Grønt lys for udstilling i Kolind

vendepunkt. De seneste måneder har kaninpest bremset kaninavlernes muligheder for at arrangere udstillinger. Nu er sygdommen ved at ebbe ud, og landets første udstilling efter kaninpesten finder sted i Kolind. Fotografiet med dommer Niels Husum og den lille tyske vædder er fra en tidligere udstilling i Byhallen i Kolind. Foto: Flemming Højer

Grønt lys for udstilling i Kolind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

kolind: Fugleinfluenza og kaninpest har truet med at spænde ben for den traditionsrige racedyrs­udstilling i Byhallen i Kolind. Men fjerkræ- og kaninavlere har fået de nødvendige dispensationer, så der i den kommende weekend bydes på franske væddere, danske landhøns og meget andet i hallen.

»Ja, vi har kørt lidt på kanten på grund af restriktionerne. Men det lykkedes at få de nødvendige dispensationer,« siger formand Svend Erik Kjær Laursen fra Kolind og Omegns Fjerkræklub.

Fugl og fisk
Fjerkræklubben og Djurslands Kaninavlerforening står bag udstilling i Byhallen i Kolind. Der deltager 23 duer, 125 kaniner og 263 numre fjerkræ, ligesom Dansk Marsvineklub, Djursland Akvarieforening, 4H og Biavlerforeningen er med.

»Klubberne er glade for at have mulighed for at vise sunde og smukke racedyr frem. Vi giver meget gerne råd og vejledning om pasning samt avl, hvis man har lyst til at opdrætte fjerkræ eller kaniner som et sundt og fedtfattigt supplement til den øvrige kost,« fortæller Svend Erik Kjær Laursen og Kristian Dalsgaard fra henholdsvis fjerkræklubben og kaninavler­foreningen.

Racefjerkræet kommer fra et stort område, da det er lykkedes at få den årlige kredsudstilling indlemmet i arrangementet i Kolind. For kaninavlerne bliver udstillingen ekstra spændende, idet den følger i kølvandet på en periode uden den slags arrangementer. Det skyldes restriktioner i forbindelse med kaninpest.

Nervøse kaninavlere
»Det bliver meget spændende. Nogle kaninavlere er måske stadig lidt nervøse over kaninpesten, men jeg tror på en stor tilslutning fra Djursland, Århusområdet og Himmerland,« understreger Kristian Dalsgaard.

Udstillingen i Byhallen slutter søndag eftermiddag med præmieoverrækkelser.

@Info.stor:racedyr i kolind

I weekenden er der racedyrsudstilling i Byhallen i Kolind. Lørdag 12. januar er dørene åbne mellem 14.00 og 18.00, mens der søndag 13. januar er adgang for publikum mellem 10.00 og 16.00. Der er gratis adgang for børn og unge indtil 18 år.

Kaninpest
Kaniner bliver meget syge ved et udbrud af kaninpest. Sygdommens rigtige navn er myxomatose.
Symptomerne hos kaninen er typisk øjenbetændelse, næseflåd, sløvhed, dårlig appetit, hævede øjenlåg, næse, læber og ører.
Ved mistanke om myxomatose skal man straks kontakte en praktiserende dyrlæge, der kan få kaninen undersøgt. Sygdommen kan ikke behandles, og syge dyr bør aflives.
Myxomatose skyldes infek­tion med et virus.
Den rammer kun kaniner, men er uhyre smitsom. Virus kan også transporteres af ­eksempelvis menneske­hænder, men mennesker smittes ikke.

Grønt lys for udstilling i Kolind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce