Ny opgørelse: Østjyske virksomheder lægger over 40 milliarder i statskassen

Der kommer rigtig mange penge i statskassen fra de østjyske virksomheder. Modelfoto

Ny opgørelse: Østjyske virksomheder lægger over 40 milliarder i statskassen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De østjyske virksomheder lægger hvert år mange penge i statskassen i form af afgifter og skatter. Men de er godt givet ud, lyder det fra Dansk Industri.

AARHUS: Når virksomheder i Aarhus, Skanderborg eller på Djursland har gang i produktionen, er det godt for os alle sammen. I hvert fald viser en ny opgørelse fra Dansk Industri, at i 2017 gav de skatter og afgifter, som virksomheder i Aarhus, Skanderborg, Odder, Favrskov og Nord- og Syddjurs kommuner betalte, løb op i 44,5 millioner kroner. Penge, som man kan skabe ret meget velfærd for.

Ifølge Dansk Industri kan man nemlig få "8.500 social- og sundhedsmedarbejdere, udbetale SU til alle studerende og betale for politi, brandvæsen, domstole og fængsler i hele Danmark," som der står i opgørelsen. Og det er vigtigt at huske på, at de østjyske virksomheder spiller en væsentlig rolle i samfundet og det er det, den nye undersøgelse skal vise, siger Anders Strange, formand for DI Østjylland.

- Når der er godt gang i hjulene i virksomhederne, og der ikke er nogen krise, der kradser, kan det desværre godt gå lidt i glemmebogen, hvor vigtigt det er, at virksomhederne har de rigtige betingelser for at kunne skabe vækst og job - så vi kan få endnu flere med på vognen og få råd til endnu mere velfærd. Derfor har vi ønsket at tydeliggøre virksomhedernes 'velfærdsaftryk' og på den måde forhåbentlig få både borgere og politikere til at se, at diskussionen om virksomhedernes vilkår er en central del af diskussionen om, hvordan vi skaber det bedst mulige velfærdssamfund - lokalt og i hele landet, siger han.

Ser man på landsplan, så er tallet 550 milliarder kroner. Og selvom det er mange penge, så får man også meget tilbage for dem, siger Anders Strange.

- Vores virksomheder og alle vores dygtige medarbejdere her i Østjylland bidrager tilsammen betragteligt til vores fælles velfærd. På den måde spiller vi hver dag en vigtig rolle i at holde vores velfærdssamfund godt i gang. Og samtidig er den infrastruktur, sygepleje, dagpasning m.m., som det offentlige leverer til gengæld, afgørende for virksomhederne. Det er den gode cirkel, vi har i Danmark, og som er så vigtig for vores succes, siger han.

De østjyske kommuners velfærdsaftryk
  • Skanderborg: 4,5 millliarder kroner
  • Favrskov: 2,8 milliarder kroner
  • Odder: 0,8 milliarder kroner
  • Norddjurs: 2,0 milliarder kroner
  • Syddjurs: 2,0 milliarder kroner
  • Aarhus: 32,4 milliarder kroner


Private arbejdspladser er opgjort i antal fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere i 2017. Velfærdsaftrykket angiver virksomhedernes og deres medarbejderes samlede skattebidrag afledt af aktiviteten i den private sektor i den pågældende kommune i 2017, opgjort i løbende priser og afrundet til nærmeste 100 mio. kr.

Kilde: Dansk Industri

Ny opgørelse: Østjyske virksomheder lægger over 40 milliarder i statskassen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce