Nu droppes projekt sundhedshus i Knebel

Formand for Borgerforeningen Mols, Jørgen Ørgård, viser her, hvor foreningen undervejs i forløbet havde kig på plads til et sundhedshus. Men Århus Stift endte med at sig nej. Arkivfoto: Dorte Anker-Møller

Nu droppes projekt sundhedshus i Knebel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forhindringsfyldt forløb har fået sidste læge til at trække sig. Millionstøtte må afleveres, og projektet opgives

Pinligt. Det siger en ærgerlig formand for Borgerforeningen Mols/Distriktsråd Mols-Helgenæs, Jørgen Ørgård, efter at foreningen har måttet droppe et storstilet projekt om et sundhedshus i Knebel, som skulle fremtidssikre borgernes adgang til lokale sundhedstilbud.

Projektet havde opnået tilsagn om støtte på i alt 6-7 mio. kr. fra blandt andet Region Midtjylland, Syddjurs Kommune, LAG Djursland og en lokal investor, men initiativtagerne i borgerforeningen må nu takke nej til pengene og dermed vinke farvel til visionen om et fælleshus med blandt andre læger, tandlæger, fysio- og ergoterapeuter. Det endelige dødsstød kom, da den sidste lokale læge trak sig ud med henvisning til den manglende vind i sejlene til projektet.

Det er tre år siden, Borgerforeningen Mols blev alarmeret over udsigten til, at den aktuelle lægemangel ville forlænge borgernes vej til nærmeste læge ganske betragteligt, når de tre fungerende inden for en kortere årrække gik på pension. Projekt »Fremtidens landsby« blev formuleret og opnåede som et af ni projekter støtte hos Region Midtjylland. Desuden gav en lokal investor tilsagn om et fordelagtigt lån.

Første forhindring indtraf, da to af de i alt tre læger trak sig ud og indrettede egen fællespraksis. Det betød, at pladsbehovet skrumpede, og at luften blev slået ud af ideen med at lokke nye, yngre læger til ved hjælp af et fælles sundhedshus. En plan om en alternativ placering ved kirken måtte opgives, da Århus Stift sagde nej til ideen.

Jørgen Ørgård, lægger ikke skjul på, at han er skuffet over at projektet nu må droppes.

»Det er ualmindelig trist at være nødt til at kaste håndklædet i ringen. Vi har ikke evnet at skabe tilstrækkelig forståelse for projektet. Det er pinligt at skulle sende 6-7 mio. kr. retur, fordi vi i området ikke evnede at stå sammen om at udnytte den økonomiske fordel og en goodwill, som alle andre har misundt os,« siger han.

Nu droppes projekt sundhedshus i Knebel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce