Nye flyruter vækker jubel på Djursland

Claus Wistoft (V), borgmester i Syddjurs, ser store muligheder i de nye flyruter. De kommer til at kaste vækst og arbejdspladser af sig på Djursland, forudser han. Foto: Axel Schütt

Nye flyruter vækker jubel på Djursland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De nye ruter i Aarhus Lufthavn kommer Djursland til gavn på flere fronter, lyder det fra borgmestre og turismedirektør.

DJURSLAND: De nye flyruter, som Aarhus Lufthavn og SAS torsdag afslørede efter en måneds spænding, betyder vækst, flere arbejdspladser og nye muligheder på Djursland.

Det er de to borgmestre på Djursland, Jan Petersen (S) og Claus Wistoft (V), fuldstændig enige om.

- De nye ruter er det første store skridt ud af den depression, som har omgivet lufthavnen, siger Claus Wistoft.

Med depression mener han usikkerheden om lufthavnens placering, ejerforhold og den generelle nedtur, som lufthavnen har oplevet de seneste år med faldende passagertal og blodrød bundlinje.

- Det her er en enorm stor dag for både lufthavnen og Djursland. Jeg er meget glad, siger borgmesteren fra Syddjurs og ligner én, der har vundet et par millioner i Lotto.

Borgmesterkollegaen fra Norddjurs er også i højt humør. Jan Petersen tror, at ruterne er begyndelsen på en helt ny rejse.

- Det varsler et nyt og positivt kapitel for lufthavnen. Jeg er sikker på, at vi kommer til at se en lemmingeeffekt. Flere vil følge efter. Når et så stort selskab som SAS går til værks på denne måde, så er det noget, konkurrenterne vil reagere på, siger han.

Jan Petersen og Claus Wistoft er sikre på, at udvidelse i lufthavnen kaster nye arbejdspladser af sig - både direkte og indirekte. De ønsker ikke at spekulere i antallet af nye arbejdspladser.

- Det er umuligt at sige på nuværende tidspunkt, men det får en positiv betydning, siger Jan Petersen.

Ved årsskiftet trådte Randers og Favrskov kommuner ud af ejerkredsen bag lufthavnen, så den i dag ejes af Aarhus, Syddjurs og Norddjurs kommuner. Jan Petersen ser de nye ruter som resultatet af, at der nu er skabt ro om ejerforholdene.

- Det her viser, at når der er ro om ejerkredsen og lufthavnens placering, så er der en vilje og lyst til at investere i lufthavnen, siger Jan Petersen.

 De nye ruter er det første store skridt ud af den depression, som har omgivet lufthavnen.
Claus Wistoft (V), borgmester, Syddjurs

Flere tyskere til Djursland

Claus Wistoft håber og tror, at de nye ruter bliver populære.

- Nu har vi rammerne, og så er det op til borgerne og ejerne (lufthavnens ejere, red.) at udfylde dem, og det, er jeg sikker på, nok skal blive en succes, siger han.

Flemming Rasmussen, Destination Djurslands turismedirektør, ser store perspektiver i de nye ruter - især München og Stockholm.

- Vi har i forvejen mange turister fra Tyskland, men jeg tror, at ruten til München kan give endnu flere sydtyske turister, fordi man nu kan slippe for den lange køretur, siger han.

- Jeg tror, det bliver lettere at tiltrække sydtyskerne uden for højsæsonen og i kortere perioder, når de nu kan flyve, uddyber han og fortæller, at Djursland i forvejen markedsføres i både München og Stockholm.

Nye flyruter vækker jubel på Djursland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce