Kunsten at give en hel by konstant vokseværk

Foto:

Kunsten at give en hel by konstant vokseværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I Knebel arbejdes der hårdt på at skabe gode vilkår for tilflytning. Tæt kontakt til kommunen prioriteres højt.

Foren kræfterne, tænk visionært og hold en tæt kontakt med kommunen.

Sådan lyder rådene fra Knebel, der i Syddjurs sammen med Ugelbølle har den største procentvise tilvækst i antallet af tilflyttere. I årevis har Borgerforeningen Mols arbejdet ihærdigt på at placere Knebel som bosætningsby i de lokale politikeres bevidsthed.

»Ingenting kommer af sig selv. Der skal arbejdes hele tiden, og det gælder om at være på forkant i tanke og handling. Men med et grundigt forarbejde i hånden oplever vi rigtigt gode muligheder for dialog med Syddjurs Kommune,« siger formand Jørgen Ørgaard fra Borgerforeningen Mols.

Avisen møder Jørgen Ørgård på en efterårstung mark i den nordlige ende af Knebel. I løbet af få år skal marken forvandles til et nyt attraktivt boligområde med udsigt til Knebel Vig og Kalø Vig.

Boligområdet ved Præstemarken skal rumme op til 50 familiehuse. Detr vil give indbyggertallet på 613 personer i Knebel endnu et skub i vejret.

En lokal tømrermester står bag udstykningen, og allerede på et borgermøde om projektet blev der spurgt til muligheden for at få forkøbsret til grunde. Priserne for de nye attraktive byggegrunde bliver efter alt at dømme i den dyre ende.

Derfor er Borgerforeningen Mols straks gået i aktion for at skabe endnu en lokal udstykning med plads til fællesskabsorienterede boformer.

»Vi skal se på helheden. Den konstante udvikling og tilflyttere er afgørende for at alt fra idrætsforeningen til den lokale dagligvarebutik har succes,« understreger Jørgen Ørgård.

Knebels potentiale som bosætningsby kan blandt andet aflæses på boligsiden »boliga.dk«. Målt på antallet af søgninger er Knebel den mest populære by på Djursland på plads som nummer 106. Efter Knebel kommer Rønde, Hornslet, Ebeltoft, Kolind og Ryomgård.

Jørgen Ørgård er sikker på, at Knebels succes som bosætningsby i høj grad hviler på en fælles lokal indsats for at skabe tilflytning. Men samtidig erkender formanden, at Knebel er født med visse fordele.

»En undersøgelse fra Epinion foræller om de kriterier, som danskerne har ved køb af huse. Her slår Knebel ud på stort set samtlige parametre, så det skaber naturligvis gode vilkår for den lokale indsats,« understreger han.

Den løbende tilflytning til Knebel betyder blandt andet. at der nu luftes tanker om en form for kollektiv varmeforsyning i byen. Sådan et projekt vil give borgerforeningen og andre lokale aktører endnu et es på hånden i arbejdet for at tiltrække indbyggere.

Ifølge Jørgen Ørgård er det vigtigt ikke kun at fokusere på den udadvendte indsats. En by skal også tage godt i mod tilflyttere. Derfor har Borgerforningen Mols' hjemmeside en særlig afdeling for nye beboere i området.

»Vi skal hele tiden tænke nyt. Derfor har Borgerforeningen Mols indledt et samarbejde med ejendomsmæglerne i postdistrikt 8420. Mæglerne medtager et link fra borgerforeningen, når en ejendom på Mols og Helgenæs sættes til salg,« fortæller han.

Kunsten at give en hel by konstant vokseværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce