stå bag nedfaldet. Foto: Jens Thaysen

Forgæves kamp mod jernstøv: Virksomhedsejer i Hornslet er slidt op og flytter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ulrik Møller har kæmpet indædt for at bremse problemerne i og omkring industrikvarteret i Hornslet. I dag står ejeren af Hornslet Værktøjsfabrik tilbage uden tro på systemet, og han vil flytte sin virksomhed.

HORNSLET: - Det er slut.

Ordene kommer i et opgivende toneleje fra Ulrik Møller.

I syv år har indehaveren af Hornslet Værktøjsfabrik kæmpet for at bremse nedfaldet af jernstøv over industrikvarteret i Hornslet. Men nu kapitulerer Ulrik Møller, og i øjeblikket er han ved at finde en ny adresse til virksomheden.

- Det har været en opslidende kamp med store omkostninger for såvel min virksomhed som på det personlige plan. For virksomhedens vedkommende har jeg fået stadig større vanskeligheder med at finde medarbejdere. De rejser, når bilerne gang på gang får lakskader på grund af nedfaldet. Personligt har jeg brugt hundredevis af timer på sagen, og den tid er gået fra familie og venner, fortæller Ulrik Møller.

Hornslet. Jernpartikler i luften. Sabro (virksomheden) er under mistanke. 
Foto: Jens Thaysen
Det mikroskopiske jernstøv gror fast i billak. Her står Ulrik Møller fra Hornslet Værktøjsfabrik ved en bil, der efter nærkontakt med støvet har en overflade som meget fin sandpapir. Ulrik Møller har mistet ansatte, som skiftede job for at undgå skader på deres biler. Foto: Jens Thaysen
Der er reelt intet sket. Den konklusion er simpelthen så forfærdelig, når du har brugt energi og tid på at klage, finde oplysninger og følge med i en ret kompliceret sag.
Ulrik Møller, ejer, Hornslet Værktøjsfabrik

Forfærdelig konklusion

Avisen møder Ulrik Møller på Hornslet Værktøjsfabrik.

Fabrikken er nabo til støberiet Sabro A/S, der er under mistanke for at stå bag nedfaldet af jernholdig støv over det sydlige Hornslet.

Ulrik Møller kigger med et opgivende blik på Sabro A/S. Siden 2011 har ejeren af værktøjsfabrikken klaget til forskellige myndigheder for at få sat en stopper for nedfaldet af støv, men der er stadig langt til en løsning.

- Der er reelt intet sket. Den konklusion er simpelthen så forfærdelig, når du har brugt energi og tid på at klage, finde oplysninger og følge med i en ret kompliceret sag. Undervejs er jeg blevet kaldt skør, og jeg har modtaget ret ubehagelige breve fra advokater. Det slider både på mig og familien, understreger Ulrik Møller.

Den grimme tvivl

For Ulrik Møller har der aldrig været tvivl.

Han er 100 procent sikker på, at jernstøvet kommer fra Sabro A/S.

- Prøv bare at se de små rustpletter på lygtepælene. De allesammen på den side af lygtepælene, som vender mod Sabro, påpeger ejeren af Hornslet Værktøjsfabrik.

Ulrik Møller har endnu ikke fundet et nyt domicil til virksomheden.

Men han ser frem til at slippe for nedfald af jernstøv og omlakeringer af biler.

- Et eller andet sted er jeg vel også bekymret for, at nedfaldet udgør en sundhedsrisiko. Det afviser embedslægen godt nok. Men man kan ikke lade være med at tvivle, fortæller Ulrik Møller.

Forgæves kamp mod jernstøv: Virksomhedsejer i Hornslet er slidt op og flytter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce