Nu kan man igen overnatte på Fuglsø Kro

Elisabeth Christensen (tv), Johnny Hansen og Rebecca Christensen har knoklet for at få kroen sat i stand. Foto: Martin Gundesen

Nu kan man igen overnatte på Fuglsø Kro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I et år har en lille familie fra Aarhus knoklet for at renovere den gamle kro i Fuglsø. Nu har de åbnet bed and breakfast.

Fuglsø Kro er igen åben for gæster. Men ikke som kro. Elisabeth Christensen og Johnny Hansen kunne for få uger siden byde de første gæster velkommen i det, de har valgt at kalde Fuglsø Kro Bed and Breakfast. Det har ikke undgået de lokales opmærksomhed, at der igen er liv i den gamle kro, der har spillet en rolle for mange i området.

I midten af juli åbnede Fuglsø Kro Bed and Breakfast dørene for de første gæster. Foto: Martin Gundesen
I midten af juli åbnede Fuglsø Kro Bed and Breakfast dørene for de første gæster. Foto: Martin Gundesen

»Gang på gang møder man folk, der har haft en relation til stedet. Det er så skægt,« fortæller Elisabeth Christensen.

Siden parret for et år siden flyttede ind i den tidligere kro med deres datter Rebecca, har de været i gang med det, man nok må kalde en gennemrenovering af den lidt bedagede bygning.

Ingen fridage

Og som det altid er, når man går i gang med gamle huse, så bliver det mere omfattende, end man regner med. Og det er endt med, at både gulve, indervægge, lofter, el-installationer og vand fået en kæmpe overhaling, ligesom der er kommet nyt stråtag på den store bygning, der formodentlig er bygget et tidspunkt omkring 1884.

Den lille familie har lavet næsten alt selv. Blandt andet med stor hjælp fra Elisabeth Christensens mor på 78 år.

»Vi har ikke holdt en eneste fridag det seneste år. Selv ikke på dage, hvor vi har skullet til konfirmation. Så har vi stadig fået det til at passe, så vi kunne arbejde i nogle timer,« fortæller hun.

Heller ikke datteren Rebecca Christensen på 15 år er sluppet for at gribe malerrullen.

Ikke en drøm

Den lille familie kommer fra en murermestervilla midt i Åbyhøj i Aarhus. Og Elisabeth Christensen havde aldrig troet, at det skulle ændre sig. Indtil de en dag, hvor de var på ferie i området, kørte forbi et til salg-skilt ved kroen.

»Jeg bad Johnny vende bilen og køre tilbage. Og så sad vi og kiggede lidt på den,« siger Elisabeth og fortæller, at det bestemt ikke var noget, der lå i kortene. Heller ikke selv om hun er kommet meget på Syddjurs som barn.

»Jeg troede aldrig, at jeg kom til at forlade Åbyhøj. Vi var lige blevet færdige med at sætte en murermestervilla helt i stand, så nu skulle vi til at nyde det. Den der drøm om at have en bed and breakfast, som en del går rundt med, den har aldrig eksisteret i mig.«

Elisabeth Christensen har en uddannelse inden for ernæring og sundhed og har arbejdet som køkkenleder, så det er ikke fremmed for hende at lave mad til andre. Faktisk foretrækker hun det næsten frem for til sig selv.

»Jeg synes, det er frygtelig hyggelig at lave morgenmad til folk. Jeg kan næsten bedre lide at servere for folk end selv at spise maden,« siger Elisabeth Christensen, der ved siden af værtinderollen på kroen skal arbejde i køkkenet på Sølystparken i Ebeltoft.

Fem værelser

Kroen har tidligere været benyttet som bed and breakfast, så der var allerede fem værelser på førstesalen, der var mere eller mindre klar til gæster. Men også deroppe har de været i gang.

»Vi har nok gjort mere, end det var meningen. Det er endt med en totalrenovering. Det man gerne vil med en bed and breakfast, er jo at lave sin egen stil,« siger Elisabeth Christensen, der har gjort sig umage for at vælge ældre møbler, blomstrede tapeter og nipsting til vinduerne, så det er hyggeligt på den helt rigtige måde. For det fungerede ikke med de moderne møbler, familien havde med sig fra Aarhus.

»Alt hvad vi havde af møbler så fuldstændigt åndssvage ud her. I stedet har vi fundet det meste i genbrugsbutikker.«

Og jagten på det rette interiør har givet nogle gode ture til mor og datter. For eksempel et længere road trip til det sydligste Fyn for at hente to fyldningsdøre, der havde lige den rigtige størrelse.

Planer for fremtiden

Selv om det store renoveringsarbejde kun lige er ved at være overstået, er nye planer allerede ved at tage form. I hvert fald på ide-planet. Den store krostue bruger de lige nu til opbevaring, og her kunne de godt tænke sig at lave reception og en lille cafe, som også kan have udeservering.

Og planerne stopper ikke her. Johnny Hansen har allerede udset sig den tidligere udestald som værksted og udstillingslokale, hvor han kan udfolde sig inden for mosaikkunst. Og neden under krostuen kunne han på sigt godt tænke sig at grave den gamle kælder ud og lave vinkælder.

Men inden da skal de også lige nå at trække vejret og nyde, at de er ved at være på plads.

»Jeg elsker det her hus, der er så mange muligheder. Vi er rigtig glade for at bo her,« fastslår Elisabeth Christensen.

Nu kan man igen overnatte på Fuglsø Kro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce