Job-smagsprøve sender ledige i arbejde

Jobcenter Syddjurs har succes med at tilbyde uddannelsesforløbet "Før-Sosu" til ledige over 25 år. Forløbet er udviklet i samarbejde med ældreområdet, som mangler flere hænder, og Randers Social- og Sundhedsskole, som afvikler kurset. Pr-foto

Job-smagsprøve sender ledige i arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jobcenter Syddjurs har succes med at tilbyde uddannelsesforløbet "Før-Sosu" til ledige over 25 år.

Syddjurs: Med et stigende antal ældre er der et stort behov for flere medarbejdere i kommunens plejecentre og i hjemmeplejen. Ældreområdet har derfor i samarbejde med kommunens jobcenter udviklet tilbuddet "Før-Sosu". Her har ledige over 25 år mulighed for at "smage" på en uddannelse som social- og sundhedshjælper på ældreområdet gennem fem ugers undervisning og to en halv uges praktik.

Uddannelsestilbuddet er en succes ifølge en pressemeddelelse fra Syddjurs Kommune. Efter endt forløb vælger mange at tage den fulde uddannelse som social- og sundhedshjælper i Randers. På efterårets hold er der 19 tilmeldte, og alle har valgt at melde sig til den videre uddannelse.

Får voksenelevløn

- Før-Sosu-kurset er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lade sig gøre, når vi tænker på tværs af kommunens fagområder. Ældreområdet mangler sosu-hjælpere, og derfor er det oplagt, at vi hjælper de ledige med at blive introduceret til området og de gode job, som findes der. Resultaterne er også rigtig flotte, da vi kan se, at næsten alle deltagerne vælger at tage den videre uddannelse til sosu-hjælper, siger formanden for udvalget for erhverv og beskæftigelse Gunnar Sørensen i pressemeddelelsen.

Før-Sosu-forløbet afvikles af Randers Social- og Sundhedsskole lokalt i kommunen, og deltagerne visiteres af Jobcenter Syddjurs. Ved efterfølgende elevansættelse ansættes deltagerne på voksenelevløn, og det giver flere af de ældre ledige mulighed for at skifte til en ny branche.

Job-smagsprøve sender ledige i arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce