Kommunekasse med vokseværk: Syddjurs stabler millionerne

Kommunekassen i Syddjurs bugner i forhold til tidligere, hvor kommunen var sat under økonomisk administration af staten. Arkivfoto

Kommunekasse med vokseværk: Syddjurs stabler millionerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For knap ti år siden kunne Syddjurs snildt have været med i Luksusfælden for kommuner med rod i økonomien. I dag er kommunen blevet lidt af en duks.

SYDDJURS: For år tilbage var det et sørgeligt syn at kigge ned i kommunekassen i Syddjurs. Penge var der ikke mange af. Faktisk var kassen så slunken, at kommunen blev sat under økonomisk administration af staten.

Sådan er det ikke længere. I dag er der fyldt pænt op i kommunekassen. Godt nok er det ikke en pengetank af Joacim von And'ske dimensioner, men der er penge til dagen og vejen.

Den seneste opgørelse, der blev vist på byrådsmødet forleden, stammer fra den 30. september i år. Den viser, at der på det tidspunkt var 219 mio. kr. i kommunekassen. Opgørelsen er udtryk for den gennemsnitlige likvide beholdning de seneste 12 måneder opgjort den sidste dag i hver måned, og ved udgangen af september var der altså 219 mio. kr.

Opgørelsen viser, at den gennemsnitlige likviditet er vokset med 19,5 mio. kr. det seneste år. Kommunen forventer, at kassebeholdningen topper næste år, og derefter falder en smule igen.

MJMNORMAL - Filmskolen i Ebeltoft har forpremioere på børnefilmen Iqbal. Renee Toft Simonsen har lavet manussklriptet
Borgmester Claus Wistoft (V) er tilfreds med økonomien i Syddjurs. Foto: Kim Haugaard
Det er meget normalt, at det er i 2. halvår, at det går hurtigst på anlægsområdet, og sådan er det også i år.
Claus Wistoft (V), borgmester, Syddjurs

Flere grunde til sund økonomi

Politikerne i Syddjurs opererer med, at der gerne skal være mindst 150 mio. kr. i kassen, og man er i dag på sikker grund.

- Det ser fornuftigt ud, siger borgmester Claus Wistoft (V) om kassebeholdningen. Han kan godt huske, at der var markant færre penge i kassen, da han satte sig i borgmesterstolen den 1. januar 2014.

- Det er dejligt, at vi som byråd kan aflevere en sund økonomi til det kommende byråd, siger Claus Wistoft, der overlader borgmesterkontoret til socialdemokraten Ole Bollesen ved årsskiftet.

At kassebeholdningen har haft vokseværk det seneste år, skyldes blandt andet overførselsudgifterne på arbejdsmarkedsudvalgets område, som med kommunens egne ord har udviklet sig væsentligt mere gunstigt end ventet. I alt er den forventede forbedring på den rigtige side af 35 mio. kr. i forhold til det, man har budgetteret med i 2017.

En anden årsag til den stigende kassebeholdning er, at mange af de millioner, politikerne i Syddjurs har sat af til anlæg i år, ikke er brugt. Forventningen er, at der her i årets fjerde kvartal for alvor sættes gang i en del projekter.

- Det er meget normalt, at det er i 2. halvår, at det går hurtigst på anlægsområdet, og sådan er det også i år, siger Claus Wistoft.

Kommunekasse med vokseværk: Syddjurs stabler millionerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce