Indbrudstyv jagtet på skole: Hoppede ud ad vinduet foran chokeret 5. klasse

Arkivfoto

Indbrudstyv jagtet på skole: Hoppede ud ad vinduet foran chokeret 5. klasse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En 5. klasse fra Rønde Skole blev chokeret, da en forfølgelsesjagt endte i et klasseværelse og får derfor tilbudt krisehjælp, lyder det fra chef for børn og læring i Syddjurs Kommune.

RØNDE: Over middag onsdag blev en formodet indbrudstyv forfulgt tværs gennem Rønde Skole. Det endte med, at han hoppede ud ad et vindue, foran en klasse fyldt af måbende 5. klasses elever.

Og da flere af dem blev så berørt over hændelsen, stiller Syddjurs Kommune torsdag morgen krisepsykolog til rådighed, ligesom lærere og ledelse vil holde et møde med eleverne og deres forældre for at afdramatiseret episoden.

Østjyllands Politi pågreb senere manden, der viste sig at være en god kending af politiet, en 38-årig mand fra lokalområdet uden fast bopæl.

- Der sker det, at anmelder, en 27-årig mand, var på besøg hos sin bedstemor, da den 38-årige mand forsøger at bryde ind til dem. Den 27-årige løber efter manden og så går den vilde jagt gennem byen, til Rønde Skole, hvor den 38-årige løber ind på et gang-areal og ind i et klasseværelse med elever. Herfra hopper han ud ad vinduet, siger vagtchef, politikommissær Flemming Lau, Østjyllands Politi.

Han tilføjer, at han godt kan forstå, hvis eleverne blev bange:

- Der er jo ikke tale om store børn, når det er 5. klasse, siger han.

Anholdt kort tid efter

Den 38-årige mand slog formentligt sit ben, da han landede uden for skolen, for han humpede, da politiet kort efter pågreb ham.

- Vi havde en patrulje i nærheden, så vi var der hurtigt og fik øje på ham. Han sidder her hos os nu og skal afhøres, siger vagtchefen.

Den mand, der jagtede den 38-årige, stoppede op i klasseværelset og gik derefter ned på skolens kontor for at forklare situationen.

Chef for børn og læring i Syddjurs Kommune, Per Viggo Larsen, siger til avisen, at børnene naturligvis blev forskrækkede:

- Og nogle blev voldsomt forskrækkede. Derfor tager vi hånd om det med et møde torsdag morgen, hvor elever og deres forældre kan komme fra klokken 7.30 og tale med lærere, ledelse og krisepsykolog, hvis der er behov for det, siger Per Viggo Larsen.

Han roser i øvrigt personalet for at have håndteret situationen godt.

Forældrene har desuden fået direkte numre til krisepsykolog, ledelse og lærere, hvis behovet for yderligere samtaler opstår de nærmeste dage.

Indbrudstyv jagtet på skole: Hoppede ud ad vinduet foran chokeret 5. klasse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce