Grønt lys til at holde rottekursus

Djursland Landboforening holder sammen med Nomus rottekursus, som giver landmanden den nødvendige R2-autorisation til bekæmpelse af rotter på egen ejendom. Privatfoto

Grønt lys til at holde rottekursus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Djursland Landboforening holder kursus i rottebekæmpelse på landbocentret i Følle.

Følle: Miljøstyrelsen har efter en del ventetid uddelt en autorisation til firmaet Nomus, og det betyder, at Djursland Landboforening sammen med Nomus kan tilbyde sin medlemmer et kursus i at bekæmpe rotter. Kurset holdes den 6. februar på landbocenteret i Følle.

Kurset giver landmænd den nødvendige R2-autorisation til bekæmpelse af rotter på egen ejendom. Og der er rift om pladserne.

Landboforeningen har tidligere annonceret et kursus, som desværre måtte aflyses, da Miljøstyrelsen i sidste øjeblik valgte at sende hele bekendtgørelsen i høring. Nomus fik før jul besked fra Miljøstyrelsen om, at nu kunne de gå i gang med kurserne.

Rottekurset er rettet til personer, der ejer en erhvervsejendom, og selv ønsker at bekæmpe rotter med visse bekæmpelsesmidler på ejendommen.

Hvis bedriften er et selskab (I/S, A/S, ApS), betragtes ejerne som daglige ledere, og de må ikke bekæmpe med en R2-autorisation. Her henvises stadig til den gratis bekæmpelse fra kommunen, eller man kan indgå kontrakt med et privat bekæmpelsesfirma.

Ud over at være ejer af ejendommen er det også et krav at have et gyldigt sprøjtebevis/certifikat.

Kurset er mest orienteret mod landbruget, men også andre personer, der opfylder adgangskravene og vil bekæmpe rotter på egen erhvervsejendom kan tage kurset.

Selv med en R2-autorisation, må der kun udlægges rottegift, når der er konstateret rotter. Inden der udlægges rottegift skal det anmeldes til kommunen. Tilmelding til kurset senest 4. februar på telefonisk eller på landboforeningens hjemmeside.

Grønt lys til at holde rottekursus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce