Handler med hunde gav skyderi i Lime

Det var en blanding mellem en mastiff (på billedet) og engelsk staffordshire bull terrier, som de unge fyre havde bestilt hos hundehandleren i Lime. Men der manglede at blive betalt cirka 5.000 kroner for de tre hunde. Arkivfoto


Handler med hunde gav skyderi i Lime

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En noget usædvanlig sag bliver i næste uge afgjort ved retten i Randers, hvor tre mænd står tiltalt for skyderiet i sommer på Bondehavevej i Lime.

Hvem er offer, og hvem er gerningsmænd?

Det skal domsmændene sammen med dommer Eva Skov finde ud af i retssagen mod tre mænd, der alle blev anholdt i forbindelse med et skyderi på Bondehavevej i Lime i 4. juli 2015. Og hvilken rolle spiller en prominent skikkelse i bandemiljøet i hele sagen?

Og sagen er noget usædvanlig for de tre mænd spiller i følge anklageskriftet både rollen som gerningsmænd og samtidig rollen som ofre.

Den yngste TS - en 19-årig mand fra Thorsager - står tiltalt for grov vold for at have skudt efter og ramt en 50-årig mand MJ, der sammen med en 50-årig kendt bandeskikkelse DA står anklaget for trusler og vold mod 21-årige Veprim Krasniqi fra Rønde - der allerede i december fik en dom på 1 år og 9 måneders fængsel i sagen.

Og spørgsmålet for retten er, hvad der er op og ned i sagen, hvor selv de involverede parter virker til at blive forvirret over et forløb, der strækker sig til fire måneder før skyderiet.

Her aftaler TS og Veprim Krasniqi sammen med en kammerat at købe tre hundehvalpe fra ejeren af ejendommen på Bondehavevej i Lime.

Pris 5.500 kroner stykket.

Men handlerne går skævt, og i følge sælgeren af hundehvalpene, så dukker de tre unge fyre ikke op til aftalte dyrlægeaftaler og betaler ikke alle de penge, som de skylder for de tre hunde. Samtidig vil de tre gerne købe en fjerde hund. Hvilket sælgeren siger nej til.

»Jeg var stiktosset på de fyre. Det kan godt være, at jeg ikke fik mine penge, men det er levende dyr, som de er rendt med, og det betyder meget for mig,« forklarede sælgeren ved retten i Randers.

Han har selv været sigtet i sagen for drabsforsøg , da politiet i starten troede, at han havde skudt mod de to 50-årige på anklagebænken.

Præcis, hvad der er sket på landejendommen i Lime er ganske uklart efter modstridende forklaringer fra de to sider.

Ifølge de to unge fyre, så har hundehandleren overdraget deres gæld til den kendte bandeskikkelse DA, der så med trusler og vold på selve landejendommen prøver at få kradset pengene hjem.

»Vi var bange for DA, og da jeg bliver holdt fast af MJ på gården, tror jeg, at jeg skal dø,« lød det fra Veprim Krasniqi, da han vidnede i retten.

Det lykkes dog for TS at få fat i den 22. kaliber tyske revolver, som de to har medbragt til gården, og han affyrer tre skud mod MJ, der bliver ramt i højre arm, i højre side af brystet og halsens højre bagside.

Herefter flygter de to unge fyre fra gården gennem et skovområde og får til sidst standset en bil på gaden, der ringer efter politiet.

Den forklaring står dog i skarp modstrid til forklaringerne fra de to 50-årige samt hundehandleren, der ikke var hjemme på gården, da scenariet udspillede sig.

»Det er dem (de unge, red.), der tager kontakt til DA, som så ringer til mig. Jeg har kendt DA gennem lang tid, og jeg blev squ noget sur på ham, da han tog deres side i sagen. Men han beder mig om at slappe af, og så hjælper han dem med blandt andet at få chippet en af hundene,« forklarede sælgeren, der også kritiserede politiet for kun at tage SMS'er med i deres undersøgelser, som passede ind i deres syn på sagen.

»Jeg har gennem længere tid fået dødstrusler på både SMS og telefonisk af nogle af de her fyre, men det ville politiet ikke høre på.«

Og fjendskabet mellem Veprim Krasniqi, TS og hundehandleren fra Lime er muligvis baggrunden for, at den 21-årige og den 19-årige en sommeraften i juli kører op til gården på Bondehavevej. Ikke for at betale deres gæld, lyder det fra de to 50-årige og hundehandleren. Men for at begå røveri eller værre mod hundehandleren.

At han ikke var hjemme, og MJ og DA befandt sig på gården for at passe på hundene, var sandsynligvis ikke med i planen hos de to unge fyre, der i følge vidneforklaringer fra MJ og DA bankede på døren og sagde, at det var et røveri.

Fredag er der afsluttende bemærkninger fra senioranklager Rikke Hyttel samt de tre forsvarere, før der falder dom i sagen i begyndelsen af næste uge.

Handler med hunde gav skyderi i Lime

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce