Mandskab på brandstationer skæres ned

Slukningen af brande og indsatsen i andre alvorlige situationer overgår ved nytårsskiftet til et nyt beredskab. Det giver mange bekymringer. Arkivfoto


Mandskab på brandstationer skæres ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Struktur bag fremtidens beredskab for Djursland, Favrskov og Randers er ved at falde på plads. Der bliver færre brandfolk, og det giver store bekymringer på Mols.

Der bliver færre brandfolk på Djursland.

Det er en af realiteterne i forbindelse med en ny struktur, der tager form i forbindelse med etableringen af et kommende beredskab for Djursland, Favrskov og Randers. Reduktionerne rammer blandt andet brandstationen i Knebel, der står til at miste fire af de 16 frivillige brandfolk.

»Vi er dybt bekymrende. Ideen med reformen af beredskaberne i Danmark var at høste rationaler på ledelsesniveau og ved bedre koordinering af området, Men nu ser vi, at det fører til konkrete forringelser af det helt lokale beredskab,« siger formand Jørgen Ørgård fra Borgerforeningen Mols, der også er Distriktsråd for Mols og Helgenæs.

Fusionen mellem beredskaberne for Djursland, Randers og Favrskov sker 1. januar. Den skyldes en aftale mellem den tidligere regering og Kommunernes Landsforening (KL). Aftalen reducerer statsstøtten til landets beredskaber og kræver fusioner på beredskabsområdet

Derfor er en styregruppe med politikere fra Djursland, Randers og Favrskov langt fremme med en ny fælles struktur. Forliget mellem den tidligere regering og KL betyder, at der fremover skæres 6,8 millioner kroner af statsstøtten til beredskabet for Djursland-kommunerne, Randers og Favrskov.

Derfor sløjfes der tre chefstillinger ved udgangen af i år. Samtidig er der lagt op til, at stillinger for seks deltidsansatte indsatsledere forsvinder.

Men sparekravet er så massivt, at der også nedlægges i gennemsnit mellem en og to medarbejdere på hver af de 10 kommunalt drevne brandstationer i det ny beredskab. Den præcise fordeling er endnu ikke fastlagt.

»Det her er en forringelse. Men vi står med en bunden opgave, og der er arbejdet hårdt på at finde en forsvarlig løsning. Det ser ud til at lykkes. Men jeg har naturligvis forståelse for bekymringer hos brandfolk og borgere,« siger Claus Wistoft (V), borgmester i Syddjurs Kommune og formand for det eksisterende fælles beredskab på Djursland.

På onsdag skal strukturen for det ny beredskab godkendes i Syddjurs Byråd.

Mandskab på brandstationer skæres ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce