Fundament til et nyt samlingssted støbes


Fundament til et nyt samlingssted støbes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

54 borgere på Mols har samlet kræfterne for at skabe et mødested i Knebel. Første skridt på vejen er en masterplan.

En idé om et nyt kraftcenter for livet på Mols er ved at blive forvandlet til konkrete planer.

54 borgere på Mols indgår i en stribe nye arbejdsgrupper, som skal levere råstoffet til projektet. Grupperne kom til verden på et borgermøde i slutningen af januar, hvor initiativtagerne fra »Mols i Udvikling« fik massiv opbakning.

»Interessen og engagementet overgår vore vildeste forventninger. Den store deltagelse betyder, at projektet får en altafgørende bred forankring i hele lokalområdet. Visionen er, at vi vil skabe et samlingssted for samtlige 18 landsbyer på Mols,« siger formand Søren Ibsen fra projektets forretningsudvalg.

Initiativet tog fart i anden halvdel af 2014. Medlemmer fra idrætsliv, Molshallen, Molsskolen, pasningstilbud og den lokale borgerforening har lavet forarbejdet til etableringen af et nybyggeri og en fornyelse af byrummet ved Molshallen. Projektet koster ca. 15 millioner kroner.

Idéfolkene vil skabe vækst, tilflytning, sammenhold, attraktiv børnepasning samt masser af synergi i forenings- og idrætsliv. Det blev forklaret på et borgermøde, da 80 gæster dukkede op for at blive klogere på initiativet.

På mødet blev nedsat arbejdsgrupper for blandt andet kommunikation, børneliv, udeliv, økonomi og motion. I grupperne sidder der 54 borgere, som skal levere input til en styregruppe.

»Alle idéer er indtil videre i spil. Vi skal skabe et samlingssted, som ikke har spildplads. Hver en kvadratmeter skal udnyttes og være fleksibel i forhold til at blive benyttet til flere aktiviteter,« fortæller Søren Ibsen.

Projektet på Mols fik for alvor vind i sejlene, da byrådet i december besluttede at bygge en ny børnehave ved hallen. Dermed har de lokale drivkræfter fået det element, der kan fungere som afsæt for ansøgninger til fonde.

Hele projektet vil hvile på en masterplan, som DGI Faciliteter & Lokaludvikling står for arbejdet med. DGI-konsulenterne sidder i en tegnestue på DGI Karpenhøj, hvor borgere fra Mols hver fredag fra kl. 12.00 til 14.00 kan dukke op med gode idéer. Masterplanen er færdig i juni. Med afsæt i planen skal der søges penge fra fonde og andre mulige bidragsydere.

Den del af processen er under pres, idet Syddjurs Byråds placering af en ny børnehave ved Molshallen er betinget af en realisering af det private projekt. Byrådet vil i gang med byggeriet i slutningen af 2015, og uden dokumentation for en bæredygtig økonomi for Mols i Udvikling-initiativet kan børnehaven blive flyttet til eksempelvis Molsskolen. Det er en billigere løsning.

»Vi er bevidste om situationen. Men projektet har haft så stor medvind, at vi fuldt og fast tror på en finansiering,« fastslår Søren Ibsen.

Fundament til et nyt samlingssted støbes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce