Kunstnere i verdensklasse får boliger og atelier i Ebeltoft

Maltfabrikken i Ebeltoft er ved at blive genskabt som et kraftcenter for kunst, kultur og kreativitet. Nu er det lykkedes at skabe et projekt, som kan lokke kunstnere i international topklasse til nye kunstnerboliger ved fabrikken. Foto: Esben Zøllner Olesen.

Kunstnere i verdensklasse får boliger og atelier i Ebeltoft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ved genetableringen af Maltfabrikken i Ebeltoft som kulturdynamo skabes der en residens for kunstnere. Maltfabrikken, Kunsthal Aarhus og Statens Værksteder for Kunst står bag projektet, der har fangarme til personer og institutioner i hele Danmark

Ebeltoft: Ebeltoft bliver mødested for kunstnere af international klasse.

Maltfabrikken i Ebeltoft, Kunsthal Aarhus og Statens Værksteder for Kunst skaber kunstnerboliger og atelier i den historiske fabriksbygning, der i øjeblikket er ved at blive genrejst som kraftcenter for kultur og kreative erhverv.

Den ny residens er døbt "Malt Air".

- Vi glæder os til at kunne byde kunstnerne velkommen med et skræddersyet program, der tager udgangspunkt i den enkeltes kunstneriske praksis og aktuelle fokusområde. En del af dette arbejde vil også indebære at sikre, at residenterne bliver introduceret til relevante personer og institutioner i hele Danmark og får et bredt netværk, forklarer direktør Kristian Krog fra Maltfabrikken.

Med de stærke kompetencer Maltfabrikken, Kunsthal Aarhus og Statens Værksteder for Kunst repræsenterer, har Statens Kunstfond fundet nogle ambitiøse samarbejdspartnere, der sammen kan løfte opgaven med at drive et residency for internationale billedkunstnere på et professionelt og højt kunstfagligt niveau.
Gitte Ørskou, formand for Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst.

Højt niveau

Formålet med det ny residency i Ebeltoft er at understøtte udvekslinger mellem den internationale og den nationale kunstscene på et højt kunstnerisk niveau.

Tanken er, at det også vil fremme dansk kunst og danske kunstneres muligheder internationalt.

- Med de stærke kompetencer Maltfabrikken, Kunsthal Aarhus og Statens Værksteder for Kunst repræsenterer, har Statens Kunstfond fundet nogle ambitiøse samarbejdspartnere, der sammen kan løfte opgaven med at drive et residency for internationale billedkunstnere på et professionelt og højt kunstfagligt niveau, vurderer Gitte Ørskou, formand for Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst.

Særligt fokus

I løbet af de kommende år skal den karakteristiske røde Maltfabrik i Ebeltoft renoveres.

Det er kulminationen på et langvarigt forløb med den ambition at skabe et samlingspunkt for kunst, kultur og kreativitet i Østjylland.

Som et særligt fokusområde har det i projektet været prioriteret at etablere nye attraktive boliger, atelierpladser og værksteder for kunst, design og kreativt iværksætteri, hvor faste lejere og midlertidige internationale residenter kommer til at dele faciliteterne.

For at sikre et højt kunstfagligt niveau på det kommende Malt Air har Region Midtjylland bevilget en million kroner til udviklingsfasen frem mod 2019.

Seks kunstnere

I begyndelsen af 2018 offentliggøres et såkaldt Open Call, hvor professionelle udenlandske billedkunstnere vil blive opfordret til at søge ophold på det ny Malt Air.

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst står for vurderingen af ansøgningerne, og udvalget har derudover afsat midler til både drift af residenciet og stipendier til de internationale billedkunstnere.

Det sikrer, at Malt Air får en kapacitet på cirka seks kunstnere hvert år.

Aftalen mellem Statens Kunstfond og Maltfabrikken er indgået for en toårig periode fra 2019-2020. Den skal evalueres i foråret 2020 med mulighed for forlængelse i yderligere to år.

Kunstnere i verdensklasse får boliger og atelier i Ebeltoft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce